Afvallen

7 smoesjes die vrouwen vaak verzinnen om afvallen uit te stellen!

Waarom stellen vrouwen het afvallen uit?

Als je graag wilt afvallen, maar het maar niet lijkt te lukken, ben je niet de enige. Veel vrouwen stellen het afvallen uit, ook al weten ze dat het beter zou zijn voor hun gezondheid en welzijn. Herken jij dat ook dat je na een aantal mislukte afslankpogingen het afvallen uitstelt? Of is het de eerste keer dat je gaat afvallen en stel je het uit? In dit blogartikel lees je 7 redenen die vrouwen vaak verzinnen om het afvallen uit te stellen én krijg je 5 tips hoe je jezelf kunt motiveren om wel (weer) te gaan afvallen. Dus, doe er je voordeel mee!

 

7 veelvoorkomende redenen die vrouwen vaak verzinnen om het afvallen uit te stellen

 

Reden 1 – Ik heb totaal geen tijd om te sporten

Veel vrouwen hebben het druk met werk, gezin en sociale verplichtingen, waardoor er weinig tijd overblijft om te sporten. Maar je hoeft niet urenlang in de sportschool te staan om af te vallen. Korte, intensieve workouts kunnen ook effectief zijn. Of ga lekker thuis sporten! Dat kost minder tijd en geld en je kunt het in je eigen tijd doen.

 

Reden 2 – Ik ben gewoon te dol op eten

Natuurlijk is eten lekker en het kan moeilijk zijn om je favoriete gerechten op te geven. Maar je kunt nog steeds genieten van lekker eten terwijl je afvalt, door gezondere alternatieven te kiezen en te genieten van kleine porties. Ook als je last hebt van eetbuien, dan kun je leren om je mindset te veranderen en om stapje voor stapje van je eetbuien af te komen.

 

Reden 3 – Ik heb al zo vaak geprobeerd om af te vallen en het lukt mij niet

Afvallen kan inderdaad een uitdaging zijn, en sommige diëten werken misschien niet voor jouw lichaam. Maar dat betekent niet dat je het op moet geven! Probeer verschillende aanpakken en geef jezelf de tijd om resultaten te zien. Haal de druk er bij jezelf af, zet een positieve bril op en begin met kleine stapjes.

 

Reden 4 – Ik voel me onzeker om naar de sportschool te gaan, omdat ik daar bekeken word

Veel vrouwen voelen zich ongemakkelijk om in het openbaar te sporten, vooral als ze zich niet comfortabel voelen in hun eigen lichaam. Maar er zijn genoeg manieren om thuis te sporten, of om te kiezen voor minder drukke momenten in de sportschool. Of ga lekker met een vriendin in de natuur wandelen of hardlopen. Daar kom je niet veel mensen tegen en ben je gezellig samen. Op die manier hoef je je niet onzeker te voelen over je lichaam.

 

Reden 5 – Ik voel mij te oud om nog af te vallen

Leeftijd is slechts een getal en het is nooit te laat om je gezondheid te verbeteren. Zelfs kleine veranderingen kunnen grote voordelen opleveren, ongeacht je leeftijd. Of je nu wilt afvallen in de overgang of op latere leeftijd, je kunt altijd afvallen.

 

Reden 6 – Ik ben te gestrest en afvallen geeft mij alleen maar meer stress

Stress kan inderdaad een negatieve invloed hebben op gewichtsverlies, maar het kan ook een reden zijn om juist wél te beginnen met afvallen. Door goed voor jezelf te zorgen en te ontspannen, kun je stress verminderen en je gezondheid verbeteren.

 

Reden 7 – Ik voel me prima zoals ik ben

Natuurlijk is het belangrijk om van jezelf te houden, ongeacht je gewicht. Maar ook al zeg je dat je prima bent zoals je bent, knaagt er bij veel vrouwen toch vaak een stemmetje dat ze zich niet helemaal fit voelen of niet tevreden zijn over hun lichaam. Dus, als je gezondheidsproblemen hebt of niet tevreden bent met je lichaam, kan afvallen wel degelijk een positieve verandering zijn.

 

5 tips die helpen om wél te gaan afvallen

Als je jezelf herkent in een of meer van bovenstaande redenen, is het tijd om jezelf te motiveren om af te vallen. Hier zijn 5 tips die je kunnen helpen:

 

Tip 1 – Stel realistische doelen: begin met kleine stapjes

Het is belangrijk om doelen te stellen die haalbaar zijn. Als je te grote stappen maakt, kan het demotiverend werken als je het gewenste resultaat niet snel genoeg ziet. Begin bijvoorbeeld met kleine aanpassingen in je dieet en bouw dit geleidelijk op.

 

Tip 2 – Zoek steun

Afvallen kan soms een eenzame strijd zijn, maar het hoeft niet zo te zijn. Zoek steun bij vrienden, familie of een online community of een (online) afslankprogramma. Tegenwoordig kun je voor elk dieet een community of (online) programma vinden. Je kunt zelfs dieetvrij afvallen, zodat de druk op het diëten daar minder op gefocust is. Zoek dus een dieet of een dieetvrij dieet dat het beste bij je past en zoek gelijkgestemden die dit ook volgen. Samen sta je sterker en kun je elkaar motiveren om door te gaan. Ook een diëtist, gewichtsconsulent of andere professional wil je graag helpen.

 

Tip 3 – Beloon jezelf

Beloon jezelf voor elke stap die je zet, ook al lijkt het nog zo klein. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en door te zetten.

 

Tip 4 – Houd een dagboek bij

Schrijf op wat je eet, hoeveel je beweegt, hoe je je voelt en wat je successen zijn met afvallen. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in je eetpatroon en gewoontes, en kan je motiveren om gezondere keuzes te maken.

 

Tip 5 – Blijf positief!

Het is belangrijk om positief te blijven, ook als het even niet gaat zoals je wilt. Focus op je successen en wees niet te hard voor jezelf als het een keer niet lukt. Elke dag krijg je weer een nieuwe kans, dus grijp deze kans.

 

Afvallen kost tijd, dus geef jezelf die tijd

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen om toch (weer) te gaan afvallen. Onthoud dat afvallen een persoonlijke reis is en dat het tijd kost om resultaten te zien. Maar met doorzettingsvermogen en een positieve mindset kun je jouw doelen bereiken! En je staat er niet alleen voor. In communities, tijdens (online) afslankprogramma’s en bij professionals kun je alles kwijt waar je tegenaan loopt en kun je samen met hen je successen vieren. En betrek je partner en vriendinnen ook bij dit proces. Deze dierbaren steunen je van harte!

 

5 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM TE STARTEN MET AFVALLEN!

Wil je hulp bij het afvallen? Dan vind je hieronder 5 bonustips die jou gaan helpen:

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s waarmee je lekker kunt afvallen! En je bent niet de enige die dit programma volgt, want al ruim 99.000 vrouwen volgden dit ook!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Duizenden vrouwen zijn blijvend afgevallen met de Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Of koop het populaire receptenboek De Eetswitch (bestseller!) met super veel recepten en tips!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit hele leuke boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen.

 

# BONUSTIP 4: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit boek Voeding & Gezond Gewicht geeft je veel inzichten en helpt je om een gezond gewicht te bereiken en te behouden!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 5: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Van het boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn al meer dan 150.000 boeken verkocht! Je krijgt 8 complete weekmenu’s en 40 recepten om goed mee af te vallen!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.