Afvallen

7 tips om nóóit meer die vervelende vreetbuien te hebben!

Tijdens vreetbuiten schreeuwt je lichaam om suiker, vet en andere foute producten

Pfff, die vervelende vreetbuien, ik heb ze toch best wel af en toe! Tijdens die eetbuien is de drang naar chocolade en snoep bij mij zo groot! Oftewel, mijn lichaam schreeuwt dan van alle kanten: ik wil suiker en ik wil het NU! Ik eet en vreet en prop de suiker dan naar binnen en tegelijkertijd weet ik dat ik ontzettend dom bezig ben. Herken je dat? Maar ja, het stemmetje dat tegen je zegt dat je op dat moment de suiker MOET eten is gewoon heel dwingend. Daar durf je bijna geen nee tegen te zeggen. En toch is het echt noodzakelijk om het wel te doen om grote gezondheidsproblemen te voorkomen. Deze tips helpen je erbij!

 

Je zult je lichaam goed moeten toespreken

Heel veel mensen herkennen de vreetbuien. De één heeft dat met snoep en chocola en de ander werkt binnen een mum van tijd een zak chips, een patatje oorlog of een pak koekjes naar binnen. Deze eetbuien kunnen zelfs – en soms ook – voorkomen tijdens het afvallen. Je zult dus goede afspraken met jezelf moeten maken om je eetbuien te verminderen.

 

7 tips om nooit meer eetbuien te hebben:

Deze 7 tips helpen je om de eetbuien te stoppen:

 

#1. Drink veel water!

Misschien ben jij iemand die te weinig drinkt? Dan kan jouw lichaam in de war raken en jouw vreetbehoefte stimuleren. Drink daarom minstens anderhalve tot twee liter water per dag, zodat je lichaam goed functioneert. Je raakt er ook vol van en daarmee verminder je ook je hongergevoel.

 

#2. Graaf diep naar de reden(en) waar je eetbuien vandaan komen

Vaak ligt er een diepere oorzaak voor het hebben van vreetbuien. In periodes dat je minder lekker in je vel zit, bijvoorbeeld. Je hebt veel stress, veel angst, veel zorgen, je maakt lange dagen, je hebt een burn-out, je hebt iets traumatisch meegemaakt of er is een andere oorzaak. Maar ook kunnen bepaalde medicijnen, gewoontes of voedingsmiddelen de drang naar zoetigheid of foute vetten vergroten. Pluis daarom goed voor jezelf uit wat bij jou de oorzaak kan zijn en bedenk een manier om niet naar de zak chips of reep chocola te grijpen.

 

#3. Bedenk dat elk pondje door het mondje komt

Dit hulpmiddeltje helpt mij heel goed. Als ik merk dat ik weer de neiging krijg om enorm te gaan snoepen, dan bedenk ik mij heel goed hoeveel calorieën ik met elke hap weer in mijn lichaam prop. En ik bedenk me dan ook hoeveel extra sporten en afvallen het wordt om de pondjes er weer af te krijgen. Door op die manier te denken merk ik dat daardoor de drang om te ‘vreten’ abrupt stopt.

 

#4. Eet regelmatig en eet minimaal 1500 calorieën per dag

Crashdiëten waarbij je 1200 of 1000 of zelfs minder calorieën per dag mag eten helpen je met afvallen, maar veel artsen zijn het erover eens dat het voor veel mensen ongezond is, zeker als je geen goede begeleiding hebt. Het vergt teveel van je lichaam en je houdt het ook gewoon niet lang vol, met als gevolg dat je uit frustratie eetbuien kunt krijgen. Eet daarom als vrouw tussen de 1500 en 2000 calorieën per dag en eet meerdere maaltijden door de dag heen. Begin met een ontbijt, neem een stukje fruit als tussendoortje, eet een lichte lunch, neem ’s middags een gezond tussendoortje en eet ’s avonds een gezonde maaltijd.

 

#5. Bak of kook iets gezonds waar je je op kunt verheugen

Als je dan toch iets te snoepen wilt hebben, maak dan iets gezonds voor jezelf klaar wat echt een lekkere verrassing voor je is. Op internet kun je heel veel gezonde, koolhydraatarme gerechten vinden, zoals koolhydraatarme taarten, vetvrije tussendoortjes en suikervrije snacks. En natuurlijk is het eten van rauwkost altijd goed ter vervanging van zoetigheid en vetten. Met een gezonde dip wordt de rauwkost nog veel aantrekkelijker om te eten!

 

Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk! Zie ik je daar?

 

#6. Zoek afleiding als de vreetbui op komt zetten

Wat ik steeds vaker probeer is om te gaan sporten of iets anders actiefs te gaan doen als ik eigenlijk naar de kast wil rennen om de reep chocola of zak snoep te halen. Ik trek dan mijn sportkleding aan en ga een uurtje sporten of ik ga in de tuin werken of ik bedenk iets anders actiefs. Ik moet je zeggen: dat helpt echt!

 

#7. Wees niet te streng voor jezelf

Mag je dan nooit meer iets fouts of vets eten? Natuurlijk wel, alleen eet het met mate. Er zullen altijd gelegenheden zijn waarbij je gewoon wel een stukje taart of een bonbon of een bakje chips wilt eten. Maar zorg er daarna voor dat je weer in je gezonde modus komt en dat je vreetbuien wegblijven. Ga daarom ook geen boodschappen doen als je honger hebt en wees trots op jezelf als je in je boodschappenmandje alleen maar gezonde producten hebt gelegd.

 

3 BONUSTIPS MET HELE INTERESSANTE EN LEERZAME BOEKEN!

 

# BONUSTIP 1: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Met dit boek Voeding & Gezond Gewicht leer je om een gezond gewicht te bereiken én te behouden! Aanrader, vind ik!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Niet voor niets zijn van dit boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten al meer dan 150.000 boeken verkocht! Met 8 weekmenu’s en 40 recepten kun je hiermee goed afvallen!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

Dit boek De Gelukkige Eter is ook een topper! Je ontdekt hoe je jouw oerbrein kunt motiveren tot gezond eten. Wie wil dat niet?

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

Bewaar deze pin voor later:

7 tips om nooit meer die vervelende vreetbuien te hebben


Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de eventuele genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten en het opvolgen van adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je daar waar mogelijk goed informeren door een deskundige!

 

Dit blogartikel bevat affiliate links, voor meer info lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *