Afvallen

Deze 5 oefeningen werken het beste om je buikvet te verminderen!

Buikvet verminderen lukt met deze oefeningen

Het verminderen van buikvet kan een uitdaging zijn, maar met de juiste oefeningen kan het zeker gedaan worden. Hier zijn vijf oefeningen die bewezen hebben effectief te zijn in het kwijtraken van buikvet:

 

Oefening 1 – Crunches

Crunches zijn een klassieke oefening voor het versterken van de buikspieren. Ze kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals gewone crunches, reverse crunches en side crunches. Het is belangrijk om je rug recht te houden en je buikspieren aan te spannen tijdens het uitvoeren van de oefening.

Ga plat op je rug liggen en zet je beide voeten op de grond. Schuif je voeten richting je billen om een hoek te maken van 90 graden, maar je voeten hoeven je billen niet te raken. Kruis je armen voor je borst (of houd ze achter je hoofd, maar ga niet trekken aan je nek!). Breng je bovenlijf nu omhoog richting je knieën, maar niet verder dan 45 graden. Eigenlijk hoeven alleen je schouders iets van de grond te komen. Blijf even een paar seconden in deze houding en ga dan weer met je bovenlijf richting de grond. Dit herhaal je een aantal keren.

crunches buikspier oefening buikvet

Crunches

Oefening 2. Sit-ups

Deze oefening is vergelijkbaar met crunches, maar bij sit-ups worden de hele buikspieren getraind. Ga op je rug liggen, plaats je beide voeten plat op de grond (je benen zijn daardoor iets gebogen). Leg je linkerhand achter je linkeroor en je rechterhand achter je rechteroor, maar ga niet trekken aan je nek. Ga nu volledig voorover buigen met je bovenlichaam tot aan je knieën. Houd je voeten nog steeds plat op de grond. Breng dan weer je bovenlichaam rustig terug naar de grond en herhaal deze oefening.

sit ups buikspier oefening buikvet

Sit-ups

 

 

Oefening 3. Planks

Planks zijn een geweldige oefening voor het versterken van de gehele core, inclusief de buikspieren. Begin in de push-up positie, met je ellebogen recht onder je schouders, en houd deze positie aan gedurende een bepaalde tijd. Probeer de positie steeds langer vast te houden naarmate je je buikspieren versterkt.

planken buikspier oefening buikvet

Planks (planken)

 

 

Oefening 4. Leg raises

Leg raises zijn een andere effectieve oefening voor het verminderen van buikvet. Lig op je rug met je handen onder je billen en til vervolgens je benen omhoog totdat je knieën recht zijn. Houd deze positie een moment vast, laat dan langzaam zakken.

leg raises buikspieren oefenen buikvet

Leg raises

 

 

Oefening 5. Russian twist

De Russian twist is een oefening die werkt op de obliques (de zijspieren van de buik) en de rectus abdominis (de voorste buikspier). Ga zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Til je voeten van de grond af en balanceer op je billen. Houd een gewicht in beide handen en draai het naar links en rechts.

russian twist oefening buikvet

Russian twist

Extra buikspieroefening:

Mountain climbers: dit zijn high-intensity cardio oefeningen die ook je buikspieren aanspreken. Begin in de push-up positie en breng één knie naar je borst, terwijl je de andere knie in de push-up positie houdt. Wissel vervolgens snel tussen de knieën.

mountain climbers buikspier oefening

Mountain climbers

 

Wat is nog meer belangrijk om je buikvet te verminderen?

Houd er rekening mee dat een gezonde voeding en regelmatige cardio ook noodzakelijk zijn om buikvet te verminderen. Het is belangrijk om een evenwichtige mix van cardio en krachttraining te doen en om een calorie-deficiënt dieet te volgen.

Denk eens na over de gezondheidsvoordelen van fietsen bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook een lekker stuk gaan rennen of hardlopen, dat mag je zelf bepalen. Maar cardio is wel een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige levensstijl. Omdat je bezig bent zul je namelijk vet verbranden en langzaam maar zeker steeds strakker worden.

Het is ook belangrijk om voldoende te drinken en genoeg slaap te krijgen. Door deze oefeningen regelmatig te doen, samen met een gezonde levensstijl, kun je buikvet verminderen en een strakkere buik krijgen.

 

Kies de buikspieroefeningen die voor jou het beste werken

Probeer een gezond voedingsschema te maken en je daar aan te houden. Af en toe wat lekkers te snoepen kan geen kwaad, je moet jezelf af en toe ook eens kunnen verwennen natuurlijk, maar probeer je in grote lijnen aan het schema te houden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillend is en sommige oefeningen kunnen beter werken voor sommige mensen dan andere. Het is daarom belangrijk om te experimenteren en te zien welke buikspier oefeningen voor jou het beste werken.

Bovendien, zoals eerder vermeld, is een gezonde voeding en regelmatige cardio, zoals bijvoorbeeld een lekker stuk fietsen, ook onmisbaar voor het verminderen van buikvet. Het is dus belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en niet alleen te focussen op buikspieroefeningen.

 

Mijn naam is Angelo (purityfit.com) en ik ben een designer, developer, SEO specialist en blogger. In mijn vrije tijd schrijf ik graag blogs over fitness en een gezonde levensstijl om mensen te inspireren. Dank je wel voor je gastblogartikel dat je speciaal voor Veertigplus mus geschreven hebt, Angelo!