Beauty & Body

7 redenen waarom je élke dag blauwe bessen zou moeten eten!

Blauwe bessen zijn écht gezond voor je!

Blauwe bessen, ik ben er dol op! En laatst hoorde ik dat blauwe bessen heel veel goede eigenschappen bezitten, waardoor het zelfs goed is als je er elke dag een handje van eet! Daar wilde ik meer over weten, want wat maakt blauwe bessen dan zo bijzonder? En hoe kunnen ze een goede bijdrage leveren aan je gezondheid? De 7 meest interessante gezondheidsweetjes over blauwe bessen vind je hieronder.


Dit is waarom blauwe bessen goed voor je zijn:

 

#1. Goed voor je huid!

Blauwe bessen bevatten veel vitamines, mineralen, vezels én veel antioxidanten. En juist de antioxidanten zorgen ervoor dat je huid minder snel veroudert, zoals het verminderen van rimpels en kraaienpootjes. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen, waardoor je huid soepel blijft.


#2. Blauwe bessen houden je hersenen gezond

In blauwe bessen zitten vitamines en mineralen die je hersenen gezond houden, zoals vitamine A, B, C en E en onder andere magnesium, natrium en kalium. Hierdoor is de kans groter dat je minder aan geheugenverlies gaat lijden. Ook zijn steeds meer doctoren het erover eens dat de blauwe besjes bepaalde hersenziektes kunnen verminderen of voorkomen.


#3. Helpen je bij problemen aan je urinewegen

Waarschijnlijk herken je het ook wel bij jezelf: de vervelende urineweginfecties. Veel vrouwen hebben er regelmatig last van. Wil je iets natuurlijks gebruiken om het te voorkomen of te verlichten, dan is cranberry sap een bekend natuurlijk middeltje. Maar blauwe bessen blijken ook grotendeels deze eigenschappen te hebben en kunnen een positieve uitwerking hebben bij urinewegproblemen. Ik ben daar wel blij mee, want cranberry sap is zo ontzettend zuur. Ter afwisseling gebruik ik dan graag blauwe bessensap, als het even kan. Informeer er eens naar bij een reformhuis of bij je huisarts of apotheek.


#4. Ze kunnen je hoge bloeddruk verlagen

Ik schrok mij laatst rot, ik had best wel een hoge bloeddruk! Nu schijnt dat vaker voor te komen bij vrouwen die ouder worden, bijvoorbeeld door verkeerde voeding of de overgang, maar blij ben ik er niet mee. Blauwe bessen blijken in staat te zijn om jouw bloeddruk enigszins te verlagen. Natuurlijk verschilt het per persoon en spelen ook andere factoren mee waardoor je bloeddruk wel of niet verlaagt, maar je zou het kunnen proberen of het jou helpt.


Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk! Zie ik je daar?


#5. Goed voor je hart

Eet je ongeveer 50 gram blauwe bessen per dag, dan kan dat een bijdrage leveren aan het gezond houden van je hart. De kwaliteit van je bloedvaten verbetert en het cholesterolgehalte wordt gezonder gehouden. Hiermee kun je de kans op hart- en vaatziekten verlagen.


#6. Je kunt het prima eten als je aan het afvallen bent!

Ben je aan het afvallen? Dan passen blauwe bessen goed in je dieet! Ze bevatten namelijk weinig calorieën (yes!) en veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels.


#7. Ze kunnen je ondersteunen als je zwaar aan het sporten bent

Sport je zwaar, bijvoorbeeld krachttraining, dan blijken blauwe bessen je spieren sneller te kunnen herstellen. Verwacht niet meteen de grootste wonderen, maar je zou kunnen testen of het bij jou werkt. Op Amazon en bijvoorbeeld bij Holland & Barrett verkopen ze Blauwe bessen capsules of tabletten en wie weet helpt het je.


Extra tips van Veertigplus mus

Wil je nóg meer weten over waarom blauwe bessen gezond zijn? Lees dan het artikel van aHealthylife.nl.


 

Bewaar deze pin voor later:

7 redenen waarom je elke dag blauwe bessen zou moeten eten


Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten en het opvolgen van adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je eventueel goed informeren door een deskundige!

 

Een gedachte over “7 redenen waarom je élke dag blauwe bessen zou moeten eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *