Beauty & Body

3 goedkope en natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken! Heel simpel!

Het is onwijs leuk om zelf een 100% natuurlijke gezichtsmasker te maken!

Natuurlijk is het je allang bekend dat je je huid goed moet verzorgen. In tijdschriften, in reclames en op social media hoor je bijna niet anders. Zéker als je steeds ouder wordt dan is het verzorgen van je gezicht extra belangrijk! Maar gezichtsverzorgingsproducten kunnen best kostbaar zijn en ze zijn niet altijd 100% natuurlijk. Of er zitten ingrediënten in waar jij niet goed tegen kunt of waar je niet blij van wordt. Dus, als jij het een keer anders wilt doen en zelf een gezichtsmasker wilt maken: dat kan heel goed! Hier vind je 3 heerlijke, verzorgende gezichtsmaskers die 100% natuurlijk zijn en die je met weinig geld snel maakt. Je vindt een gezichtsmasker voor de droge huid, de gevoelige huid en de vette huid.


Welk huidtype heb jij?

Bij mezelf merk ik dat ik vaak een droge huid heb in mijn gezicht. Vervelend, want als ik make-up op doe, dan zie je soms velletjes tevoorschijn komen. Misschien herken jij dat ook? Of heb je een andere type huid, denk je? Het is goed om te weten of je een droge huid, een gevoelige huid, een vette huid of een normale huid hebt. De meeste vrouwen weten dat van zichzelf, maar als je twijfelt, vraag het bijvoorbeeld bij een drogist, apotheek of een deskundige zoals een schoonheidsspecialiste.


Oh ja, test het eerst even voordat je begint!

Het zijn weliswaar natuurlijk producten die je gebruikt, maar soms kun je er (ineens) allergisch voor zijn. Als je het maskertje hebt bereid, test het dan eerst op een klein stukje huid in je gezicht, bijvoorbeeld aan de zijkant van de wang. Wacht dan even 10 minuten en kijk of je huid een allergische reactie geeft. Voelt het niet prettig aan, verwijder het dan snel en waag je er verder niet aan. Maar als het heerlijk en niet vervelend aanvoelt, dan kun je het uitsmeren over de rest van je gezicht.


Neem er lekker even de tijd voor

Geef jezelf de tijd om een gezichtsmasker te geven. Neem de tijd om het te bereiden en laat het lang genoeg intrekken. Ga lekker op de bank liggen of in bad of in bed en relax.


3 zelf te maken gezichtsmaskers voor de droge, vette en gevoelige huid:

 

# 1. Gezichtsmasker voor de droge huid: heerlijk met avocado!

Heb je een droge huid? Dan is deze gezichtsmasker heerlijk om te gebruiken! Je maakt het als volgt:

 

Ingrediënten:

1 avocado

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

Naar keuze: 1 eetlepel yoghurt (kefir of Griekse yoghurt). Dit ingrediënt weglaten als je een lactose intolerantie of koemelk allergie hebt

 

Bereiding en toepassing:

Haal het vruchtvrees uit de avocado en doe het in de blender of keukenmachine. Voeg er de honing, olijfolie en eventueel de yoghurt aan toe. Meng het tot een gladde massa. Breng het eerst op een klein stukje huid aan om het te testen. Smeer vervolgens je hele gezicht in (houd het gebied rond je ogen wel vrij) en laat het 10 – 15 minuten intrekken. Spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water en je huid voelt zacht en soepel aan.


Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk! Zie ik je daar?


#2. Gezichtsmasker voor de vette huid: met frisse limoen!

Merk je dat je huid vettig aanvoelt. Dan is dit 100% natuurlijke maskertje heerlijk voor je gezicht. Dit heb je nodig:

 

Ingrediënten:

1 rijpe banaan

2 eetlepels honing

10-15 druppels verse limoensap

 

Bereiding en toepassing:

Schil de banaan en breek het in stukjes en leg het in de blender of keukenmachine. Doe de honing en de druppels limoensap erbij en maak er een gladde massa van. Breng het eerst op een klein stukje huid aan om het te testen. Smeer vervolgens je hele gezicht in, waarbij je het gebied rond je ogen niet insmeert. Laat het 10 – 15 minuten intrekken en spoel daarna je gezicht af met lauwwarm water. Je huid voelt weer fris en fruitig aan!


#3. Gezichtsmasker voor de gevoelige huid: met verzachtende aloë vera!

Honing en aloë vera zijn twee ingrediënten die je goed kunt gebruiken voor een gevoelige huid. De aloë vera gel kun je bij de meeste drogisterijen en apotheken vinden, ook in kleine verpakkingen. Zo maak je dit verzachtende gezichtsmaskertje:

 

Ingrediënten:

2 eetlepels honing

1 theelepel aloë vera gel

 

Bereiding en toepassing:

Meng in een kom de honing en de aloë vera gel goed door elkaar. Vanwege je gevoelige huid is het extra belangrijk om eerst te testen of jouw huid er tegen kan. Smeer het daarom eerst op een klein stukje huid in je gezicht. Als je het idee hebt dat je er goed tegen kunt, smeer dan de rest van je gezicht in met dit mengsel, behalve het gebied rond je ogen. Laat het 10-15 minuten intrekken en spoel je gezicht daarna voorzichtig af met lauwwarm water. Heerlijk voelt je huid aan, hè?


Lees ook: Wallen of donkere kringen onder je ogen? Zo camoufleer je ze snel!


Heb jij nog tips?

Er zijn heel veel soorten natuurlijke gezichtsmaskers te maken. Heb jij nog tips en ideeën voor een ander 100% natuurlijk gezichtsmaskertje? Zet het gerust in een reactie hieronder!


Bewaar deze pin voor later:

3 goedkope en natuurlijke gezichtsmaskers om zelf snel te maken

 


Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus is niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten en het opvolgen van eventuele adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je eventueel goed informeren door een deskundige!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *