Wallen of donkere kringen onder je ogen? Zo camoufleer je ze makkelijk en snel!

Weg met die wallen en donkere kringen onder je ogen!

Wallen en donkere kringen onder de ogen krijgen veel vrouwen naarmate ze ouder worden. En het is best wel balen, want het lijkt net alsof je ouder en vermoeider eruit ziet, terwijl je dat misschien helemaal niet bent. Dus weg met die wallen en donkere kringen onder je ogen! Met dit simpele trucje zie je er als Veertigplus mus weer jonger en stralender uit. De wallen en donkere kringen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je hebt de hele dag een frisse blik.

 

Waardoor ontstaan ze?

Wallen ontstaan doordat vocht zich ophoopt onder de dunne huid onder je ogen. De oorzaak is bijvoorbeeld weinig slaap, een ongezonde levensstijl of bij bepaalde allergieën of ziektes. En donkere kringen onder je ogen ontstaan doordat op latere leeftijd de toch al dunne huid onder je ogen steeds dunner wordt. Hierdoor is steeds beter zichtbaar wat er onder je huid zit, bijvoorbeeld kleine bloedvaten. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af en weer een frissere blik hebben.

 

En dan nu: simpel en snel je wallen en donkere kringen wegwerken

 

Benodigdheden:

  • Dagcrème, nachtcrème en oogcrème
  • Concealer
  • Foundation
  • Poeder

 

# Stap 1.  Verzorg je gezicht en de huid onder je ogen extra goed

Een goede hydraterende dag- en nachtcrème voor je gezicht is onmisbaar. Daarmee voed je je huid en houd je het soepel en flexibeler. Als extra crème kun je ook een oogcrème onder je ogen smeren. Het beste is een crème die snel intrekt. Doe dit dagelijks, zo behoud je een goede huid.

 

# Stap 2. Camoufleer je huid met een concealer

Nadat je je gezicht hebt ingesmeerd met een goede crème, kun je de wallen en donkere kringen onder je ogen gaan camoufleren met een concealer. Dit is een soort camouflagecrème en kun je bij veel winkels, zoals de Hema, Kruidvat, Etos, Douglas, ICI Paris XL of bol.com kopen. Neem een kleur die 2 tot 3 tinten lichter is dan je foundation. Breng met een kwast wat concealer op je wallen en donkere kringen onder je oog aan. Gebruik niet teveel concealer en ook niet te weinig concealer. Er mag wat concealer zichtbaar blijven, maar niet hele klodders. Als het goed is zal de concealer na het aanbrengen van de foundation (zie volgende stap) niet meer zichtbaar zijn.

 

Volg jij Veertigplus mus al op Facebook? Doe dat hier!

 

#3. Werk af met foundation en/of poeder

Ikzelf ben een fan van zowel foundation als van poeder. Als je de concealer hebt aangebracht, breng dan met een kwast de foundation op je hele gezicht aan en ook voorzichtig over de concealer onder je ogen. Doe daarna een finishing touch door wat poeder op je hele gezicht te doen en, voilà, je hebt de hele dag een frisse, stralende look zonder wallen en zonder de vervelende donkere plekken onder je ogen.

 

Tip van de Veertigplus mus

Als je je huid van binnenuit dagelijks niet goed hydrateert, dan kun je dagcrèmes, nachtcrèmes en oogcrèmes smeren, maar dat is niet voldoende. Drink daarom dagelijks veel water, zo tussen de anderhalf en twee liter.

 

camoufleren wallen en donkere kringen ogen

En vergeet niet,
Love your lovely face, Veertigplus mus!

 

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips of andere ideeën hoe je de wallen en donkere kringen onder je ogen kunt wegkrijgen? Zet het gerust in een reactie hieronder. Tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *