Pffff, last van een droge huid in de winter? Zo wordt jouw huid weer mooi!

Een droge huid voelt ongemakkelijk aan

De gezellige, knusse wintermaanden staan weer voor de deur. Maar voor je huid is de winter extra zwaar. Je huid voelt droog aan, heeft schilfers, is ruw, irriteert en het voelt gewoon ongemakkelijk aan omdat het niet mooi staat. Rondlopen met een droge huid hoeft niet meer, want je kunt het makkelijk oplossen! Hoe? Dat lees je hieronder.


7 tips tegen een hele droge huid in de winter:

 

#1. Niet te lang en niet te warm douchen of in bad

Water kan je huid uitdrogen en warm water kan vocht onttrekken uit je huid. Houd hier dus rekening mee tijdens het douchen en badderen en voorkom dat je huid daarmee sneller uitdroogt. Douche en badder niet te lang en niet te warm.


#2. Wees je ervan bewust wat je op je huid smeert tijdens het douchen en badderen

Er zijn natuurlijk ontelbare doucheschuims, zeepjes, douche oliën en bad oliën verkrijgbaar, maar de ene is de andere niet. Het beste is om zo min mogelijk van al dat soort smeersels te gebruiken. En als je je toch met iets wilt insmeren tijdens het douchen of badderen, kies dan iets ongeparfumeerd of met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.


#3. Smeer je in met voedende bodylotion

Smeer je dagelijks 1 of 2 keer met goede hydraterende bodylotion in. Het liefst meteen na het badderen of douchen of anders op andere momenten van de dag. Kies voor een vette bodylotion die snel intrekt. Hierdoor voed je je huid goed en komt er zo min mogelijk vette crème op je kleding.


Vind je dit een leuk artikel? Volg dan ook de Facebookpagina van Veertigplus mus met de leukste weetjes!


#4. Scrub je huid niet te vaak!

Hierover verschillen de meningen, maar het is beter als je je huid niet te vaak scrubt. Oké, het is goed om dode huidcellen te verwijderen, maar elke keer vraagt dit toch weer veel van je huid. Ga niet te grof te werk, gebruik fijne scrub en doe het bijvoorbeeld maar 1 of 2 keer per maand.


#5. Drink, drink, drink

Verzorg je lichaam van binnenuit goed door veel water te drinken. Probeer dagelijks anderhalve tot twee liter vocht binnen te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van een droge huid, droge voeten en droge handen.


#6. Zorg niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je omgeving

Net als bij het ontstaan van droge handen en droog haar, is ook bij een droge huid een te droge lucht één van de belangrijkste veroorzakers. Denk maar aan de verwarming die je ’s winters vaker aanzet. Hiermee verwarm je je omgeving tot een prettige temperatuur, maar de lucht wordt daarmee ook droger. Dit kun je oplossen door bakjes met water bij je verwarming te zetten, zodat de luchtvochtigheid goed blijft.


#7. Slik supplementen die een droge huid verminderen

Er zijn bepaalde voedingssupplementen die goed zijn om een droge huid te verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Zink, vitamine A en vitamine B5. Voor het aanmaken van nieuw huidweefsel zijn Zink en Vitamine A geschikt. Vitamine B5 ondersteunt het herstellende vermogen van je huid. Informeer bij je drogist of apotheek wat goed voor jou is.


Extra tips van de Veertigplus mus

Jeukt je droge huid, probeer dan niet te krabben! Hierdoor gaat de huid steeds meer irriteren en kunnen er zelfs wondjes ontstaan. Smeer je huid op die plekken extra in met bijvoorbeeld Bepanthen Droge & Gevoelige Huidcrème. Test de crème eerst een klein beetje op je huid en kijk of de jeuk en de droge huid vermindert.


Bewaar deze pin voor later:

Last van een droge huid in de winter, zo wordt jouw huid weer mooi


Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips hoe je je droge huid goed kunt verzorgen? Zet het gerust in een reactie hieronder. Tips zijn welkom!


Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *