Beauty & Body

3 redenen waarom water drinken goed is voor je huid!

Drink je te weinig water? Je bent niet de enige!

Je leest het vast regelmatig: “Drink anderhalve liter tot twee water per dag”. Ik probeer dat ook te doen, maar dat lukt nog steeds niet altijd. Ik heb namelijk niet vaak een dorstgevoel, waardoor ik soms gewoon vergeet om water te drinken. Maar ik weet maar al te goed dat het slecht is als je te weinig water drinkt. Maar wat betekent het specifiek voor je huid als je te weinig water drinkt? Wordt je huid dan slechter? Krijg je bijvoorbeeld huidkwaaltjes als je niet genoeg water drinkt? Dat lees je hieronder!

 

3 redenen waarom genoeg water drinken bijdraagt aan een betere huid

#1. Met water kun je je droge huid niet ineens laten verdwijnen, maar wel verbeteren!

Ik heb rondgesnuffeld op diverse websites en daar lees je over het algemeen dat je met ineens veel water drinken niet in een paar dagen tijd je hele droge huid tot een stralende huid krijgt. Daar gaat tijd overheen.

Maar, genoeg water in je lichaam zorgt ervoor dat je huid zich beter gaat hydrateren. Hydrateren betekent dat je je huid van genoeg vocht voorziet. Natuurlijk helpen bepaalde dag- en nachtcrèmes bij het hydrateren van je huid. Maar je huid moet ook van binnenuit goed gehydrateerd worden en dat is dus door je lichaam te voorzien van voldoende water. Droge plekjes op je huid, bijvoorbeeld in je gezicht geef je daarmee een grotere kans dat zij gaan verdwijnen!

 

#2. Rimpels worden minder zichtbaar worden door water te drinken

Voldoende water drinken kan ervoor zorgen dat jouw rimpels minder zichtbaar worden of dat zij minder snel gaan ontstaan. Een goede gehydrateerde huid is namelijk steviger en strakker, waardoor je lekker bye bye kunt zeggen tegen hardnekkige rimpels.

 

#3. De kans op een geïrriteerde huid wordt kleiner

Water heeft in je lichaam meerdere belangrijke functies. Eén daarvan is dat het afvalstoffen uit je lichaam transporteert. Drink je te weinig water, dan blijven deze afvalstoffen te lang in je lichaam en daardoor zouden huidirritaties kunnen ontstaan, zoals jeuk, rode vlekken en schilfers. Door genoeg water te drinken worden de afvalstoffen snel uit je lichaam verwijderd.

 

3 tips om je huid van genoeg vocht te voorzien:

#Tip 1. Drink dus voldoende water

Met wat ik hierboven allemaal heb geschreven is het dus echt een aanrader om inderdaad anderhalve tot twee liter water te drinken. Niet alleen goed voor je huid, maar ook goed voor het optimaal functioneren van je lichaam.

 

#Tip 2. Gebruik de vochtinbrengende Weleda Skin Food Light crème – 30ml

Skin Food Light is een welkome dorstlesser voor de droge huid. Ze biedt namelijk onmiddellijke hydratatie en comfort door haar lichte, snel intrekkende formule. Het geheim van deze crème is de combinatie van biologische zonnebloemolie met o.a. driekleurig viooltje, kamille en calendula. Het is 100% natuurlijk!

weleda skin food light droge huid gezicht en lichaam

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#Tip 3. Gebruik de olie van MÁDARA Deep Moisture Oil – 50 ml

Deze veelzijdige mix van MÁDARA Deep Moisture Oil van teunisbloem-, borage- en frambozenzaadolie, gecombineerd met vitamine extracten van duindoorn en rozenbottel, levert een superdosis van huidstimulerende actieve stoffen, gericht op droogheid, dofheid en tekenen van vermoeidheid. Deze olie is geschikt voor gezicht, decolleté, lichaam en hoofdhuid. Dit is ook 100% natuurlijk!

madara deep moisture vitamin oil droge huid

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Hopelijk heb je wat aan de bovenstaande tips en stap je vanaf nu over op het drinken van minimaal anderhalve liter water per dag 😊!

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.