Afvallen

15 tips hoe je het beste kunt beginnen met afvallen!

Handige tips die je helpen met het beginnen met afvallen

Ben je een vrouw die graag wat gewicht wil verliezen? Het kan lastig zijn om te weten waar te beginnen, vooral als je al meerdere pogingen hebt gedaan en niet het gewenste resultaat hebt behaald. Maar ook als je voor het eerst gaat afvallen, dan is het fijn om tips en inspiratie te krijgen hoe je kunt starten. Met deze 15 tips kun jij op een gezonde en effectieve manier beginnen met afvallen en je doelen bereiken.

 

Tip 1 – Stel realistische doelen

Beginnen met afvallen kan overweldigend zijn, daarom is het belangrijk om realistische doelen te stellen. Bijvoorbeeld dat je 5 kilo wilt afvallen in 5 maanden tijd. Maak een plan waarin je je streefgewicht en de stappen die je moet nemen om daar te komen opschrijft. Breek je doel op in kleine, haalbare stappen zodat je jezelf niet teleurgesteld voelt.

 

Tip 2 – Maak een plan

Een plan opstellen is een belangrijk onderdeel van afvallen. Maak een eetschema en plan je maaltijden van tevoren in, zodat je niet in de verleiding komt om ongezonde snacks te eten. Plan ook je workouts in je agenda en houd je eraan.

 

Tip 3 – Vermijd crashdiëten

Een crashdieet kan verleidelijk zijn als je snel wilt afvallen, maar het is niet gezond en het werkt niet op de lange termijn. Je verliest misschien wel snel gewicht, maar zodra je stopt met het dieet, kom je het gewicht weer aan, vanwege het jojo-effect met afvallen. Kies in plaats daarvan voor een gezond en evenwichtig dieet.

 

Tip 4 – Eet minder calorieën

Om gewicht kwijt te raken, moet je minder calorieën eten dan je verbrandt. Je kunt minder calorieën binnenkrijgen door bijvoorbeeld te kiezen voor gezondere opties en minder te snacken tussen de maaltijden door. Ook kun je eventueel fatburners gebruiken om het verbranden van vet te versnellen. Probeer ook alcohol te verminderen! Beter voor je gezondheid en beter voor je lijn.

 

Tip 5 – Drink voldoende water

Water drinken is essentieel voor een gezond lichaam en kan ook helpen bij gewichtsverlies. Drink minimaal 6-8 glazen water per dag om gehydrateerd te blijven. Water geeft je ook een vol gevoel, waardoor je minder eetbuien krijgt of gaat snaaien.

 

Tip 6 – Voeg meer eiwitten toe aan je dieet

Eiwitten helpen je om langer vol te blijven en kunnen je helpen om spiermassa op te bouwen. Voeg eiwitten toe aan je dieet door bijvoorbeeld vaker te kiezen voor magere eiwitbronnen zoals kip, vis, eieren en tofu.

 

Tip 7 – Eet meer groenten en fruit

Groenten en fruit zijn gezond en bevatten veel voedingsstoffen, zoals vezels vitaminen en mineralen. Ze kunnen je ook helpen om af te vallen, omdat ze je langer vol laten voelen. Probeer daarom om dagelijks voldoende groenten en fruit te eten.

 

Tip 8 – Beweeg meer

Om af te vallen, zul je meer calorieën moeten verbranden dan dat je binnenkrijgt. Door meer te bewegen ga je meer calorieën verbranden. Probeer dagelijks meer te bewegen, zoals wandelen, fietsen, dansen of zwemmen. Zorg ervoor dat je minimaal 150 minuten per week matig intensief beweegt.

 

Tip 9 – Houd een voedingsdagboek bij

Het bijhouden van een voedingsdagboek kan je helpen om inzicht te krijgen in wat je eet en drinkt. Noteer alles wat je eet en drinkt gedurende de dag en houd ook bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Zo kun je zien waar je nog verbeteringen kunt maken in je dieet.

 

Tip 10 – Zoek steun en motivatie

Afvallen kan soms een uitdaging zijn, daarom is het belangrijk om steun te zoeken bij vrienden, familie of een professional. Zoek mensen die je motiveren en ondersteunen bij je doelen en houd ze op de hoogte van je voortgang. Je kunt ook lid worden van een sportclub of een online community voor extra motivatie.

 

Tip 11 – Kook zelf

Zelf koken geeft je controle over de ingrediënten en de hoeveelheid zout en suiker in je maaltijden. Probeer daarom vaker zelf te koken en gebruik verse ingrediënten om gezonde en smakelijke maaltijden te bereiden.

 

Tip 12 – Beperk suiker en bewerkte voedingsmiddelen

Suiker en bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Ze zorgen er helaas ook voor dat je bloedsuikerspiegel gaat pieken. Beperk daarom je inname van deze voedingsmiddelen en kies in plaats daarvan voor volwaardige, onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volkoren granen en magere eiwitbronnen.

 

Tip 13 – Eet langzaam en bewust

Door langzaam en bewust te eten, kun je meer genieten van je maaltijd en beter naar je lichaam luisteren. Dit kan je helpen om te stoppen met eten wanneer je vol zit en overeten te voorkomen.

 

Tip 14 – Zorg voor voldoende slaap

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en kan ook bijdragen aan het afvallen. Gebrek aan slaap kan leiden tot veranderingen in hormonen die de eetlust en het hongergevoel beïnvloeden. Zorg daarom voor voldoende slaap om je lichaam en geest te laten herstellen en te ondersteunen bij het afvallen.

 

Tip 15 – Wees vriendelijk voor jezelf

Afvallen kan soms een uitdaging zijn en het is belangrijk om vriendelijk te zijn voor jezelf, ook als het even niet lukt. Wees niet te streng voor jezelf en accepteer dat het soms wat langer kan duren om je doelen te bereiken. Vergeet niet dat elke stap in de goede richting telt en dat je op de goede weg bent naar een gezonder lichaam en leven.

 

Blijvend en gezond afvallen is écht mogelijk met deze tips

Het beginnen met afvallen kan lastig zijn, maar met de bovenstaande 15 tips kun je op een gezonde en effectieve manier beginnen en je doelen bereiken. Onthoud dat het belangrijk is om realistische doelen te stellen, een plan te maken, een gezond dieet te volgen, voldoende te bewegen en steun en motivatie te zoeken bij anderen.

Als je merkt dat je moeite hebt om af te vallen of als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, zoek dan professionele hulp. Een diëtist, voedingsdeskundige of coach kan je helpen bij het opstellen van een plan op maat en je ondersteunen bij het bereiken van je doelen. Blijf geduldig en gemotiveerd, en je zult zien dat je succesvol kunt afvallen.

 

3 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM TE BEGINNEN MET AFVALLEN!

Wil je beginnen met afvallen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan vind je hieronder 3 bonustips die je helpen met afvallen:

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Je krijgt met dit Koolhydraatarm 50 dagen programma je 7 weekmenu’s waarmee je lekker kunt afvallen! Bijna 100.000 vrouwen volgden ook dit programma!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Vele duizenden vrouwen hebben dit gevolgd en zijn blijvend afgevallen met de Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Of koop het populaire receptenboek De Eetswitch (bestseller!).

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

#BONUSTIP 3: Glucose revolutie

Met dit populaire boek Glucose revolutie krijg je grip op je bloedsuikerspiegel en lees je veel over hoe je cravings (eetbuien) kunt verminderen! Een aanrader!

 

boek glucose revolutie

BEKIJK HET HIER >>

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.