Hoeveel calorieën moet je verbranden om 1 kilo af te vallen?

Om 1 kilo af te vallen, hoeveel calorieën moet je dan verbranden?

Wil je goed afvallen, dan zul je onder andere minder calorieën moeten eten en/of meer calorieën moeten gaan verbranden. Dat betekent gezonder eten, vaak ook iets minder eten en vooral meer gaan bewegen. Maar laatst vroeg ik mij af, hoeveel calorieën moet je eigenlijk verbranden om 1 kilo af te vallen? Het antwoord op dit interessante weetje staat hieronder!


Het antwoord is: 7.000 calorieën!

Op de website van voedingscentrum.nl, een organisatie die ik betrouwbaar vind, staat dat je ongeveer 7000 calorieën moet verbranden om 1 kilo af te vallen. Zij vergelijken dat met 25 uur wandelen!


Ieder mens is verschillend

Ik schrok nogal van het aantal: 7000 calorieën. Dat is super veel! Maar als ik terugkijk naar de afgelopen periode, waarin ik 5 kilo ben afgevallen in ongeveer 2 maanden, dan klopt het wel. Voor een gemiddelde vrouw is de vuistregel dat je dagelijks 2.000 calorieën nodig hebt. Wil je afvallen, dan is één van de dingen die je kunt doen minder calorieën gaan eten.

Stel dat je besluit om 1.500 calorieën per dag te eten, in plaats van 2.000, dan is dat 500 calorieën per dag minder. Houd je dat bijvoorbeeld 14 dagen vol, dan zit je al aardig in de richting van de 7.000 calorieën die je minder zou moeten eten om 1 kilo af te vallen. Dus volgens de bovenstaande rekensom zou je in 14 dagen tijd 1 kilo kunnen afvallen, oftewel een halve kilo per week.


Extra bewegen helpt ook!

Zo heb ik dat ook gedaan. Ik wilde ongeveer een halve kilo per week afvallen om binnen 8-10 weken 5 kilo af te vallen. Te snel wilde ik niet, want dan was ik bang dat ik dat niet zou volhouden. Ik heb mijn dieet op 1.500 calorieën per dag gezet en daarbij ben ik 2 keer per week gaan sporten, waarbij ik ongeveer 300 calorieën per keer extra verbrandde. Daardoor heb ik bereikt dat ik na 8 weken de 5 kilo kwijt ben geraakt en tot op de dag van vandaag voelt dat heerlijk.


Doe wat het beste bij jou past

Natuurlijk is het fijn om een leidraad te hebben. Als jij bijvoorbeeld ook 5 kilo wilt afvallen in 8-10 weken, dan zou je bovenstaande leidraad kunnen nemen. Dus dat betekent dat je dagelijks ongeveer 1.500 calorieën nuttigt en probeert om meer te bewegen, zoals 2x per week te sporten of meerdere keren per week te wandelen. Mij heeft het enorm geholpen, maar dat kan voor iedereen weer anders zijn. Jouw stofwisseling is waarschijnlijk anders dan de mijne en andersom.

Maar nogmaals, je zou kunnen proberen of het 1.500 calorieën dieet jou goed helpt, net zoals het mij goed heeft geholpen. En als het je tegenvalt, dan zou je andere diëten kunnen proberen. Belangrijk is, is dat je een dieet kiest waar je je goed bij voelt en dat je weken kunt volhouden. Het zou zonde zijn als je een te streng dieet volgt, je ongemotiveerd raakt en je het na een paar weken alweer opgeeft.


2 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Zoek je een fijn afslankprogramma? Hieronder vind je 2 super fijne bonustips met online afslankprogramma’s die je helpen om makkelijker en sneller af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire online afslankprogramma’s die heel veel vrouwen al hebben gevolgd!


# BONUSTIP 1! 

Het zeer populaire Afvallen met Nederland programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

Volg dit complete dieetprogramma en bereik het gewicht dat je graag wilt bereiken! Boordevol lekkere en gezonde recepten, waardoor je slanker wordt en je je fit voelt.

→ 7 tot 12 kilo afvallen in 10 weken tijd!

→ Gezond op gewicht met lekker eten

→ Meer zelfvertrouwen, energie en een gezonder lichaam

→ Elke dag recepten, oefeningen en informatie

→ 30 dagen tevredenheidsgarantie! Niet tevreden? Geld terug!

Klik hier voor meer info: Afvallen met Nederland Programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

 

AfvallenmetNederland


# BONUSTIP 2! 

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieetproduct in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Klik hier voor meer info over de verschillende dieetpakketten van Dieetpro! Al vanaf € 49,90 per maand!

 

 


 

Volg je mij al op Facebook of Pinterest? Lijkt me leuk!


Bewaar deze pin voor later:

Hoeveel calorieen moet je verbranden om 1 kilo af te vallen


 

Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *