Afvallen

3 redenen waarom veel water drinken helpt met afvallen!

Veel water drinken met afvallen helpt!

Je leest of hoort vast wel regelmatig dat het belangrijk is om elke dag genoeg water te drinken. Maar met afvallen helemaal! Want, door water te drinken kun je inderdaad wel extra afvallen. Hoe dat zit? Dat lees je hieronder.

 

3 redenen hoe water drinken helpt met afvallen:

 

#1. Het geeft je een voller gevoel

Ik merk het inderdaad zelf ook: als ik voor het eten 1 of 2 glazen water drink, dan heb ik een voller gevoel in mijn maag. Daardoor eet ik iets minder. Verwacht niet dat je ineens kilo’s extra afvalt als je 1 of 2 glazen water voor elke maaltijd neemt, maar elke gram dat je afvalt is mooi meegenomen.

 

#2. Je hebt minder een hongergevoel na het sporten

Je kent het vast wel: je hebt gesport en dan is misschien de neiging om meer te gaan eten na het sporten groter. Dat komt omdat je dan dorst hebt en je hersenen de honger- en dorstprikkels min of meer als dezelfde prikkels ziet. Maak het je lichaam makkelijker door in plaats van veel te eten na het sporten veel water te drinken. Dan krijg je vanzelf het verzadigde gevoel en met water kom je niet aan.

 

#3. De neiging naar slechte drankjes wordt kleiner

Als je jezelf aanleert om veel water te drinken tijdens het afvallen, dan is de verleiding kleiner om slechte drankjes te nemen, zoals frisdrank, energy drinks, koffie met suiker of vruchtensappen met veel suiker. Het is best wel even trainen dat je veel water drinkt, maar als je volhoudt, dan lukt het je zeker.

 

Lees ook: 5 redenen waarom afvallen bij jou niet lukt!

 

Waar is water drinken nog meer goed voor?

Water is goed voor heel veel lichaamsprocessen in het lichaam. Denk hierbij aan het afvoeren van afvalstoffen, het voorkomen van uitdroging en het laten werken van vitale functies, zoals je nieren en blaas. Ook kruidenthee is gezond, dus als je het lastig vindt om puur water te drinken, dan kun je dit af en toe vervangen door kruidenthee. En glas water met een schijfje citroen en/of wat munt is ook altijd lekker en verfrissend.

 

Hoeveel moet je dan drinken als je aan het afslanken bent?

De vuistregel die je vaak hoort is dat je 1½ tot 2 liter water per dag zou moeten drinken. Als je flink sport of als je flink wilt afvallen, dan zou je het zelfs kunnen opvoeren naar 2½ tot 3 liter water per dag. Meer dan 3 liter is in principe niet nodig. Het makkelijkste is om het aantal glazen water te verspreiden over de dag. En een drinkflesje bij je hebben is ook altijd handig, bijvoorbeeld tijdens het sporten, op je werk of als je reist.