Afvallen

Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen absoluut móet eten?

Eiwitten zijn belangrijk als je aan het afvallen bent!

Als veertigplus vrouw wil je goed op je lijn letten. De kilootjes komen er namelijk makkelijk aan en gaan er na je veertigste helaas weer moeilijk af! Vaak hoor ik dat goede eiwitten belangrijk zijn tijdens het afvallen. Maar waarom is dat zo? En waar zitten goede en gezonde eiwitten in?


Waarom heb je goede eiwitten nodig tijdens het afvallen?

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Je hebt ze nodig om een jojo-effect tijdens het afvallen te voorkomen. Ze houden je spieren gezond en dat heb je nodig tijdens het afvallen. Bij een te lage eiwitinname breekt het lichaam spieren af en dat is niet de bedoeling! Maar eigenlijk heb je altijd een hoeveelheid goede eiwitten per dag nodig, of je nu wel of niet afvalt. Om te kunnen functioneren heeft je lichaam energie nodig. Bijvoorbeeld energie om nieuwe cellen aan te maken of om je lichaam op een temperatuur van 37 graden te houden. Eiwitten leveren onder andere deze energie.


Volg je mij al op Facebook en Pinterest?


Hoeveel eiwitten per dag heb je nodig?

Vaak wordt gezegd dat je 0,8 gram eiwit nodig hebt per kilogram lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 65 kilo, dan heb je 0,8 x 65 = 52 gram eiwitten per dag nodig. Als je daarbij intensief sport en aan krachttraining doet, dan ligt deze hoeveelheid hoger, omdat je meer een beroep doet op je spieren. En spieren hebben o.a. goede eiwitten nodig om gezond en behouden te blijven.


Lees ook: 10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!


Waar zitten goede eiwitten in?

Op de website van Gezondheidsnet staat een handige afbeelding van welke voedingsmiddelen gezonde eiwitten bevatten. Ook staat er aangegeven hoeveel gram er in een bepaalde portie zit. Je kunt met dit overzicht makkelijk voor jezelf bekijken wat je wilt eten om aan je dagelijkse portie eiwitten te komen. Het handige overzicht met eiwitrijke voedingsmiddelen zijn:


waar zitten gezonde eiwitten in afbeelding van gezondheidsnet.nl

Bron: gezondheidsnet.nl


4 voordelen om eiwitten te nuttigen tijdens het afvallen zijn o.a.:

  1. Eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt
  2. Ze zorgen ervoor dat je spieren gezond en behouden blijven
  3. Je verbrandt meer calorieën, omdat het verteren van eiwitten veel energie vraagt. Doordat je meer calorieën verbrandt, val je sneller af
  4. Gezonde eiwitten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en dat voorkomt een grote behoefte aan suiker.

Laat je eventueel adviseren door een professional

Zoals je ziet is het dagelijks binnenkrijgen van gezonde eiwitten belangrijk. Kies een aantal eiwitrijke voedingsmiddelen uit het bovenstaande lijstje en bereken voor jezelf hoeveel je dagelijks nodig hebt met de rekensom zoals hierboven staan beschreven. Sport je intensief, omdat je bijvoorbeeld aan het afvallen bent? Doe dan iets meer eiwitten toevoegen aan de rekensom hierboven, bijvoorbeeld 10 gram per dag meer. Wil je exact weten wat goed voor je is, vraag dan informatie aan bij bijvoorbeeld een diëtist of een personal trainer bij je sportschool.


2 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Wil je makkelijk, snel en/of blijvend afvallen? Dan heb ik hieronder 2 bonustips die je helpen met afvallen en gezond leven. Veel vrouwen gingen je voor!

 

# BONUSTIP 1: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit hele interessante boek In 8 weken slank leer je in 8 weken hoe je goed en blijvend kunt afvallen. Vele gezonde recepten, handige weekmenu’s én slimme tips! Dit boek van de Foodsisters is super populair en daarom een echte bestseller!

# BONUSTIP 2: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Ik ben er fan van en heb er veel van geleerd! Bomvol informatie en slimme tips over je hormonen, afvallen en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

boek energieke vrouwen voedings kompas

 


Bewaar deze pin voor later:

Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen moet eten


Tips?

Heb jij nog tips of ideeën hoe je eiwitrijke voeding goed kunt inzetten tijdens het afvallen? Zet het gerust in een reactie hieronder!


In dit blogbericht zijn affiliate links toegevoegd en meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *