Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen absoluut móet eten?

Eiwitten zijn belangrijk als je aan het afvallen bent!

Als veertigplus vrouw wil je goed op je lijn letten. De kilootjes komen er namelijk makkelijk aan en gaan er na je veertigste helaas weer moeilijk af! Vaak hoor ik dat goede eiwitten belangrijk zijn tijdens het afvallen. Maar waarom is dat zo? En waar zitten goede en gezonde eiwitten in?


Waarom heb je goede eiwitten nodig tijdens het afvallen?

Eiwitten zijn belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Je hebt ze nodig om een jojo-effect tijdens het afvallen te voorkomen. Ze houden je spieren gezond en dat heb je nodig tijdens het afvallen. Bij een te lage eiwitinname breekt het lichaam spieren af en dat is niet de bedoeling! Maar eigenlijk heb je altijd een hoeveelheid goede eiwitten per dag nodig, of je nu wel of niet afvalt. Om te kunnen functioneren heeft je lichaam energie nodig. Bijvoorbeeld energie om nieuwe cellen aan te maken of om je lichaam op een temperatuur van 37 graden te houden. Eiwitten leveren onder andere deze energie.


Volg je mij al op Facebook en Pinterest?


Hoeveel eiwitten per dag heb je nodig?

Vaak wordt gezegd dat je 0,8 gram eiwit nodig hebt per kilogram lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 65 kilo, dan heb je 0,8 x 65 = 52 gram eiwitten per dag nodig. Als je daarbij intensief sport en aan krachttraining doet, dan ligt deze hoeveelheid hoger, omdat je meer een beroep doet op je spieren. En spieren hebben o.a. goede eiwitten nodig om gezond en behouden te blijven.


Lees ook: 10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!


Waar zitten goede eiwitten in?

Op de website van Gezondheidsnet staat een handige afbeelding van welke voedingsmiddelen gezonde eiwitten bevatten. Ook staat er aangegeven hoeveel gram er in een bepaalde portie zit. Je kunt met dit overzicht makkelijk voor jezelf bekijken wat je wilt eten om aan je dagelijkse portie eiwitten te komen. Het handige overzicht met eiwitrijke voedingsmiddelen zijn:


waar zitten gezonde eiwitten in afbeelding van gezondheidsnet.nl

Bron: gezondheidsnet.nl


4 voordelen om eiwitten te nuttigen tijdens het afvallen zijn o.a.:

  1. Eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt
  2. Ze zorgen ervoor dat je spieren gezond en behouden blijven
  3. Je verbrandt meer calorieën, omdat het verteren van eiwitten veel energie vraagt. Doordat je meer calorieën verbrandt, val je sneller af
  4. Gezonde eiwitten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en dat voorkomt een grote behoefte aan suiker.

Laat je eventueel adviseren door een professional

Zoals je ziet is het dagelijks binnenkrijgen van gezonde eiwitten belangrijk. Kies een aantal eiwitrijke voedingsmiddelen uit het bovenstaande lijstje en bereken voor jezelf hoeveel je dagelijks nodig hebt met de rekensom zoals hierboven staan beschreven. Sport je intensief, omdat je bijvoorbeeld aan het afvallen bent? Doe dan iets meer eiwitten toevoegen aan de rekensom hierboven, bijvoorbeeld 10 gram per dag meer. Wil je exact weten wat goed voor je is, vraag dan informatie aan bij bijvoorbeeld een diëtist of een personal trainer bij je sportschool.


3 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER AF TE VALLEN!

Hieronder vind je 3 bonustips die je helpen om makkelijker af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire afslankprogramma’s die door vele tienduizenden vrouwen al zijn gebruikt! Dit zijn de 3 tips:


BONUSTIP 1! 

Het populaire Stop Eetbuien Programma van Jasper Alblas!

Ben jij er klaar voor om volledige grip te krijgen op je voeding? Als je de stappen uit dit programma volgt dan maak je voorgoed een einde aan alle eetbuien. Je rekent af met:

  • Emotionele eetbuien
  • Snaaidrang en snacktrek
  • Suikerverslaving

Klik hier voor meer info: Stop Eetbuien Programma

Het stop eetbuien programma van Jasper Alblas


BONUSTIP 2!

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is. Het bevat per shake maar liefst 18 gram van een speciaal soort eiwit.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieet product in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Wil je meer info?

Klik op de afbeelding van DieetPro direct hieronder en dan kom je op de website van DieetPro. Klik op hun website in de navigatie op ‘Bestellen’ om de verschillende pakketten te bekijken! ↓

Dieet Pro Banner - 500 x 500


BONUSTIP 3! 

Het favoriete Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas!

Volg het Smoothie Afslank Plan en verbrand al je overtollig lichaamsvet, praktisch en gezond zonder ‘gedoe’.

  • Gegarandeerd afvallen met 3 duidelijke programma’s.
  • Inclusief digitale wintereditie met heerlijke soeprecepten.
  • Geschikt voor alleenstaanden, singles, stelletjes en families.

Klik hier voor meer info: Smoothie Afslank Plan

Het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas


Bewaar deze pin voor later:

Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen moet eten


Tips?

Heb jij nog tips of ideeën hoe je eiwitrijke voeding goed kunt inzetten tijdens het afvallen? Zet het gerust in een reactie hieronder!


In dit blogbericht zijn affiliate links toegevoegd en meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *