Afvallen

10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!

Snel en makkelijk 5 kilo afvallen kan écht!

Wil je 5 kilo afvallen en dan het liefst zo snel en makkelijk mogelijk? Heel herkenbaar! En het is mij gelukt! Dus als het mij lukt, waarom zou het jou dan niet lukken? Heel eerlijk, het viel mij eigenlijk reuze mee! In het begin dacht ik dat het mij nooit zou lukken, maar met een andere ‘mindset’, een grote dosis positiviteit en gewoon volhouden ben ik nu 5 kilo lichter. Mijn tips en trucs deel ik hieronder graag met je.


10 tips en trucs om binnen 2 maanden makkelijk 5 kilo af te vallen

#1. Denk gezond

Allereerst ben ik begonnen om ‘anders te denken’. Ik ben anders gaan denken over voedsel, over mijn lichaam en over gezond leven. Hoe ik dit volhoud doe ik als volgt: bij elke hap die ik neem denk ik heb ik deze hap voeding écht nodig of niet? Dat heeft ervoor gezorgd dat ik minder ben gaan eten en gezonder ben gaan eten.

Vooral bij foute dingen als chocola, junkfood, taartjes en koekjes krijg ik bijna schaamrood op mijn lippen als ik denk heb ik deze hap nodig of niet? NEE, natuurlijk heb ik die hap met foute voedingsmiddelen niet nodig, denk ik dan! Het maakt me alleen maar dikker en maakt mijn lichaam ongezonder! En door op die manier te denken heb ik de afgelopen weken tijdens mijn doel om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen deze mind gecreëerd.

In het begin is het even wennen, maar daarna gaat het bijna als vanzelf en het geeft je zelfs een trots gevoel als je al die foute happen niet in je mond stopt. Probeer het eens, het is mij ook gelukt!


#2. Ga etiketten lezen

Een hele belangrijke truc: ga etiketten lezen van álle voedingsmiddelen die je nuttigt. Verdiep je in het aantal koolhydraten, vetten, suikers en eiwitten dat op de etiketten staat. Lees vervolgens ook wat er aan ‘troep’ in het product zit. Vaak kom je ingewikkelde namen tegen van ingrediënten en als je dan in Google opzoekt wat het is, dan schrik je je vaak dood!

Door je meer te verdiepen in ingrediënten, toevoegingen en E-nummers, leer je te zien dat verse producten veel gezonder zijn. Ik ben écht met hele andere ogen gaan kijken naar producten die in de supermarkt liggen.

Het is zelfs nu zo dat ik schrik van de grote hoeveelheid ongezonde producten die in de supermarkten liggen en waar je je elke keer met boodschappen doen doorheen moet worstelen. Het begint al als je de eerste stappen in de supermarkt zet. En als het je is gelukt om alleen maar gezonde producten in je mandje te leggen, dan word je zelfs bij de kassa nog verleid om foute producten in je mandje te gooien, zoals pakken koekjes die in de reclame zijn, afgeprijsde chocola en spotgoedkope seizoensproducten waar ze vanaf moeten, zoals 50% korting op paaseitjes, kerstkransjes en pepernoten. Mijn advies: NIET DOEN! LAAT JE NIET VERLEIDEN!


#3. Houd je doel voor ogen

5 kilo snel en makkelijk afvallen is in mijn ogen dus echt heel goed mogelijk. Tijdens de weken dat ik eraan werkte heb ik dat doel dan ook echt voor ogen gehouden. Ik maakte er voor mezelf een soort van challenge van. In het begin is dat best wel even moeilijk en denk je dat lukt me nooit. Maar zeker als je één of twee weken bezig bent en je begint te merken dat je kleding wat losser gaat zitten, dan smaakt dat naar meer en wil je VERDER GAAN! Houd je doel van 5 kilo dus voor ogen, vooral als het goed gaat, maar ook als je even een zwak moment hebt en je de neiging hebt om een reep chocola te verorberen. Denk dan ook even aan truc 1 en truc 2 die hierboven staan 😊.


Volg je mij al op Facebook? Lijkt me leuk!


#4. Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een mijlpaal hebt bereikt. Bijvoorbeeld als je op de helft van je 5 kilo zit en je 2½ kilo bent afgevallen. Beloon jezelf dan met iets leuks. Niet met eten, maar met iets anders, bijvoorbeeld een dagje sauna of met het kopen van een leuke broek of rok die je al heel lang wilde kopen. Best kans dat je nu zelfs een maatje kleiner kunt kopen! Beloon jezelf ook met lieve woorden, zoals dat heb ik goed gedaan of ik ben mooi zoals ik ben en ik ben goed bezig om 5 kilo af te vallen. Een positieve mind is zó belangrijk.


#5. Niet elke dag op de weegschaal staan

Een fout die ik in het begin maakte is dat ik vrijwel dagelijks op de weegschaal stond in mijn challenge om 5 kilo af te vallen. NIET DOEN! Je gewicht kan namelijk best wel schommelen. Dat kan te maken hebben met je hormonen, met het feit dat je in de overgang zit, met het kweken van spieren en met een andere stofwisseling.

Als je bijvoorbeeld ongesteld bent, dan zijn de meeste vrouwen iets zwaarder. Maar ook als je hebt besloten om meer te gaan sporten, dan kunnen het gewicht van je getrainde spieren ervoor zorgen dat je iets zwaarder bent. Vaak is het tijdelijk dat je even zwaarder bent, maar als je dan nét op dat moment op de weegschaal staat, dan raak je gefrustreerd en teleurgesteld.

Beter is dat je 1x per week op de weegschaal staat, het liefst op de woensdagochtend vlak na het opstaan en nadat je geplast en gepoept het en voordat je je ontbijt neemt. Dan ben je het ‘leegst’ en dat is het beste moment om je te wegen, vind ik.


#6. Meer bewegen

Het is logisch en echt waar: wil je makkelijk en snel afvallen, dan zul je meer moeten gaan bewegen. Dat begint bij het nemen van de trap in plaats van de lift. Maar alleen daarmee kom je er niet. Ik ben mijn hoeveelheid beweging gaan opvoeren naar 3x per week hardlopen. En daarbij heb ik als doel gesteld dat ik minimaal 5 kilometer en het liefst 10 kilometer per keer afleg. Ik heb een loopband gekocht en ik moet je zeggen: een top investering! Ik heb zelf een loopband bij Decathlon gekocht, maar je kunt ook prima een loopband bij Bol.com kopen, wat ook een favoriete winkel van mij is. Voor tussen de 300 en 500 euro kun je al een fijne loopband in huis hebben en je kunt jaren met de loopband doen.


#7. Niet geleidelijk, maar juist rigoureus afvallen

Hierover verschillen de meningen, maar ik vertel je hoe ik ben begonnen met 5 kilo afvallen, namelijk: van de één op de andere dag heb ik dat rigoureus aangepakt. Bij mij werkt dat het beste dan dat ik geleidelijk begin met afvallen.

Dus ik ben van de één op de andere dag gestopt met het eten van slechte suikers, het eten van foute vetten, het eten van foute koolhydraten, het drinken van alcohol (niet dat ik dat veel deed, maar toch wel 2-4 glazen per week) en ik ben gezond gaan eten met zoveel mogelijk verse producten en ben 3x per week gaan sporten in plaats van 1x per week. Ook heb ik mij gehouden aan de 7 basisregels voor het afvallen.

Maar nogmaals, pak het aan zoals het ’t beste bij jou werkt. Wil je liever geleidelijk beginnen met afvallen of pak je het rigoureus aan, zoals ik dat doe? Alles is oké, zolang je maar naar je doel toewerkt van 5 kilo afvallen. Bij mij werkt het koolhydraatarme dieet in combinatie met intermitterend vasten nog steeds het beste, maar als jij liever op een andere manier wilt afvallen, dan kan dat natuurlijk ook.


#8. Houd je voortgang bij in een app

Zeker in het begin heeft mij dat enorm geholpen om mijn voortgang bij te houden in een app. Ik ben zelf enthousiast over de app de App van Virtuagym Food. In deze app kun je elke dag makkelijk producten toevoegen die je eet en dan rekent de app uit hoeveel calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten je per dag eet. Dat is zeker in het begin SCHRIKKEN! Want, dan zie je pas hoeveel je dagelijks teveel foute voedingsstoffen naar binnen werkte! Er zijn ook genoeg andere apps om je voortgang bij te houden. Zoek er een uit die bij je past en zie het als je ‘maatje’ om mee af te vallen.


#9. Eet minder én eet gezond

Ik dacht altijd over minder en gezonder eten: ja ja, het zal wel, ik eet best wel gezond en ik eet niet super veel. FOUT! Ik at voor mijn lengte en gewicht wél veel en ik at wél ongezond, want ik kwam geleidelijk aan elke maand aan. Dus wie hield ik nu voor de gek? MEZELF!

Ik heb de afgelopen weken echt gemerkt dat het wel degelijk uitmaakt of je wel of niet gezonder eet en of je wel of niet veel eet. Het is gewoon heel logisch. Dus, begin je met afvallen, begin dan met minder te eten en laat je gezonde verstand het werk doen en eet gezonder. Uiteindelijk kan vrijwel iedereen wel bedenken dat taartjes, bonbons, koekjes, chips, junkfood en vette snacks veel ongezonder zijn dan een appel, wat wortels, handje ongezouten en ongebrande noten, een bakje yoghurt en een glas water.


#10. Denk positief over jezelf!

Deze laatste tip is eigenlijk wel de belangrijkste uit dit lijstje van 10 tips, vind ik, namelijk: denk positief over jezelf. Als je vindt dat je te dik bent, als je jezelf lelijk vindt, als je jezelf dom vindt, als je denkt dat je niks waard bent, dan is de kans groter dat snel en makkelijk afvallen moeilijker gaat.

Een positief zelfbeeld maakt het je makkelijker om jezelf een compliment te geven en te ontvangen. Een positieve mind zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent en dat het een kleine tegenslag in het afvallen je stimuleert om verder te gaan, omdat je weet dat je het kunt. Enthousiast over jezelf zijn zorgt er ook voor dat je jezelf al mooi vindt, maar dat je nóg mooier wordt door 5 kilo’s af te vallen.

Het valt soms niet mee om zo over jezelf te denken – ik weet het, been there, done that – maar uiteindelijk helpt het je het beste. Je geest is namelijk soms voor je gevoel ‘onbestuurbaar’ en doet wat ‘ie zelf wil, zo lijkt het. Maar negen van de tien keer is het wél mogelijk om een positieve mind te creëren. Er zijn goede therapieën en ook Mindfulness kan jou erbij helpen. Een positieve mind samen met je doel om af te vallen, zijn in mijn ogen een gouden combinatie om weer lekker in je vel te zitten en gezonder te leven. En met als doel: binnen 2 maanden makkelijk en snel 5 kilo afvallen!


7 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER 5 KILO AF TE VALLEN!

Wil je 5 kilo afvallen? Bekijk dan de onderstaande 7 tips met zeer populaire boeken en programma’s die je hiermee goed kunnen helpen!

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Zoek je een fijn programma om af te vallen? Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s en vele tips hoe je kunt afvallen! Meer dan 99.000 vrouwen volgden dit programma ook!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Fijn en blijvend afvallen kun je ook doen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Of koop het populaire receptenboek De Eetswitch (bestseller!) waarin je alles leert over blijvend afvallen en gezond leven!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit super leuke boek In 8 weken slank dat al door vele tienduizenden vrouwen is gekocht, leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen!

 

# BONUSTIP 4: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Ik heb er onwijs veel van geleerd en vind het echt een aanrader voor als je wilt afvallen en gezond wilt leven!

boek energieke vrouwen voedings kompas

 

# BONUSTIP 5: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit boek Voeding & Gezond Gewicht helpt je om een gezond gewicht te bereiken én te behouden! Je krijgt super veel tips!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 6: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Van het boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn meer dan 150.000 boeken verkocht! Je krijgt 8 complete weekmenu’s en 40 recepten om lekker mee af te vallen! Dus, doe er je voordeel mee!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 7: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

In het boek De Gelukkige Eter ontdek je hoe je jouw oerbrein kunt aanleren om gezonder te eten. Super interessant boek, waarin ik veel heb geleerd! Het maakt het afvallen en gezond leven een stuk makkelijker. Kortom, een must voor iedereen die gezond wil leven!

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 


Kortom…

Ik hoop dat ik je met de bovenstaande 10 tips en trucs heb gemotiveerd om makkelijk en snel 5 kilo te kunnen afvallen. VEEL SUCCES en het gaat je lukken!


Bewaar deze pin voor later:

10 tips om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen


Disclaimer: in dit blogbericht zijn affiliate links toegevoegd en meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Een gedachte over “10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!

Reacties zijn gesloten.