Mind

Onrustig liefdesleven? Dit is waardoor het waarschijnlijk komt!

Stress om de juiste partner te vinden is tegenwoordig heel gewoon

Veel vrouwen ervaren een enorm woelig liefdesleven. De een heeft veel bedpartners nodig om te achterhalen welke man of vrouw de ware geliefde is. Terwijl de ander minder bedpartners nodig heeft en veel single momenten kent, omdat ze gewoonweg niet kan kiezen en blokkeert. Het probleem? Keuzestress!

 

Waarom teveel keuzemogelijkheden slecht voor je kan zijn

Ik moet regelmatig denken aan 100 jaar terug. Niet dat ik in die tijd leefde, maar ik kan me wel enigszins verbeelden hoe het leven toen was. Geen Sociale Media, geen datingsites zoals Tinder, maar ook minder carrièreperspectief voor jou als vrouw en je leefwereld was het dorpje of stadje waarin je woonde en misschien wat dorpjes eromheen. Je had gewoon minder te kiezen en het leven was recht toe, recht aan. Je had de keuze uit een handjevol levenspartners of het was bepaald dat je met die ene man moest trouwen. Was het toen beter? Misschien wel, misschien niet, maar de keuzestress rondom een liefdespartner was denk ik veel minder.

 

Als single móet je van jezelf heel veel

Wat een verschil tussen toen en nu. De single vrouw van nu wil onafhankelijk en zelfstandig zijn. Wil carrière maken of op zijn minst een baan hebben waarin zij haar ei kwijt kan. Thuiszitten met of zonder kinderen is ‘not done’. Nee, je móet van jezelf werk hebben, moet een groot sociaal leven hebben, moet van hot naar her rennen om niks te willen missen en je bent verbaasd als je uitgeblust in een burn-out belandt. En, oh ja, tussendoor ook nog even swipen op Tinder om die ene ware te vinden. Shit, weer niet gelukt.

 

Lees ook: Ben jij een pleaser in relaties en vriendschappen? Doe de zelftest!

 

Zal de relatie spetterend blijven?

Ook hebben veel vrouwen vaak een onrustig gevoel als ze wél in een relatie zitten. Dan kunnen vragen ontstaan als: “Is mijn partner écht de ware?” of “Verlies ik niet mijn vrijheid als we gaan samenwonen of trouwen?” Maar ook: “Zal de relatie spetterend blijven of wordt het op den duur saai?” Want, op Instagram, Facebook en Snapchat kom je de léukste verhalen tegen van mensen die zó gelukkig zijn. Verraderlijk, want de ene maand zie je van die persoon fantastische foto’s van fijne vakanties, leuke dagjes weg en gezellige etentjes en een half jaar later ligt dezelfde persoon in een scheiding.

 

‘We-hebben-teveel-keuzemogelijkheden’

Wat je tegenwoordig vaak hoort bij het uit elkaar gaan, is: “We zijn UIT ELKAAR GEGROEID”. Hoezo uit-elkaar-gegroeid? Honderd jaar terug kon je dat misschien ook zeggen, maar toen was uit elkaar gaan nauwelijks een optie, want je had waarschijnlijk geen een eigen geld om in je eentje een bestaan op te bouwen. Tegenwoordig wel, plús een heleboel keuzemogelijkheden. Moet het ‘we-zijn-uit-elkaar-gegroeid’ daarom niet zijn: we zijn uit elkaar gegaan, omdat we-teveel-keuzemogelijkheden-hebben?

 

De sleutelgedachte: wees tevreden met wat je hebt

Geluk vinden in de liefde bereik je door tevreden te zijn met wat je hebt. Én stevig in je schoenen staan om de duizenden keuzes die je hebt te reduceren tot overzichtelijke aantallen. Je wordt continu verleid om nieuwe keuzes in je leven toe te laten – ook op liefdesgebied-, maar die kunnen je leven zo weer overhoop gooien. Wees sterk en wees zeker over de keuzes die je hebt gemaakt en ga ervoor. Ga recht op je keuze af en laat de keuzes die je kunnen afleiden links liggen. Verban de keuzestress uit je leven en leef! Leef in harmonie met jezelf, leef liefdevol met je partner en leef zoals het leven voor jou in petto heeft.

 

Bewaar deze pin voor later:

Onrustig liefdesleven, dit is waardoor het waarschijnlijk komt

 

Volg je mij al op Facebook en Pinterest?

 

Wat zijn jouw ideeën hierover?

Hoe sta jij in het vinden en het behouden van jouw ware liefde? Ging het je gemakkelijk af of moet je er nog steeds moeite voor doen? Deel gerust je ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *