Afvallen

15 slimme tips hoe je kunt afvallen door thuis te sporten!

Met thuis sporten kun je ook goed afvallen

Wil je graag afvallen, maar heb je geen tijd of zin om naar de sportschool te gaan? Geen zorgen, want thuis sporten kan net zo effectief zijn! In dit blogartikel krijg je 15 leuke en handige ideeën voor sporten die je thuis kunt doen om af te vallen.

 

Waarom thuis sporten handig is om te doen als je wilt afvallen

Thuis sporten heeft een aantal voordelen als je wilt afvallen. Ten eerste bespaar je tijd en geld, omdat je niet naar de sportschool hoeft te reizen en lidmaatschapskosten hoeft te betalen. Daarnaast kun je thuis op elk moment van de dag sporten en het in je eigen tempo doen, zonder dat je last hebt van andere mensen die de apparatuur bezetten. Bovendien kun je thuis sporten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat je aan hebt of hoe je haar zit.

 

15 slimme ideeën voor sporten die je thuis kunt doen om af te vallen

Hieronder vind je 15 ideeën van sporten die je thuis prima kunt beoefenen om lekker wat af te slanken en fit te blijven:

 

Tip 1 – Traplopen

Hiermee kun je prima je beenspieren trainen en calorieën verbranden. Doe dit gedurende 10 minuten en herhaal dit drie keer.

 

Tip 2 – Touwtjespringen

Touwtjespringen is een geweldige manier om je hartslag te verhogen en calorieën te verbranden. Koop een fijn springtouw en doe dit gedurende 10 minuten en herhaal dit drie keer.

 

Tip 3 – Planken

Planken is een goede oefening om je hele lichaam te versterken en je buikspieren te trainen. Houd een plank 30 seconden vast en herhaal dit drie keer. Weet je niet hoe het moet? Op YouTube vind je vele handige instructievideo’s.

 

Tip 4 – Push-ups

Push-ups is een effectieve manier om je bovenlichaam te versterken en calorieën te verbranden. Doe 3 sets van 10-15 push-ups om te beginnen. Kijk eventueel op YouTube wat video’s om te zien hoe je dit goed doet.

 

Tip 5 – Fietsen op een hometrainer

Fietsen op een hometrainer is een goede om je benen te trainen en calorieën te verbranden. Train bijvoorbeeld dagelijks 30 minuten op een hometrainer.

 

Tip 6 – Yoga

Yoga is heerlijk om te ontspannen en je lichaam te versterken. Zoek een beginnersyogales op YouTube en volg de instructies.

 

Tip 7 – Ga lekker dansen

Dansen is een leuke manier om calorieën te verbranden en je humeur te verbeteren. Zet je favoriete dansmuziek op en dans gedurende 30 minuten om te beginnen.

 

Tip 8 – hoelahoepen

Hoelahoepen is een leuke manier om je buikspieren te trainen en calorieën te verbranden. Handig om je buikvet aan te pakken. Doe dit gedurende 10 minuten en herhaal dit drie keer. Online kun je eenvoudig een hoelahoep kopen.

 

Tip 9 – Fitness video games

Fitness video games zijn handig om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken. Ga je lekker uitleven met bijvoorbeeld Wii Fit of Zumba Fitness.

 

Tip 10 – Trampoline springen

Trampoline springen helpt goed om af te vallen en je hartslag te verhogen. Het is intensief! Doe dit gedurende 10 minuten en herhaal dit drie keer. Als je ruimte hebt in de tuin, dan is een trampoline een aanrader. Natuurlijk vinden je kinderen het ook super leuk om erop te spelen.

 

Tip 11 – Pilates

Pilates helpt om je spieren te versterken en om je flexibiliteit en houding te verbeteren. Zoek een beginnersworkout op YouTube op en volg de instructies.

 

Tip 12 – Fitnessoefeningen

Fitnessoefeningen, zoals Jumping jacks, sit-ups, lunges, squats, pull-ups en vele andere fitnessoefeningen kun je prima thuis doen. En zoals ik al vaker zei in dit blogartikel: weet je niet hoe het moet? Of wil je inspiratie welke oefeningen je kunt doen? Kijk op YouTube!

 

Tip 13 – Kettlebell

Kettlebell training is een effectieve manier om je hele lichaam te versterken en met de kettlebell verbrand je er ook nog eens lekker veel calorieën mee.

 

Tip 14 – Step aerobics

Step aerobics is een effectieve manier om je beenspieren te trainen en om af te vallen. Schaf een step aeraobics step aan en zoek online lessen op die je kunt volgen.

 

Tip 15 – Wandelen of hardlopen op de plaats

Wandelen of hardlopen op de plaats is een eenvoudige manier om calorieën te verbranden en je hartslag te verhogen. Je loopt geen ene meter, omdat je op de plaats blijft staan, maar je zet je lichaam wel aan om calorieën te verbranden! Doe dit gedurende 10 minuten en herhaal dit drie keer. Je kunt natuurlijk ook een loopband gebruiken!

 

Warming-up is belangrijk om te doen

De bovenstaande 15 sporten variëren van een lage tot hoge intensiteit en kunnen worden aangepast aan jouw niveau en voorkeuren. Het is belangrijk om regelmatig te blijven bewegen om je gewichtsverliesdoelen te bereiken en te behouden. Op die manier kun je er lekker mee afvallen.

Er zijn nog veel meer oefeningen en sporten die je thuis kunt doen, maar dit zijn enkele van de meest populaire en effectieve. Vergeet niet om een warming-up te doen voordat je begint met trainen en om jezelf niet te overbelasten. Bij twijfel over hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren, zoek instructies op of vraag advies aan een professional.

 

Ga dus lekker thuis sporten om af te vallen

Als je wilt afvallen, hoef je niet per se naar de sportschool te gaan. Thuis sporten kan net zo effectief zijn en heeft zelfs een aantal voordelen ten opzichte van sporten in de sportschool. Met deze 15 ideeën voor sporten die je thuis kunt doen, kun je aan de slag gaan en op een leuke en effectieve manier aan je gezondheid werken.

Onthoud dat geduld en discipline belangrijk zijn als je resultaten wilt zien. En wil je toch naar een sportschool of sportvereniging, dat kan natuurlijk ook. Je kunt het bijvoorbeeld ook combineren: én thuis sporten én buiten de deur sporten.

 

5 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Extra inspiratie en motivatie nodig bij het afvallen? De onderstaande 5 boeken en programma’s zijn mijn favoriet!

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je maar liefst 7 weekmenu’s waarmee je lekker kunt afvallen! Ruim 99.000 vrouwen volgden dit ook! Dus ben jij de volgende?

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Vele vrouwen zijn blijvend afgevallen met de Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Of koop het populaire receptenboek De Eetswitch (bestseller!)

boek de eetswitch

BEKIJK MEER INFO >>

 

# BONUSTIP 3: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

In dit hele populaire boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen.

 

 

# BONUSTIP 4: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit boek Voeding & Gezond Gewicht helpt je om een gezond gewicht te bereiken én te behouden! Een aanrader voor als je alles wilt weten over voedingsstoffen en het gezond houden van je lichaam.

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

# BONUSTIP 5: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

In het boek De Gelukkige Eter ontdek je hoe je jouw oerbrein kunt aanzetten tot gezond eten. En je krijgt nog veel meer super interessante weetjes rondom gezond leven. Super interessant boek! Een must voor iedereen die gezond wil leven, vind ik!

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.