Afvallen

Wat is buikvet? En hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf?

Buikvet is vrij makkelijk herkenbaar

Buikvet is makkelijk te vinden, want het is het vet dat je vast kunt pakken bij je buik. Deze vetrol of vetrollen bevinden zich onder je huid. In principe is het niet verkeerd om wat vet te hebben, want één van de functies is dat het je organen beschermt. Zorgwekkender wordt het als je teveel buikvet hebt. Weet dus goed wanneer je je zorgen moet gaan maken.


Teveel foute vetten kan gevaarlijk zijn

Zie je bij jezelf de vetrollen bij je buik zitten? Of heb je een redelijke slanke lijn, maar weet je van jezelf dat je ongezond eet? Je lichaam slaat vet op 2 manieren op: direct onder de huid of dieper, zoals bij je organen.

Vet direct onder je huid is goed zichtbaar. Het zijn plekken waar veel vrouwen over mopperen, zoals buik, billen, bovenbenen. Vet dat zich ophoopt bij je organen zie je niet en dat is verraderlijk.

Teveel vetten die bij je buik of bij je organen gaan zitten, kunnen schadelijk zijn, want zij kunnen het goed functioneren van je organen belemmeren. Meer bewegen en gezonder eten is dan echt een must.


Lees hier: 7 basisregels waardoor je makkelijker en sneller kunt afvallen!


Waardoor ontstaat buikvet?

Eén van de belangrijkste veroorzakers van buikvet kun je zelf wel bedenken: ongezond eten. Als je alleen maar junkfood, snoep, koek, frisdrank, snacks en chocola nuttigt, dan weet je dat je daarvan dikker kunt worden.

Te veel foute vetten, foute suikers, teveel koolhydraten en alcohol zijn grote boosdoeners voor de ontwikkeling van vet. Maar er zijn ook andere, niet zo voor de hand liggende oorzaken van buikvet, zoals:


  1. Stress: door stress wordt het stresshormoon cortisol aangemaakt. Teveel cortisol zorgt ervoor dat je vet zich bijvoorbeeld meer bij je buik gaat ophopen.
  2. Roken: met roken verhoog je o.a. ook de hoeveelheid cortisol in je lichaam, waardoor vet zich rondom je buik ophoopt.
  3. Ziektes: dit is natuurlijk een hele vervelende oorzaak. Bepaalde ziektes of bepaalde medicijnen kunnen veroorzaker zijn van buikvet.
  4. Genetische aanleg: je wordt geboren met een bepaalde lichaamsbouw. En veel vrouwen zouden maar al te graag een slanke lichaamsbouw willen hebben. Maar als jouw lichaamsbouw niet de vorm heeft van een slanke den, dan nog kun je met voldoende beweging en gezonde voeding je lichaam in shape houden.

Volg Veertigplus mus ook op Facebook!


Hoe kom je zo snel mogelijk van je buikvet af?

Dit is natuurlijk de hamvraag: hoe raak je je vetrollen rondom je buik zo snel mogelijk kwijt? Op zich is dat niet ingewikkeld. De formule is: meer bewegen, gezondere vetten eten, minder suikers nuttigen, gezondere koolhydraten eten en niet teveel eten.

Deze oplossing lijkt misschien een dooddoener en heb je waarschijnlijk al vaak gelezen of gehoord. Maar het is wel een gouden formule. Zeker als je jouw stress reduceert, stopt met roken en stopt met alcohol drinken, dan lukt het 9 van de 10 vrouwen om hun overtollige buikvet kwijt te raken.


3 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM AF TE VALLEN!

3 boekentips en programma’s die je helpen met afvallen!

# BONUSTIP 1: Boek ‘De Eetswitch, afvallen zónder dieet’ (bestseller!)

Met het zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Je krijgt 75 super gezonde recepten en de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je nog een stapje verder en extra begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes al is gevolgd!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit boek Voeding & Gezond Gewicht helpt je om een gezond gewicht te behalen en te behouden! Aanrader!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Van het boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn al meer dan 150.000 boeken van verkocht! 8 complete weekmenu’s en 40 recepten om lekker mee af te vallen!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 


Extra tip van veertigplus mus

Dagelijks wat buikspieroefeningen doen helpen je om je spieren rondom je buik beter te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je na je veertigste minder snel afvalt en je buikvet er sneller aankomt. Je zult dus harder aan de bak moeten om je vetrollen voorgoed de das om te doen.


 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *