Waarom val je moeilijker af na je veertigste? Of lijkt dat maar zo?

Pfff, afvallen gaat moeilijker dan ik dacht

Iets wat mij – en ik denk heel veel andere 40+ en 50+ vrouwen – bezighoudt is: afvallen! Hoe raak je zo snel mogelijk je overtollige kilo’s kwijt! Want, als Veertigplus mus merk ik écht dat afvallen minder makkelijk gaat dan toen ik een twintiger en dertiger was. De kilo’s komen er sneller aan en gaan er moeilijker weer af. Wat een gedoe, want ik wil er wel goed uit blijven zien en geen gezondheidskwaaltjes krijgen, omdat ik te dik ben! Maar hoe komt het dat je moeilijker afvalt als je de veertig gepasseerd bent? En zit het tussen je oren of is het echt zo? En vooral, wat kun je ertegen doen?


Het is helaas echt waar: afvallen gaat moeilijker na je veertigste

Na je veertigste levensjaar verlopen allerlei processen in je lichaam trager of veranderen bepaalde processen in je lichaam. Het gaat een beetje ver om daar heel diep op in te gaan en hele moeilijke medische termen te gebruiken, dus laat ik het simpel houden.

Eigenlijk zit het zo: je hormoonhuishouding verandert, je stofwisseling wordt anders en de meeste vrouwen bewegen minder dan toen zij bijvoorbeeld 20 waren. Het volgende is wel handig om te weten:


#1. Je hormoonhuishouding verandert, waaronder de hoeveelheid oestrogeen

Bij veel vrouwen beginnen de eerste signalen van de overgang (vaak ongemerkt) als ze net veertig zijn geworden. In de overgang wordt er minder van het vrouwelijke oestrogeen hormoon aangemaakt. Hierdoor wordt je stofwisseling trager en als je dezelfde hoeveelheid blijft eten, dan val je minder snel af en kun je zelfs kilo’s aankomen.

Ook verandert er wat aan je buik. Er wordt namelijk meer buikvet zichtbaar. Door extra buikspieroefeningen te doen, kun je dit in toom houden. Natuurlijk in combinatie met het eten van minder suiker, minder vet, minder alcohol en minder verkeerde koolhydraten.


# 2. Je stofwisseling wordt anders

Als je jong bent dan heb je in principe een hogere stofwisseling en verbrand je meer calorieën. Dat is ook logisch: je groeit en je groeit en je lichaam ‘moet’ zich klaar maken voor het krijgen van kinderen (de voortplanting). Maar na je veertigste, als dit allemaal van nature minder belangrijk begint te worden, dan heb je deze hoeveelheden calorieën niet meer nodig. Tuurlijk, je hebt (gezonde) calorieën nodig om te kunnen leven, maar de hoeveelheid is minder.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat elke 10 jaar het verbranden van calorieën met 5% afneemt! Overspoel je jouw lichaam met teveel calorieën, dan kan je lichaam dat niet meer bolwerken en kom je aan. Dus minder calorieën eten gaat inderdaad echt belangrijk worden na je veertigste.


Volg je mij al op Facebook? Lijk me leuk! Zie ik je daar?


#3. Je beweegt minder

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar veel vrouwen bewegen minder dan toen zij kind, puber of jong volwassene waren. Veel sporttijd wordt in beslag genomen door bijvoorbeeld je werk, een studie naast je werk, je gezin en je sociale contacten. ’s Avonds of op je vrije dag heb je daardoor meestal geen puf meer om nog maar iets aan sporten te doen. Heel begrijpelijk (en herkenbaar), maar daar schuilt een groot gevaar.

Behalve dat sporten goed is om in vorm te blijven, is sporten ook goed voor de geest. Je voelt je beter, je lichaam blijft gezonder en je ontmoet er misschien ook nog leuke mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij.


2 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Zoek je een fijn afslankprogramma? Hieronder vind je 2 super fijne bonustips met online afslankprogramma’s die je helpen om makkelijker en sneller af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire online afslankprogramma’s die heel veel vrouwen al hebben gevolgd!


# BONUSTIP 1! 

Het zeer populaire Afvallen met Nederland programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

Volg dit complete dieetprogramma en bereik het gewicht dat je graag wilt bereiken! Boordevol lekkere en gezonde recepten, waardoor je slanker wordt en je je fit voelt.

→ 7 tot 12 kilo afvallen in 10 weken tijd!

→ Gezond op gewicht met lekker eten

→ Meer zelfvertrouwen, energie en een gezonder lichaam

→ Elke dag recepten, oefeningen en informatie

→ 30 dagen tevredenheidsgarantie! Niet tevreden? Geld terug!

Klik hier voor meer info: Afvallen met Nederland Programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

 

AfvallenmetNederland


# BONUSTIP 2! 

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieetproduct in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Klik hier voor meer info over de verschillende dieetpakketten van Dieetpro! Al vanaf € 49,90 per maand!

 

 

 


Extra tip van Veertigplus mus

Op je lijn letten na je veertigste moet geen obsessie worden. Voorkom dat je te extreme diëten gaat volgen, waardoor je volledig in disbalans kunt raken. Vraag eventueel hulp van een voedingsdeskundige, zoals een diëtist.


Bewaar deze pin voor later:

hoe komt het dat afvallen na je veertigste lastig is


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *