Afvallen

Waarom val je moeilijker af na je veertigste? Of lijkt dat maar zo?

Pfff, afvallen gaat moeilijker dan ik dacht

Iets wat mij – en ik denk heel veel andere 40+ en 50+ vrouwen – bezighoudt is: afvallen! Hoe raak je zo snel mogelijk je overtollige kilo’s kwijt! Want, als Veertigplus mus merk ik écht dat afvallen minder makkelijk gaat dan toen ik een twintiger en dertiger was. De kilo’s komen er sneller aan en gaan er moeilijker weer af. Wat een gedoe, want ik wil er wel goed uit blijven zien en geen gezondheidskwaaltjes krijgen, omdat ik te dik ben! Maar hoe komt het dat je moeilijker afvalt als je de veertig gepasseerd bent? En zit het tussen je oren of is het echt zo? En vooral, wat kun je ertegen doen?


Het is helaas echt waar: afvallen gaat moeilijker na je veertigste

Na je veertigste levensjaar verlopen allerlei processen in je lichaam trager of veranderen bepaalde processen in je lichaam. Het gaat een beetje ver om daar heel diep op in te gaan en hele moeilijke medische termen te gebruiken, dus laat ik het simpel houden.

Eigenlijk zit het zo: je hormoonhuishouding verandert, je stofwisseling wordt anders en de meeste vrouwen bewegen minder dan toen zij bijvoorbeeld 20 waren. Het volgende is wel handig om te weten:


#1. Je hormoonhuishouding verandert, waaronder de hoeveelheid oestrogeen

Bij veel vrouwen beginnen de eerste signalen van de overgang (vaak ongemerkt) als ze net veertig zijn geworden. In de overgang wordt er minder van het vrouwelijke oestrogeen hormoon aangemaakt. Hierdoor wordt je stofwisseling trager en als je dezelfde hoeveelheid blijft eten, dan val je minder snel af en kun je zelfs kilo’s aankomen.

Ook verandert er wat aan je buik. Er wordt namelijk meer buikvet zichtbaar. Door extra buikspieroefeningen te doen, kun je dit in toom houden. Natuurlijk in combinatie met het eten van minder suiker, minder vet, minder alcohol en minder verkeerde koolhydraten.


# 2. Je stofwisseling wordt anders

Als je jong bent dan heb je in principe een hogere stofwisseling en verbrand je meer calorieën. Dat is ook logisch: je groeit en je groeit en je lichaam ‘moet’ zich klaar maken voor het krijgen van kinderen (de voortplanting). Maar na je veertigste, als dit allemaal van nature minder belangrijk begint te worden, dan heb je deze hoeveelheden calorieën niet meer nodig. Tuurlijk, je hebt (gezonde) calorieën nodig om te kunnen leven, maar de hoeveelheid is minder.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat elke 10 jaar het verbranden van calorieën met 5% afneemt! Overspoel je jouw lichaam met teveel calorieën, dan kan je lichaam dat niet meer bolwerken en kom je aan. Dus minder calorieën eten gaat inderdaad echt belangrijk worden na je veertigste.


Volg je mij al op Facebook? Lijk me leuk! Zie ik je daar?


#3. Je beweegt minder

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar veel vrouwen bewegen minder dan toen zij kind, puber of jong volwassene waren. Veel sporttijd wordt in beslag genomen door bijvoorbeeld je werk, een studie naast je werk, je gezin en je sociale contacten. ’s Avonds of op je vrije dag heb je daardoor meestal geen puf meer om nog maar iets aan sporten te doen. Heel begrijpelijk (en herkenbaar), maar daar schuilt een groot gevaar.

Behalve dat sporten goed is om in vorm te blijven, is sporten ook goed voor de geest. Je voelt je beter, je lichaam blijft gezonder en je ontmoet er misschien ook nog leuke mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. En ga anders lekker thuis sporten!


6 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM NA JE 40E MAKKELIJKER AF TE VALLEN!

Hieronder vind je 6 bonustips die je helpen met afvallen en gezond leven als 40+ vrouw. Veel vrouwen gingen je voor!

# BONUSTIP 1: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma (populair!)

Met het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s waarmee je lekker kunt afvallen!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Vele vrouwen zijn jou al voor gegaan en zijn blijvend afgevallen met de Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Of koop het populaire bestseller receptenboek De Eetswitch.

boek de eetswitch

BEKIJK MEER INFO >>

 

# BONUSTIP 3: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

Dit boek is ook een bestseller! In dit super leuke boek In 8 weken slank leer je in 8 weken om goed en blijvend af te vallen.

 

# BONUSTIP 4: Boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas (ruim 60.000 x verkocht!)

Dit boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is al ruim 60.000 keer verkocht! Heel veel nuttige info!

boek energieke vrouwen voedings kompas

 

# BONUSTIP 5: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit boek Voeding & Gezond Gewicht helpt je om een gezond gewicht te bereiken én te behouden!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 6: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

In het boek De Gelukkige Eter ontdek je hoe je jouw oerbrein kunt aanzetten tot gezond eten. Super interessant boek! Een must voor iedereen die gezond wil leven!

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 


Bewaar deze pin voor later:

hoe komt het dat afvallen na je veertigste lastig is


Dit blogartikel bevat affliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *