Beauty & Body

Dit is waarom groene thee zo gezond voor je is! 6 voordelen!

Veel mensen zeggen dat groene thee gezond is

Een enorme theeleut ben ik nooit geweest, maar ik probeer het tegenwoordig wel vaker te drinken. En als ik het dan toch drink, dan het liefst een thee die extra gezondheidsvoordelen in zich heeft. Daardoor drink ik nu vaker groene thee, gewoon omdat ik ‘van horen zeggen’ heb vernomen dat het gezond is. Misschien drink jij groene thee al heel lang en weet jij allang waarom het gezond is. Maar weet je dat nog niet en zoek je – net als ik – een thee die super gezond is? Dan wil je vast en zeker de onderstaande 6 grote gezondheidsvoordelen van groene thee weten. En dat allemaal in 1 kopje thee!  


Waarom is groene thee zo gezond?

Het is de minst bewerkte theesoort, zo valt er te lezen bij diverse websites. Hierdoor blijven de meeste antioxidanten en catechinen bewaard? Catewattes? Ik kende deze term ook niet, maar catechinen zijn stoffen die in groene thee zitten en bijzondere eigenschappen in zich hebben die heel gezond voor je zijn. Met 1 kopje thee krijg je hier dus al een dosis van binnen.


De grote gezondheidsvoordelen van groene thee:


#1. Helpt bij het afvallen. Yes!

Dit is voor mij de voornaamste reden dat ik groene thee ben gaan drinken. Het helpt bij het afvallen! In mijn blog over waarom afvallen na je veertigste moeilijker gaat, schreef ik dat je stofwisseling (metabolisme) na je veertigste anders wordt. Met groene thee geef je dit weer een extra turbo, waardoor je meer calorieën verbrandt.


#2. Is goed voor je hart

Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, omdat het de strijd aangaat met o.a. de foute LDL-cholesterol.


#3. Heeft een antibacteriële werking

Groene thee heeft een antibacteriële werking op best wel veel dingen. Bijvoorbeeld, het verlaagt de kans op gaatjes in je gebit en het verlicht de klachten van acné, het kan oogziektes voorkomen en het verlaagt de kans op ontstekingen in je lichaam.


Volg je mij al op Facebook? Lijk me leuk! Zie ik je daar?


#4. Het verkleint de kans op bepaalde vormen van kanker!

De werkzame stoffen die in groene thee zitten blijken ook een positief effect te hebben op het verkleinen van de kans op bijvoorbeeld borstkanker, longkanker, leukemie en dikke darmkanker.


#5. Is ondersteunend bij mensen met Diabetes 2

Het verlaagt het risico op diabetes type 2 en verhoogt de insulinegevoeligheid.


#6. Een opkikker voor je geest

In groene thee zitten stoffen die de geest een opkikker geven, waardoor je je minder vermoeid voelt en je dingen beter onthoudt. Máár, er is ook aangetoond dat het de kans op Alzheimer en Parkinson verkleint. Hoe gaaf is dat!


Ook heel gezond: matcha thee!

Matcha is Japanse groene poederthee en staat bekend als dé superfood onder de superfoods. Deze gezonde thee bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee!

Om deze thee extra goed te bereiden, kun je gebruik maken van diverse hulpmiddelen, zoals een bamboeklopper. Er zijn hele leuke pakketten te koop, waar je fantastisch de matcha thee mee kunt maken. Probeer deze thee eens uit. Waarschijnlijk wil je nooit meer anders!

Het is ook heel leuk om als cadeau te geven aan iemand! Benieuwd waar je een matcha theepakket kunt kopen?

Dit heb ik al voor je uitgezocht en vind je hieronder:


 

#1. Matcha Thee Starters Kit – Alles wat je nodig hebt om dé perfecte Matcha te drinken!

 

matcha thee starters kit

 

Perfect combi pack voor de Matcha liefhebber. Deze Matcha thee starters kit bestaat uit het Matcha Kookboek, Matcha Gold, een matcha klopper, matcha houder, lepel en chawan. Eén kop Matcha staat gelijk aan 10 koppen groene thee. Remt het hongergevoel, is een energie booster en geeft intense rust.

BEKIJK HET HIER >>

 


 

#2. Matcha Thee Starters Set Zen 

 

matcha thee starters set zen

 

Matcha Hana biedt deze set aan met als doel beginners op een makkelijker manier kennis te laten maken met matcha en de traditionele Japanse theeceremonie. De theeceremonie wordt beschouwd als kunst en werd eeuwen geleden geïntroduceerd door boeddhistische monniken. Matcha’s unieke “kalme cafeïne werd toen al beschreven als een zacht stimulerend middel voor alertheid.

De Matcha thee Starters Set Zen bestaat uit 3 items + een gratis duurzame katoenen tasje Matcha Hana. In dit tasje kan je de matcha set overal mee naartoe nemen.

BEKIJK HET HIER >>

 


Zoek je leuke (kook)boeken over thee, groene thee of specifiek over matcha?

Dan zijn de onderstaande boeken zeker een aanrader!


#1. Matcha – Het Kookboek

 

matcha het kookboek

 

De nieuwe trend is groen en heet matcha! Matcha is een bijzondere groene thee die wordt vermalen tot poeder. Matcha heeft een lange traditie in de Japanse theeceremonie, maar ook in de moderne keuken wordt dit poeder steeds vaker gebruikt. Nu verovert dit neongroene ingrediënt ook Europa. Met zijn bitterzoete smaak geeft matcha niet alleen aan ijs en smoothies een heel aparte kick.

In dit schitterende Matcha kookboek laat foodstyliste en matcha-‘queen’ Gretha Scholtz zien wat je met dit groene poeder zoal kunt maken: een gezond ontbijt, diverse hartige gerechten en natuurlijk een brede waaier aan zoete – en dankzij matcha zelfs enigszins gezonde – lekkernijen en baksels.

BEKIJK HET HIER >>

 


#2. Het matcha kookboek

 

het matcha kookboek

 

Onderzoek toont aan dat matcha een gezond hart bevordert, helpt bij herstel na training en veroudering tegengaat. Doordat voor matcha het hele blad van de theestruik wordt vermalen, bevat matcha tot driemaal zoveel antioxidanten als gewone groene thee.

Dit boek Het Matcha Kookboek verkent de geschiedenis, noemt de gezondheidsvoordelen en geeft 50 fantastische recepten met matcha, van eenvoudige matcha thee tot scones, noedels, smoothiebowls en zelfgemaakte huidverzorgingsproducten.

BEKIJK HET HIER >>

 


#3. Heerlijk Genieten Van Groene Thee

 

boek heerlijk genieten van groene thee

 

In dit boek Heerlijk Genieten Van Groene Thee bespreekt Helen Gustafson de meest bekende groene-theesoorten, waaronder Sencha, jasmijn, Gunpowder en de Japanse Gen Mai Cha. Ook de verschillende manieren om thee te zetten, komen aan bod: in een pot, mok of guywan, de traditionele Chinese methode.

Verspreid door het boek staan interessante anekdotes, recepten voor delicatessen met groene thee, citaten en weetjes. Kortom, dit boek biedt u alles om een perfecte kop thee te zetten!

BEKIJK HET HIER >>

 


#4. Gezonde thee

 

super groen gezonde thee boek

 

In dit boek Gezonde Thee staan heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten.
Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten.

Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.

BEKIJK HET HIER >>

 


Extra tip van Veertigplus mus

Om de effecten van groene thee te merken, is het aan te raden om minimaal 3 koppen per dag ervan te drinken (het liefst minimaal 5 koppen per dag!). Natuurlijk zonder suiker, want anders heeft het weinig zin. En ook: hoe puurder de thee hoe beter, dus koop groene thee van goede kwaliteit en het liefst zonder aroma’s of smaakjes.


 

 

Bewaar deze pin voor later:

Dit is waarom groene thee zo gezond voor je is


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *