Dit is waarom groene thee zo gezond voor je is! 6 voordelen!

Veel mensen zeggen dat groene thee gezond is

Een enorme theeleut ben ik nooit geweest, maar ik probeer het tegenwoordig wel vaker te drinken. En als ik het dan toch drink, dan het liefst een thee die extra gezondheidsvoordelen in zich heeft. Daardoor drink ik nu vaker groene thee, gewoon omdat ik ‘van horen zeggen’ heb vernomen dat het gezond is. Misschien drink jij groene thee al heel lang en weet jij allang waarom het gezond is. Maar weet je dat nog niet en zoek je – net als ik – een thee die super gezond is? Dan wil je vast en zeker de onderstaande 6 grote gezondheidsvoordelen van groene thee weten. En dat allemaal in 1 kopje thee!  


Waarom is groene thee zo gezond?

Het is de minst bewerkte theesoort, zo valt er te lezen bij diverse websites. Hierdoor blijven de meeste antioxidanten en catechinen bewaard? Catewattes? Ik kende deze term ook niet, maar catechinen zijn stoffen die in groene thee zitten en bijzondere eigenschappen in zich hebben die heel gezond voor je zijn. Met 1 kopje thee krijg je hier dus al een dosis van binnen.


De grote gezondheidsvoordelen van groene thee:


#1. Helpt bij het afvallen. Yes!

Dit is voor mij de voornaamste reden dat ik groene thee ben gaan drinken. Het helpt bij het afslanken! In mijn blog over waarom afvallen na je veertigste moeilijker gaat, schreef ik dat je stofwisseling (metabolisme) na je veertigste anders wordt. Met groene thee geef je dit weer een extra turbo, waardoor je meer calorieën verbrandt.


#2. Is goed voor je hart

Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, omdat het de strijd aangaat met o.a. de foute LDL-cholesterol.


#3. Heeft een antibacteriële werking

Groene thee heeft een antibacteriële werking op best wel veel dingen. Bijvoorbeeld, het verlaagt de kans op gaatjes in je gebit en het verlicht de klachten van acné, het kan oogziektes voorkomen en het verlaagt de kans op ontstekingen in je lichaam.


Volg je mij al op Facebook? Lijk me leuk! Zie ik je daar?


#4. Het verkleint de kans op bepaalde vormen van kanker!

De werkzame stoffen die in groene thee zitten blijken ook een positief effect te hebben op het verkleinen van de kans op bijvoorbeeld borstkanker, longkanker, leukemie en dikke darmkanker.


#5. Is ondersteunend bij mensen met Diabetes 2

Het verlaagt het risico op diabetes type 2 en verhoogt de insulinegevoeligheid.


#6. Een opkikker voor je geest

In groene thee zitten stoffen die de geest een opkikker geven, waardoor je je minder vermoeid voelt en je dingen beter onthoudt. Máár, er is ook aangetoond dat het de kans op Alzheimer en Parkinson verkleint. Hoe gaaf is dat!


Bewaar deze pin voor later:

Dit is waarom groene thee zo gezond voor je is


Tip van de Veertigplus mus

Om de effecten van groene thee te merken, is het aan te raden om minimaal 3 koppen per dag ervan te drinken (het liefst minimaal 5 koppen per dag!). Natuurlijk zonder suiker, want anders heeft het weinig zin. En ook: hoe puurder de thee hoe beter, dus koop groene thee van goede kwaliteit en het liefst zonder aroma’s of smaakjes.

voordelen groene thee

En vergeet niet,
Become a tea loving Veertigplus mus


Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips over groene thee? Bijvoorbeeld waar jij het koopt? Zet het gerust in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *