Mind

10 méést populaire goede voornemens! Welke kies jij?

Goede voornemens hebben geeft je een goed gevoel!

December is echt zo’n maand om na te denken over goede voornemens. Je kijkt terug op het afgelopen jaar en je spiekt alvast naar het nieuwe jaar. Je hebt weer een heel nieuw jaar voor je met nieuwe kansen en mogelijkheden. Tijd om eens na te denken wat je in het nieuwe jaar allemaal wilt bereiken. Hieronder de top 10 van de meest populaire goede voornemens. Voor welke ga jij?

 

Gezond leven staat bovenaan!

In Amerika is er onderzoek gedaan naar wat mensen aan goede voornemens hebben. In 2019 wilde 71% een gezonder dieet en/of gezonder gaan eten, maar liefst 65% meer gaan bewegen en 54% echt wat kilo’s gaan afvallen. De verwachting is dat die goede voornemens ook in 2020 in de top 3 staan.

 

goede voornemens

Bron: statista 

 

Welke goede voornemens uit de Top 10 kies jij?

Welke uit de onderstaande Top 10 goede voornemens zijn voor jou haalbaar? Wat wil je écht gaan veranderen in het nieuwe jaar?

  1. Gezonder gaan eten
  2. Meer bewegen
  3. Afvallen door nu echt wat kilo’s te gaan kwijtraken
  4. Minder geld uitgeven en meer sparen
  5. (Nieuwe) hobby gaan oppakken
  6. Stoppen met roken
  7. Meer gaan lezen
  8. Op zoek naar een andere baan
  9. Minder alcohol nuttigen
  10. Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

 

Volg jij Veertigplus mus al op Facebook? Doe dat hier!

 

Hoe houd je je goede voornemens vol?

Vaak sneuvelen goede voornemens. Je begint er actief mee en het zakt na een tijdje als een pudding in elkaar. Denk maar eens aan het sporten. In januari schaf je je abonnement aan voor de sportschool en in april ben je er bijna niet meer te vinden. Leuk voor de sportscholen, want die verdienen er lekker geld aan, maar niet motiverend voor jou. Daarom 3 tips die ervoor zorgen dat ze niet mislukken:

 

#1. Leg de lat niet te hoog. Zorg ervoor dat het haalbare doelstellingen zijn en bouw ze stapsgewijs op.

#2. Geef jezelf tussentijds kleine beloningen als je weer een stapje hebt bereikt

#3. Vertel je goede voornemen(s) aan iemand die jou ermee kan helpen. Of in ieder geval, die jou kan aanmoedigen om ermee door te gaan als je het even niet meer ziet zitten.

 

Extra tip van de Veertigplus mus

Geef niet te snel op. Heb je even een dipje of lukt je niet snel genoeg om de doelstelling(en) te behalen? Ga gewoon door. Grote kans dat je op een gegeven moment weer de spirit hebt en lekker in de flow zit!

 

goede voornemens 2020

En vergeet niet,
Reach your goal, lieve Veertigplus mus!

 

Tips en ideeën?

Heb jij nog tips hoe je je goede voornemens kunt volhouden? Of heb je ideeën voor andere goede voornemens? Zet het gerust in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *