Kwaaltjes

Hoe Omega 3 kan helpen bij het verminderen van je overgangsklachten!

Omega 3 kan jouw overgangsklachten helpen verminderen

Als vrouw in de overgang kun je met allerlei uitdagingen te maken krijgen, zoals opvliegers, stemmingswisselingen, gewrichtspijn en nachtzweten. Gelukkig is er een voedingsstof die je kan helpen om deze problemen te verminderen: Omega 3. In dit blogartikel lees je wat Omega 3 is, waarom het goed is voor vrouwen in de overgang en welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten om er genoeg van binnen te krijgen.

 

Wat is Omega 3?

Omega 3 is een essentieel vetzuur dat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Er zijn drie soorten Omega 3 vetzuren: EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfa-linoleenzuur). ALA vind je vooral in plantaardige bronnen zoals lijnzaadolie, terwijl EPA en DHA voornamelijk in vis en andere zeedieren te vinden zijn.

 

Hoe Omega 3 vrouwen in de overgang kan helpen

Als je in de overgang bent, kan het innemen van Omega 3 voedingssupplementen of het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega 3 helpen bij de volgende symptomen:

  1. Opvliegers en nachtelijk zweten: Omega 3 kan helpen om ontstekingen in je lichaam te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen om opvliegers en nachtzweten te verminderen.
  2. Stemmingswisselingen en depressie: Omega 3 heeft positieve effecten op de stemming en kan helpen om symptomen van depressie te verminderen.
  3. Botgezondheid: Omega 3 kan bijdragen aan de gezondheid van je botten door de opname van calcium te verbeteren en ontstekingen te verminderen.
  4. Gewrichtspijn: Omega 3 kan helpen om ontstekingen in je lichaam te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen om gewrichtspijn te verminderen.

 

Waar zit Omega 3 in?

Als je Omega 3 wilt toevoegen aan je dieet, zijn er verschillende voedingsmiddelen die je kunt eten:

  1. Vette vis, zoals zalm, tonijn en makreel zijn rijk aan EPA en DHA
  2. Lijnzaad is een goede bron van ALA
  3. Chiazaad is ook een goede bron van ALA
  4. Walnoten zijn een goede bron van ALA
  5. Soja en sojaproducten bevatten ook Omega 3.

Naast het eten van deze voedingsmiddelen kun je ook overwegen om een Omega 3 supplement te nemen. Als je dit doet, let er dan op dat je een supplement kiest dat voldoende EPA en DHA bevat.

 

Enkele goede voedingssupplementen met Omega 3

Hieronder vind je 5 Omega 3 voedingssupplementen die van goede kwaliteit zijn. De eerste 3 zijn niet vegan en de laatste 2 zijn vegan!

 

#1. Royal Green Omega 3

Omega 3 Royal Green

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#2. Nutrimea Omega 3

nutrimea omega 3

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#3. Natural Women Care Omega 3 Excellent

natural women care omega 3 excellent

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#4. Flinndal Omega 3 Capsules (plantaardig, dus vegan!)

flinndal omega 3 plantaardig

BEKIJK HET HIER >>

 

 

#5. VitaminFit – Vegan Omega 3 Druppels (vegan!)

Vitaminfit omega 3 druppels

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Daarom is Omega 3 dus slim om binnen te krijgen tijdens de overgang

Omega 3 is een voedingsstof die een belangrijke rol kan spelen in het verminderen van symptomen van de over gang bij vrouwen. Het kan helpen bij opvliegers, stemmingswisselingen, botgezondheid en gewrichtspijn. Omega 3 is te vinden in onder andere vette vis, lijnzaad, chiazaad, walnoten en soja. Als je niet genoeg Omega 3 binnenkrijgt via je dieet, kun je overwegen om een supplement te nemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Omega 3 niet de enige oplossing is voor de symptomen van de overgang. Het is ook belangrijk om gezond te blijven eten, regelmatig te bewegen en voldoende rust te nemen. Als je symptomen aanhouden of verergeren, neem dan contact op met je huisarts om te bespreken welke behandelingsopties er voor jou zijn.

Als vrouw in de overgang kan het innemen van Omega 3 dus een eenvoudige en natuurlijke manier zijn om je gezondheid te ondersteunen. Door ervoor te zorgen dat je genoeg van deze belangrijke voedingsstof binnenkrijgt, kun je je lichaam helpen om optimaal te functioneren en de symptomen van de overgang te verminderen.

 

4 tips voor interessante boeken om je voor te bereiden op de overgang:

 

Tip 1 – Stralend door de menopauze

Stralend door de menopauze leen steyaert

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Tip 2 – Te lijf, de kunst van het mooi ouder worden

Te lijf De kunst van het mooi ouder worden isa hoes

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Tip 3 – De overgang: het no-nonsense handboek

De overgang, het no-nonsense handboek, Jose Rozenbroek

BEKIJK HET HIER >>

 

 

Tip 4 – ’n Beetje leuk ouder worden

n beetje leuk ouder worden wies verbeek

BEKIJK HET HIER >>

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.