Afvallen

10 slimme afslanktips voor als je makkelijk wilt afvallen na je veertigste!

Afvallen gaat niet meer zo makkelijk als vroeger

Vroeger draaide ik er nooit zo mijn hand voor om: als ik een paar kilo was aangekomen, bijvoorbeeld na de zomervakantie, dan was het van ‘hupsakee, even twee tot vier weken gezonder eten en meer bewegen’ en ik was weer op mijn normale gewicht. Maar nu na mijn veertigste gaat dat toch nèt even anders. De kilo’s vliegen er niet zo makkelijk meer van af! Herken jij dat ook en wil je tóch wat kilo’s afvallen op een fijne manier? Lees dan deze tips.

 

10 tips om op een fijne manier te kunnen afvallen na je veertigste

#1. Geloof erin en laat je niet te snel ontmoedigen

Accepteer maar gewoon dat afvallen na je veertigste moeilijker gaat. En troost je bij de gedachte dat vrijwel alle vrouwen na hun veertigste daar tegenaan lopen. Een andere hormoonhuishouding en stofwisseling, maar ook het minder bewegen dan vroeger kunnen daarbij een rol spelen. Door het te accepteren dat het zo is, raak je minder snel teleurgesteld als afslanken minder hard gaat dan je wilt. Maar, afvallen lukt zeker wel! Ook na je veertigste!

 

#2. Begin met minder calorieën te eten, want je hebt minder nodig

Als veertiger heb je in principe minder calorieën nodig dan als twintiger. Tenzij je heel veel sport of aan krachttraining doet, maar over het algemeen geldt dat je minder calorieën nodig hebt als je ouder wordt. Dat komt ook weer door veranderingen in je hormoonhuishouding en stofwisseling. Lees dit artikel als je wilt weten hoeveel calorieën je moet verbranden om 1 kilo af te vallen.

 

#3. Eet gezonde vetten en eet voldoende eiwitten

Vaak denk je met afvallen dat je weinig vet mag eten. Dat klopt gedeeltelijk, want bepaalde goede vetten eten mag (of móet eigenlijk), maar foute vetten moet je laten staan. Wat zijn goede vetten? Dat zijn onverzadigde vetten en die vind je bijvoorbeeld in vette vis, olijfolie, lijnzaadolie, noten en avocado. Eet ook eiwitten, want dat heeft je lichaam nodig aan voedingsstoffen en je krijgt er snel een vol gevoel van. Vind hier een lijstje met gezonde eiwitten die je tijdens het afvallen na je veertigste absoluut zou moeten eten.

 

#4. Drink weinig tot geen alcohol

Hmmm, een gezellig wijntje op z’n tijd zou moeten kunnen. Ook tijdens het afvallen. Maar weet wel dat een glas wijn of een glas andere alcohol je stofwisseling na je veertigste negatief beïnvloedt, waardoor afvallen moeilijker gaat. Dus, beperk een glaasje wijn tot 1 glaasje wijn per week of per twee weken. Of beter nog: laat het helemaal staan.

 

#5. Doe geen crashdieet!

Een crashdieet, zeker als je het zonder begeleiding doet, kan verkeerd uitpakken na je veertigste. Je lichaam kan ervan in de war raken met bijvoorbeeld schommelingen in je gewicht tot gevolg. Als je bijvoorbeeld als doel hebt om 5 kilo af te vallen, lees dan deze tips om makkelijk en snel 5 kilo af te vallen.

 

Lees ook: Wat is buikvet? En hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf?

 

#6. Afslankpillen en fatburners kunnen je extra ondersteunen

Er zijn best goede afslankpillen en fatburners verkrijgbaar die je kunnen ondersteunen om fijner af te vallen. Zeker als je teleurgesteld bent dat het moeilijker gaat, kunnen ze je extra ondersteunen in het afslankproces. Hier vind je een lijstje met 7 zeer populaire afslankpillen en fatburners om mee af te vallen.

 

#7. Beweeg genoeg en sla geen dag over

Je hoeft echt niet jezelf 2 uur helemaal af te matten in de sportschool om af te vallen. Als je gezond eet, minder calorieën eet en genoeg beweegt, dan is de kans groot dat de kilo’s er steeds makkelijker vanaf gaan. Beweeg elke dag minimaal 30 minuten en beweeg elke week minimaal 2x per week een uur intensiever, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness of krachttraining.

 

#8. Doe alles aan een goede nachtrust zonder stress

Het zal je niet verrassen dat een slechte nachtrust en veel stress in je leven ongelooflijk slecht zijn voor je lichaam en geest. Zeker als je daarbij ook wilt afvallen, dan zul je die twee negatieve factoren moeten zien te voorkomen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat alle processen in je lichaam op een gezonde manier door blijven gaan. En weinig stress in je lijft zorgt ervoor dat je lichaam geen overuren draait en dat je lichaam en geest niet uitgeput raakt. Sommige mensen vallen af door veel stress in hun leven, maar dat is een slechte manier om af te vallen.

 

#9. Lukt het een dag niet? Don’t worry!

Afvallen gaat nou eenmaal bij de meeste 40+ vrouwen met ups-and-downs. Ben je de ene week twee kilo kwijtgeraakt, zit een andere week er weer een kilo aan. Ineens een enorme vreetbui, onverwacht een gezellig etentje met iets teveel wijn of het hebben van overgangskwaaltjes kunnen roet in het eten gooien. Laat je niet demotiveren, calculeer het in! Dat maakt de teleurstelling minder groot.

 

#10. Eet gezonde tussendoortjes als je trek hebt

Probeer ’s ochtends je lichaam te voorzien van een gezond ontbijt. En eet gezonde tussendoortjes als je bijvoorbeeld rond vier uur ineens trek krijgt. Hier vind je een lijst met 10 gezonde tussendoortjes voor tijdens het afvallen. Wil je koolhydraatarme snacks? Dan vind je hier 40 ideeën voor koolhydraatarme snacks!

 

2 BONUSTIPS DIE ERVOOR ZORGEN DAT JE MAKKELIJKER AFVALT!

 

# BONUSTIP 1: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

# BONUSTIP 2: Boek de Gelukkige Eter (super leuk boek!)

 

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

 

Bewaar deze pin voor later:

10 slimme afslanktips voor als je makkelijk wilt afvallen na je veertigste

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de genoemde supermarkten/winkels/producenten en specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.