Zo kun jij het beste afvallen als je de enige in je gezin bent die dat doet!

Afvallen als enige binnen je gezin hoeft niet moeilijk te zijn

Je wilt wat kilo’s kwijt. Maar dat is soms niet eenvoudig als je dat moet combineren met je gezin. Want, jij wilt afslanken door gezond te eten, maar je partner en/of kinderen hebben geen zin om de hele tijd op gezonde worteltjes, slablaadjes en koolhydraatarme gerechten te kauwen. Zij willen vlees, pasta, aardappels, rijst en in het weekend een lekkere vette hap. Daar sta je dan als gemotiveerde afslanker. De moed zakt je bijna in de schoenen, want hoe houd je dat binnen je gezin vol? Met deze 5 tips gaat dat zeker lukken en kun jij gewoon doorgaan met afslanken binnen je gezin (en misschien motiveer je je andere gezinsleden er ook meteen mee om wat kilo’s lichter te worden!)


#1. Doe zelf altijd de boodschappen

Houd de regie in handen door zelf boodschappen te doen. En als dat soms niet lukt, geef dan strakke instructies mee aan degene die de boodschappen gaat doen. Door zelf boodschappen te doen kom je thuis met wat je écht wilt. Zeker als je lekker in de schwung zit van het afvallen, dan wordt het steeds makkelijker om verleidelijke koekjes, snoepjes en foute snacks in de schappen te laten liggen. Als een ander de boodschappen doet, dan willen deze verleidingen nog weleens in het winkelwagentje belanden.


Wist je dat Veertigplus mus ook actief is op Facebook? Volg de Facebookpagina hier!


#2. Stel een weekmenu samen en overleg het met je gezinsleden

Vooral het avondeten is binnen een gezin vaak een punt van discussie. Dan wordt er vaak één pot gekookt waar iedereen van eet. Het ontbijt en de lunch zijn meestal makkelijker, want dan eet de één een boterham en de ander liever yoghurt met wat fruit bijvoorbeeld. Maar ’s avonds dat wordt wat ingewikkelder. Stel daarom zelf een weekmenu samen, waarbij je zoveel mogelijk gezonde gerechten voor het avondeten op zet. Bespreek dit met je partner en/of kinderen en luister goed waar de bezwaren liggen. Probeer met elkaar alternatieven te bedenken, die én gezond zijn én lekkerder zijn om te eten. Bijvoorbeeld als je gezin dol is op rijst, stel dan voor om volkoren rijst te gaan eten. Evenzo met pasta, stel dan volkoren pasta voor in plaats van gewone pasta.


#3. Het is soms ook een kwestie van opvoeden en proeven

Mensen zijn gewoontedieren en de meesten willen eten wat ze al kennen. En ook het liefst de producten kopen die ze al kennen. Wil jij steeds meer overstappen op gezondere producten of door met versere producten te koken, laat je gezinsleden dit dan proeven. Waarschijnlijk zul je wel wat weerstand ervaren, maar vertel dan waarom het gezonde product gezonder is. Vertel bijvoorbeeld  dat er minder vet in zit en wat een teveel aan vet met je lichaam kan doen. Of vertel dat er minder suiker in zit en waarom het slecht is om veel suiker te eten. Maar ook, haal er andere redenen bij, zoals het is diervriendelijker, het is beter voor Moeder Aarde of het is fijner voor de portemonnee omdat het product goedkoper is. Geef tenslotte ook aan waarom het voor jou belangrijk is om af te slanken en dat je er echt veel moeite voor moet doen. Zeker na je veertigste gaat afslanken moeizamer.


#4. Spreek met je gezin 1 dag in de 14 dagen af dat ongezonder eten op tafel mag staan

Natuurlijk is en blijft de frietjes met kroketjes, de mayonaise, de toetjes, de borrelhapjes en de frisdrank lekker. Voor velen althans. En in je gezin zul je moeten geven en nemen. Je kunt niet altijd ‘dwingen’ dat je gezinsleden eten wat jij wilt. Je zult concessies moeten doen. Als je merkt dat je gezin best wel een beetje met jou mee wil gaan om gezonder te eten (zodat jij makkelijker kunt afslanken), maar er blijft veel weerstand, spreek dan 1 avond in de 2 weken af dat er ongezonder gegeten mag worden. Geef die avond bijvoorbeeld een grappige naam, zoals ‘vanavond-mag-ik-ongezonder-eten-avond’, of ‘dit-eten-mijn-kids-het-liefst-avond’. Zo wordt gezonder eten meer een gewoonte en ongezonder eten een uitzondering, oftewel, een avondje om naar uit te kijken.


#5. Kook aparte potjes

Mochten jouw pogingen bij tips 1 tot en met 4 mislukken en krijg je het niet voor elkaar dat je gezinsleden net zo gezond willen eten en drinken zoals jij? Ga dan over tot het koken van verschillende potjes. Kook voor jezelf wat jij wilt eten en kook voor de anderen wat zij willen eten. Misschien is het tijdelijk en stapt je gezin uiteindelijk over op jouw potjes, maar zo niet, accepteer het en kook meerdere gerechten. Plan dan meer tijd in voor het koken, zet iets meer geld opzij voor het kopen van meerdere ingrediënten, het is niet anders. Want, blijf jouw doel voor ogen houden: afslanken!


3 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJK EN SNEL EEN AANTAL KILO’S AF TE VALLEN!

Hieronder vind je 3 bonustips die je helpen om makkelijk en snel een aantal kilo’s af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire afslankprogramma’s die ik voor je heb geselecteerd en die door vele tienduizenden vrouwen al zijn gebruikt! Dit zijn de 3 tips:


BONUSTIP 1! 

Het populaire Stop Eetbuien Programma van Jasper Alblas!

Ben jij er klaar voor om volledige grip te krijgen op je voeding? Als je de stappen uit dit programma volgt dan maak je voorgoed een einde aan alle eetbuien. Je rekent af met:

 • Emotionele eetbuien
 • Snaaidrang en snacktrek
 • Suikerverslaving

Klik hier voor meer info: Stop Eetbuien Programma

Het stop eetbuien programma van Jasper Alblas


BONUSTIP 2!

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is. Het bevat per shake maar liefst 18 gram van een speciaal soort eiwit.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieet product in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Wil je meer info?

Klik op de afbeelding van DieetPro direct hieronder en dan kom je op de website van DieetPro. Klik op hun website in de navigatie op ‘Bestellen’ om de verschillende pakketten te bekijken! ↓

Dieet Pro Banner - 500 x 500


BONUSTIP 3! 

Het favoriete Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas!

Volg het Smoothie Afslank Plan en verbrand al je overtollig lichaamsvet, praktisch en gezond zonder ‘gedoe’.

 • Gegarandeerd afvallen met 3 duidelijke programma’s.
 • Inclusief digitale wintereditie met heerlijke soeprecepten.
 • Geschikt voor alleenstaanden, singles, stelletjes en families.

Klik hier voor meer info: Smoothie Afslank Plan

Het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas


Extra tip van de Veertigplus mus

Lukt het je niet om ’s avonds meerdere potjes te koken? Kook dan jouw gezondere gerechten in grotere hoeveelheden en vries het in. Zo kun je koken voor je gezinsleden en jouw gezondere gerecht haal je uit de vriezer en verwarm je makkelijk in de pan, oven of magnetron.


Heb jij tips?

Heb jij nog tips hoe je afslanken binnen je gezin en koken voor je gezin combineert! Alle tips zijn welkom en zet ze gerust in een reactie hieronder!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

2 gedachten over “Zo kun jij het beste afvallen als je de enige in je gezin bent die dat doet!

 • april 15, 2020 om 4:03 am
  Permalink

  Ik ben ook als enige aan het lijnen in mijn gezin. Ik wil 7 kilo afvallen.
  We doen inderdaad overdag ons eigen ding, maar avonds kook ik voor iedereen hetzelfde.
  Alleen ik weeg mijn eten heel goed af. En avonds niets meer snacken. Ik ben toch al 5 kilo afgevallen in 6 1/2 week.
  Groetjes Yvonne

  Beantwoorden
  • april 27, 2020 om 7:21 am
   Permalink

   Hoi Yvonne, wat goed van je! Super dat je al 5 kilo bent afgevallen en dat je het zo goed kunt combineren met je gezin. Succes met de laatste 2 kilo! Groetjes, Muriel

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *