Kwaaltjes

Koude voeten? Met deze 8 tips heb je gauw weer warme voeten!

Warm je koude voeten lekker snel weer op!

Ja hoor, het is weer koud weer buiten! Dus voor veel Veertigplus mussen breekt (helaas) de tijd aan van koude voeten. Overdag, ’s avonds of ’s nachts tijdens het slapen: koude voeten kun je de hele dag door krijgen en soms zelfs op onverwachte momenten. Het is best wel een vervelend kwaaltje, want het leidt je af en vaak kun je er slecht van slapen. Gelukkig zijn er 8 relatief simpele oplossingen om koude voeten tegen te gaan. Dus kom maar op met die warme voeten!

 

Waardoor ontstaan koude voeten?

Vaak heeft dat te maken met een verkeerde doorbloeding. In je benen is de doorbloeding soms wat moeilijker, omdat dat tegen de zwaartekracht in moet, dus van beneden naar boven. Daardoor kun je last van koude voeten krijgen en vooral vrouwen hebben er last van.

 

8 simpele oplossingen tegen koude voeten:

 

#1. Trek warme sokken aan

Met warme sokken worden je voeten lekker opgewarmd. Vooral katoenen en wollen sokken zijn aan te raden. Vaak doen mensen ook twee katoenen sokken over elkaar aan. Dat geeft een isolerend laagje tussen de twee sokken en zorgt voor warme voeten.

 

#2. Warme sloffen helpen ook

Net als sokken zijn warme sloffen ook een fijne manier om je koude voeten warm te houden. Trek dan bijvoorbeeld nog wel sokken aan en stop je voeten in je sloffen. Als je dat niet doet, dan blijven je enkels vaak koud, zeker bij lage sloffen.

 

Wist je dat Veertigplus mus ook actief is op Facebook? Volg de Facebookpagina hier!

 

#3. Ga lekker in de sauna

De intense warmte van de sauna zorgen voor een algehele betere doorbloeding, dus ook van je voeten. Dus gun jezelf met de koude dagen af en toe een dagje sauna en warm je lichaam en voeten lekker op.

 

#4. Masseer je voeten

Het is niet alleen rustgevend, maar ook goed voor de doorbloeding van je voeten. Heb je koude voeten, masseer ze dan regelmatig. Doe het zelf of laat het lekker doen door bijvoorbeeld je partner! Je kunt hiervoor ook een kant-en-klare massageolie gebruiken. Of zelf een massageolie maken van bijvoorbeeld jojoba-olie met 1 of 2 druppels etherische oliën van kaneel en rozemarijn erin. Zorg sowieso dat je voeten er goed verzorgd uit zien. Verwijder eelt onder je voeten en smeer je voeten 2x per dag in met voetencrème. En met af en toe een massagebeurt erbij, doe je jouw voeten een groot plezier.

 

#5. Beweeg voor de doorbloeding

Heb je koude voeten, beweeg ze dan. Kun je je schoenen niet uittrekken, bijvoorbeeld omdat je in een vergadering op je werk zit, doe dan rek en strekoefeningen in je schoenen. En zodra je je schoenen kunt uittrekken beweeg je voeten dan goed. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding naar je voeten weer beter op gang komt.

 

#6. Als je zit, zet je benen dan naast elkaar

Met je benen over elkaar zitten doen de meeste vrouwen automatisch. Maar voor de doorbloeding is het ronduit slecht. Zit daarom zoveel mogelijk met je benen naast elkaar in plaats van over elkaar.

 

#7. Draag leren schoenen

Leer is een natuurlijk materiaal en houdt de warme in je schoenen beter vast dan kunststof materialen. Dus, als het even kan, draag in de winter leren, waterdichte schoenen van goede kwaliteit.

 

#8. Koop thermische zooltjes

Er zijn diverse zooltjes te koop die je in je schoenen kunt doen, zoals thermozooltjes. Deze zijn zacht en houden je voeten in je schoenen lekker warm. Een aanrader is zijn de onderstaande thermische zooltjes, te koop bij Bol.com.

thermo inlegzolen koude voeten

 

 

 

Tip van de Veertigplus mus

Heb je langdurig last van koude voeten, dan is het verstandig om langs je huisarts te gaan. Dan kan het misschien komen door bijvoorbeeld diabetes, hart- of vaatziekten of hormonale veranderingen zoals de overgang.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog andere tips hoe je je voeten lekker warm kunt houden? Zet het gerust in een reactie hieronder. Tips zijn welkom!

 

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.

 

3 gedachten over “Koude voeten? Met deze 8 tips heb je gauw weer warme voeten!

 • IK HEB SLOFFEN GEMAAKT GEVULD MET RIJST. EVEN IN DE MAGNETRON, DAARNA DOE IK ZE AAN MET EEN WIJDE SOK, OF SLOF EROVER. DAT WERKT PRIMA. GA IK MET LEKKERE WARME VOETEN NAAR BED.
  JE MOET WEL EVEN DE HANDIGHEID HEBBEN OM DE SLOFFEN OP MAAT TE MAKEN EN MET EEN TRECHTER TE VULLEN MET RIJST EN WEER DICHT TE STIKKEN. GOEDKOOP EN GEMAKKELIJK TE MAKEN.
  TEKEN JE VOET AF OP EEN PAPIER. KNIP RUIME STOF VAN DIT PATROON. STIK BANEN. NEEM EEN TRECHTER EN VUL DE BANEN OP MET RIJST. STIK DE OPEN KANT AF. MAAK OOK EEN BOVENKANT OP DEZE MANIER.
  GEBRUIK STEVIGE STOF WANT DE STOF MOET TEGEN HITTE KUNNEN.
  OP MIJN MASSAGE PRAKTIJK GEBRUIKTE IK OOK ALLERLEI VORMEN VAN ZELFGEMAAKTE WARMTEPAKKINGEN OP DEZE MANIER.

  VERA VAN HILTEN.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je tips, Vera. Handig om te weten om koude voeten te voorkomen of om snel weer op te warmen! 🙂 Groetjes, Muriel

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *