Super simpele koolhydraatarme amandelkoekjes! Leuk recept!
Makkelijk recept voor deze koolhydraatarme amandelkoekjes
Soms kan het leven zo eenvoudig zijn. Zo ook deze zelf te maken koolhydraatarme amandelkoekjes. Ze zijn koolhydraatarm, suikervrij, lactosevrij en glutenvrij! En je hebt ze in een mum van tijd gemaakt! De kaneel geeft het koekje een extra lekkere smaak.
Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?
Met een voedselallergie of voedselintolerantie zul je extra moeten uitkijken met wat je wel en niet eet. Daarom heb ik onderaan dit recept bij de ‘notities’ een aantal handige tips gezet voor als je bijvoorbeeld niet tegen amandelen, ei of kaneel kunt.
Leestip: Recept super lekkere koolhydraatarme kokoscake! Suikervrij!
Super simpele koolhydraatarme amandelkoekjes!
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 100 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels erythritol (of wat stevia als je dat liever wilt)
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Meng met een lepel door het eiwit het amandelschaafsel, erythritol, kaneelpoeder en een snufje zout en roer het rustig door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak 10 tot 12 dunne rondjes van het amandelmengsel
- Bak de koekjes ongeveer 25 minuten totdat ze een goudbruine kleur hebben (blijf er de laatste minuten even bij, zodat ze niet te bruin worden)
- Laat ze even afkoelen en geniet er daarna lekker van!