Recept makkelijke koolhydraatarme broodjes!
Deze koolhydraatarme broodjes zijn super simpel om te maken!
Binnen het koolhydraatarme dieet eet je zo min mogelijk meelproducten. En tja, broodjes zoals we die bij de bakker kopen, zijn vrijwel allemaal gemaakt van tarwemeel of volkorenmeel. Dus, tijd om zelf koolhydraatarme broodjes te bakken, want brood – in welke vorm dan ook – blijft gewoon super lekker! Deze koolhydraatarme broodjes smaken heerlijk, zijn makkelijk te maken en passen perfect binnen een gezonde leefstijl en het koolhydraatarme dieet!
Ik kwam dit recept tegen op de super leuke website van Leuke Recepten (neem zeker even een kijkje!) en was meteen enthousiast. Ik heb het iets aangepast, zodat het recept lactosevrij is.
Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?
Met een voedselallergie of voedselintolerantie is het best lastig hoe je bepaalde gerechten moet bereiden. Daarom vind je onderaan het recept bij de ‘notities’ diverse ideeën voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt.
Leestip: recept koolhydraatarme avocado chocolademousse!
Makkelijke koolhydraatarme broodjes!
Ingrediënten
- 125 gram plantaardige yoghurt naar keuze (ongezoet)
- 150 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 25 gram psylliumvezels
- 1 snufje zout
- 2 theelepels kruiden (Italiaans, Provençaals, etc.)
- Noten en zaden naar keuze als topping
Instructies
- Doe in een kom de plantaardige yoghurt, eieren, snufje zout en kruiden en mix het 2 minuten goed door elkaar
- Voeg het amandelmeel, bakpoeder en psylliumvezels toe en mix het deeg nog een minuut goed door elkaar
- Laat het op kamertemperatuur afgedekt 30 minuten rusten
- Verwarm de oven tijdens het rusten voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met je handen 9 bolletjes van het deeg
- Leg de bolletjes zo ver mogelijk van elkaar op de bakplaat en druk ze een heel klein beetje plat, zodat de pitten en zaden er makkelijker op blijven liggen
- Garneer de broodjes met pitten en zaden naar keuze, zoals maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten
- Bak de broodjes 25-35 minuten in de oven. Kijk na 25 minuten even of de broodjes niet te bruin worden. Bewaar de broodjes maximaal 2 dagen in een afgesloten doos. Eet smakelijk!
Notities