Recept koolhydraatarme mueslireep die ook notenvrij gemaakt kan worden!
Deze mueslireep is koolhydraatarm en super gezond!
Noten, pitten en zaden, ik ben er dol op! En zeker nu ik het koolhydraatarme dieet volg, eet ik het extra graag. Deze koolhydraatarme mueslireep – of eigenlijk muesli-brokken – heb je snel gemaakt. Let er wel op dat je ze in de koelkast bewaart en het niet op kamertemperatuur laat komen, want dan vallen ze snel uit elkaar. Deze koolhydraatarme mueslireep / muesli-brokken zijn dan ook perfect voor thuis, bijvoorbeeld als gezond koolhydraatarm tussendoortje voor ’s avonds bij de buis of overdag als voor als zoete snack.
Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?
Met een voedselallergie of voedselintolerantie is het best lastig hoe je bepaalde gerechten moet bereiden. Daarom vind je onderaan het recept bij de ‘notities’ diverse ideeën voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt. In dit recept geef ik bij de notities aan hoe je de noten kunt vervangen, zodat deze mueslirepen / muesli-brokken notenvrij worden als je bijvoorbeeld een notenallergie hebt. En het mooie is: ze zijn sowieso al lactosevrij, glutenvrij, ei-vrij, suikervrij én vegan!
Leestip: koolhydraatarme taart met rood fruit!
Koolhydraatarme mueslireep (muesli brokken) die ook notenvrij gemaakt kan worden!
Ingrediënten
- 20 gram kokosolie
- 60 gram amandelpasta (zo puur mogelijk)
- 50 gram zonnebloempitten
- 40 gram pompoenpitten
- 25 gram amandelen (ongezouten en ongebrand)
- 25 gram gemengde notenmix (ongezouten en ongebrand)
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 eetlepel chiazaad
- 25 gram lijnzaad of gebroken lijnzaad
- 1 geraspte schil van een sinaasappel
- 1 eetlepel erythritol naar keuze (of andere zoetstof, zoals stevia)
- 1 snufje zout
- druppels vanille-essence naar keuze
Instructies
- Was de sinaasappel en rasp de schil
- Smelt in een kom au bain marie de amandelpasta, kokosolie, kaneel, geraspte sinaasappelschil, snufje zout, vanille-essence en erythritol (of andere zoetstof zoals stevia) en roer het door elkaar
- Doe de amandelen en de gemengde notenmix in de keukenmachine en maal het grof
- Doe in een grote kom de gemaalde noten en de zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en chiazaad en roer het met een lepel door elkaar
- Giet het amandelpasta-mengsel erover heen en roer het goed door elkaar
- Pak een schaal en bedek het met bakpapier. Kies voor een schaal waarin het mengsel in ieder geval een dikte heeft van 1 cm (extra tip: maak voorzichtig een prop van het vel bakpapier en houd het even onder de kraan. Schud dan voorzichtig de druppels er wat af en bedek er de schaal mee. Dat gaat nu veel makkelijker nu het bakpapier vochtig is)
- Verdeel het mengsel over de schaal en druk het met de achterkant van een lepel overal goed aan
- Zet de schaal in de koelkast en laat het in minimaal 4 uur goed koud worden, waardoor de reep minder snel uit elkaar rolt. Blijf de schaal in de koelkast houden en neem er af en toe een stuk of een reep van en eet het gelijk op.
Notities