Recept koolhydraatarme avocado chocolademousse!
Koolhydraatarme chocolademousse gemaakt van romige avocado!
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben dol op chocola! Jij ook? En zélfs met het koolhydraatarme dieet kun je heerlijke koolhydraatarme chocolademousse maken. De avocado maakt de chocolademousse romig en luchtig en geeft een vol en verzadigd gevoel. Ik zou zeggen, probeer het ook, want het is super makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. En niet te vergeten: heel gezond én koolhydraatarm!
Heb je een voedselallergie of voedselintolerantie?
Met een voedselallergie of voedselintolerantie is het best lastig hoe je bepaalde gerechten moet bereiden. Daarom vind je onderaan het recept bij de ‘notities’ diverse ideeën voor als je een voedselallergie of voedselintolerantie hebt.
Leestip: bekijk ook het recept voor heerlijke koolhydraatarme taart met rood fruit!
Koolhydraatarme avocado chocolademousse!
Ingrediënten
- 1 avocado (die goed rijp is!)
- 30 gram pure chocolade (cacaogehalte 85%)
- 15 gram rauwe cacaopoeder
- 75 ml kokosmelk of andere plantaardige melk
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels gemalen amandelen (optioneel)
- 8 frambozen (optioneel)
Instructies
- Was de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd de avocado in wat kleinere stukken
- Optioneel: maal 2 eetlepels amandelen in de blender en doe de gemalen amandelen in een kom (of neem 2 eetlepels kant-en-klare gemalen amandelen). Roer er 1 theelepel kaneel doorheen en zet het even opzij
- Smelt de pure chocola au bain marie
- Doe in een keukenmachine de stukken avocado, gesmolten chocolade, kokosmelk, cacaopoeder en 1 theelepel kaneel. Wil je de chocolademousse iets zoeter hebben, voeg er dan ook naar smaak wat stevia of erythritol (bijvoorbeeld Sukrin) aan toe
- Meng het geheel in de blender tot een gladde massa
- Pak 2 kommen en verdeel de chocolademousse over deze 2 kommen
- Optioneel: verdeel het amandelmeel-kaneel mengsel over de mousse (of laat het amandel-kaneel mengsel weg en strooi over elke kom eventueel alleen een theelepel kaneel en/of een eetlepel geraspte kokos over de chocolademousse als je het notenvrij wilt maken)
- Garneer met ieder 4 frambozen