Recept koolhydraatarme kruidnoten (pepernoten)! Suikervrij en lactosevrij!
Koolhydraatarme kruidnoten (pepernoten) om van te smullen
Leuk! Het is weer bijna Sinterklaas! De winkels beginnen voller te raken met kruidnoten, pepernoten, marsepein, roomborst en chocoladeletters. Maar koolhydraatarme kruidnoten zie je er niet veel. Daarom dit super leuke recept van koolhydraatarme pepernoten! En ze zijn ook nog eens suikervrij en lactosevrij.
Maak deze koolhydraatarme kruidnoten ook eens met kinderen
Dit recept van koolhydraatarme pepernoten is ook leuk om met kinderen te maken. Daar kun je gezellig een middagje mee vullen. Zeker als je kind een melkallergie heeft of een lactose intolerantie, dan is het extra feest dat ze gewoon lekker deze lactosevrij en suikervrije kruidnoten kunnen eten.
Deze koolhydraatarme pepernoten zijn ook suikervrij
Deze kruidnoten zijn misschien minder knapperig dan gewone kruidnootjes, maar ze smaken heerlijk. En doordat deze koolhydraatarme pepernoten weinig koolhydraten bevatten, kun je er best wel stiekem eens een handje meer van pakken. Deze koolhydraatarme kruidnoten worden gemaakt van amandelmeel en heerlijke speculaaskruiden en gezoet met erythritol poedersuiker. Daardoor zijn ze ook nog eens suikervrij. Als je liever als zoetmiddel stevia wilt gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.
Oh ja, je ziet misschien dat ik de termen koolhydraatarme pepernoten en koolhydraatarme kruidnoten allebei gebruik, maar ik bedoel er precies hetzelfde mee :-).
Bekijk ook: 5 suikervrije en koolhydraatarme Sinterklaas recepten, zoals pepernoten!
Zullen we snel naar het recept gaan?
Recept koolhydraatarme kruidnoten (pepernoten)! Suikervrij en lactosevrij!
Equipment
- 2 Grote kommen
- 1 Lepel
- Mixer
- Bakblik met bakpapier
- Weegschaal
Ingrediënten
- 120 gram amandelmeel
- 40 gram gesmolten kokosolie
- 1 eiwit
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel ongezoete amandelmelk
- 25 gram eryhritol poedersuiker (of iets meer naar smaak. Wil je liever stevia gebruiken? Dat kan ook!)
- 2-3 eetlepels speculaaskruiden
- Paar druppels vanille essence
- Snufje zout
- Citroensap
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Kokosolie smelten
- In een kom het amandelmeel, erythritol, bakpoeder, speculaaskruiden en snufje zout goed door elkaar roeren met een lepel
- Ontvet een andere kom met bijvoorbeeld wat citroensap. Splits het eiwit en eigeel en houd het eiwit in de kom. Bewaar het eigeel. Daar kun je straks de pepernoten mee bestrijken
- Klop het eiwit in de kom met een mixer helemaal stijf
- Mix voorzichtig met een lepel het eiwit door het amandelmeel-mengsel
- Roer de kokosolie, amandelmelk en druppeltjes vanille essence erdoor
- Roer het door elkaar en kneed het tenslotte met je handen tot een deegbal
- Zet het deeg 20 minuten in de koelkast
- Bekleed een bakblik met bakpapier
- Maak met je handen 40-50 koolhydraatarme kruidnoten
- Bestrijk de koolhydraatarme pepernoten met wat eigeel
- Bak de koolhydraatarme kruidnoten 15 tot 20 minuten in de oven
- Laten afkoelen, bewaren in een trommel en binnen 3 dagen lekker opeten!
Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.