Hartige snacksKoolhydraatarm

9 koolhydraatarme snacks bij de snackbar!

Welke koolhydraatarme snacks bij de snackbar zijn er?

Koolhydraatarm eten en de snackbar klinkt als een rare combi. En ik moet zeggen dat ik eigenlijk bijna nooit meer een snackbar bezoek sinds ik helemaal happy ben met mijn koolhydraatarme lifestyle.

Toch zijn er soms momenten dat je er zin in hebt, bijvoorbeeld na een avondje stappen met een groep vriendinnen. Of dat je kinderen er al lang om vragen en je een keertje meegaat. Of je komt er tijdens je vakantie. Dan is het fijn om te weten welke koolhydraatarme snacks je bij de snackbar kunt nemen. Want, die zijn er echt wel!

 

Ze zijn natuurlijk nog steeds niet echt gezond…

Wil je weten welke snacks bij de snackbar koolhydraatarm zijn? Of in ieder geval de minste koolhydraten bevatten? Bekijk het lijstje hieronder voor wat ideeën. Natuurlijk hoef ik jou niet te vertellen dat veel van deze snacks niet echt gezond zijn, vanwege slechte vetten, slechte toevoegingen en dat ze vaak teveel calorieën en teveel zout bevatten…

 

Bekijk ook: 6x koolhydraatarme producten bij de Aldi die je niet mag missen!

 

9x koolhydraatarme snacks (ZONDER SAUS, BROOD EN FRIET):

De onderstaande 9 koolhydraatarme snacks bij de snackbar zijn zonder brood, friet en saus. Dat zijn de extra dikmakers en die kun je beter weglaten. De enige saus die meestal koolhydraatarm is, is mayonaise. Vraag voor de zekerheid aan de snackbarmedewerker of je kunt kijken hoeveel koolhydraten erin zit. Let op: het aantal koolhydraten per snack kan per snackbar verschillen!

 

Het overzicht:

  • Frikandel: 5-7 gr koolhydraten per 100 gr
  • Hamburger: 1-3 gr koolhydraten per 100 gr
  • Mexicano: 8-10 gram koolhydraten per 100 gr
  • Kipsaté: 0-2 gr koolhydraten per 100 gr
  • Halve haan: 0-2 gr koolhydraten per 100 gr
  • Berehap: 5-8 gr koolhydraten per 100 gr
  • Kapsalon (zonder saus/friet): 2-4 gr koolhydraten per 100 gr
  • Gehaktbal: 3-6 gr koolhydraten per 100 gr
  • Knakworst: 1-4 gr koolhydraten per 100 gr
  • Eventuele saus: mayonaise (vraag naar de koolhydraten in de mayo)

 

Het bovenstaande lijstje met snacks is dus ZONDER saus, brood en/of friet! En het aantal koolhydraten per snack kan per snackbar verschillen.

 

Koolhydraatarme drankjes in de snackbar

Wil je bij je koolhydraatarme snack ook nog een koolhydraatarm drankje erbij? Kies dan Cola zero, water, koffie of thee. Hierbij raad ik je aan om te gaan voor water of thee.

 

Laat je niet teveel verleiden in de snackbar

Probeer zoveel mogelijk een snackbar te vermijden, zodat je niet verleid wordt om toch die milkshake, dat patatje speciaal of dat broodje warm vlees met satésaus te eten. En als je dan een keertje er bent, probeer dan een koolhydraatarme snack uit het bovenstaande lijstje te nemen. Maar, oké, als je écht een keer extra wilt genieten, ach neem dan wat je wilt. Maar probeer dan wel daarna weer je koolhydraatarme en/of gezonde lifestyle weer op te pakken.