Recept koolhydraatarme kerst koekjes!
Koolhydraatarme kerst koekjes van fathead deeg
Wil je koolhydraatarme kerst koekjes zelf maken? Dan is dit een super leuk recept voor je. Het is gemaakt van fathead deeg en dus gemaakt van amandelmeel, mozzarella kaas, roomkaas en ei. De heerlijke speculaaskruiden geven je huis tijdens het bakken een lekkere geur. Deze koolhydraatarme kerstkoekjes zijn suikervrij en ze zijn gezoet met erythritol poedersuiker. Je kunt ook eventueel stevia poedersuiker gebruiken.
Leuk om deze kerst koekjes met kinderen te maken
Deze koolhydraatarme kerst koekjes zijn super leuk om met kinderen te maken. Vooral het versieren met glazuur zullen ze erg leuk vinden. En als de kerst koekjes helemaal klaar zijn, dan zal iedereen ervan smullen! Hieronder vind je het recept.
Bekijk ook: Recept koolhydraatarme amandelkoekjes!
Recept koolhydraatarme kerst koekjes
Ingredients
Voor het deeg:
- 175 gram geraspte kant-en-klare mozzarella kaas
- 40 gram roomkaas
- 90 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 1 ei
- 3-4 eetlepels erythritol poedersuiker (of stevia poedersuiker)
- 2-3 eetlepels speculaaskruiden
Voor het glazuur:
- 125 gram erythritol poedersuiker (of stevia poedersuiker)
- 1 eiwit
- 10-15 druppels verse citroensap
Instructions
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- In kom amandelmeel, bakpoeder, erythritol poedersuiker en speculaaskruiden door elkaar roeren
- In andere kom mozzarella en roomkaas 30 seconden in de magnetron verwarmen, daarna doorroeren, daarna weer 30 seconden in de magnetron en daarna weer doorroeren
- Kaasmengsel bij het meelmengsel doen en ei erdoor doen. Het geheel kneden tot een compacte deegbal
- Deeg 15 minuten laten rusten in de koelkast
- Deeg uit de koelkast halen en op 1 vel bakpapier leggen. Het tweede vel bakpapier erop leggen en met een deegroller een rechthoek maken van een halve cm dik. Bovenste vel bakpapier daarna verwijderen
- Steek nu met leuke vormpjes kerstfiguurtjes uit het deeg. Maak van het overgebleven deeg weer een bal en maak er met een deegroller weer een plat deeg van van een halve cm dik. Steek er weer kerstfiguurtjes uit. Herhaal dit net zolang tot het deeg op is
- Verdeel de koekjes over 2 of 3 bakblikken en bak elk bakblik 8-10 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Blijf erbij, want het kan hard gaan! Laat de koolhydraatarme kerst koekjes goed afkoelen
- Roer in een kom voor het glazuur de erythritol poedersuiker en het eiwit door elkaar en doe er druppel voor druppel het citroensap doorheen. Het glazuur mag niet te dik, maar ook niet te dun worden
- Doe het glazuurmengsel in een spuitzak en versier er de kerst koekjes mee. Het glazuur wordt binnen een paar minuten hard en blijft mooi zitten
- Leg de kerst koekjes op een leuke schaal en eet ze binnen 2 dagen op!