Beauty & Body

3 redenen waarom vrouwen een ooglidcorrectie laten doen

Een ooglidcorrectie verruimt letterlijk en figuurlijk weer je blik

De meeste vrouwen willen er graag jong, fris en verzorgd uit zien. Niet voor niets zijn de ogen van een vrouw vaak echte eyecatchers. Hangende oogleden, rimpels of wallen onder de ogen, daar zitten de meeste vrouwen niet op te wachten. En toch ontkomen velen er niet aan. Door ziekte, een ongeluk, een blessure, ouderdom, een slechte leefstijl of door aangeboren oorzaken kan het ontstaan. Een ooglidcorrectie kan dan voor velen een oplossing zijn. Er zijn medische en cosmetische redenen waarom vrouwen hiervoor kiezen. Wat een ooglidcorrectie precies is en wat de 3 belangrijkste redenen voor ooglidcorrecties zijn, dat lees je hieronder.

 

Ooglidcorrecties vallen onder plastische chirurgie

Een ooglidcorrectie valt onder de noemer plastische chirurgie. Vaak wordt gedacht dat plastische chirurgie vrijwel alleen maar om cosmetische redenen wordt gedaan -bijvoorbeeld om mooier te worden – maar dat is zeker niet altijd het belangrijkste argument. Er zijn namelijk 3 veel gehoorde redenen waarom iemand kiest voor een ooglidcorrectie:

 

#1e reden: om medische redenen

Een ooglidcorrectie kan jou enorm helpen bij bijvoorbeeld hangende oogleden. Door hangende oogleden of overhangende huid bij de ogen kun je last krijgen van hoofdpijn, een beperkter gezichtsveld, vermoeide en droge ogen en huidirritaties bij de ogen. Bij oolidcorrecties worden steeds vaker meteen ook de wallen en rimpels onder de ogen behandeld.

 

#2e reden: om cosmetische redenen

Daarnaast zijn er vrouwen die hun oogleden willen laten behandelen, omdat ze niet tevreden zijn over hun uiterlijk. Met een ooglidcorrectie krijg je vaak jouw open blik weer terug en zie je er jonger uit.

 

#3e reden: om mentale redenen

Deze reden overlapt vaak ook de 1e en/of 2e reden, maar mentaal kan iemand echt last hebben van hangende oogleden, wallen en rimpels bij de ogen. Het is natuurlijk niet leuk om te horen dat je er moe of oud uit ziet, terwijl je verder lekker in je vel zit. Sommigen voelen zich onzeker of schamen zich zelfs ervoor en dat kan een belemmering geven in het dagelijks functioneren.

 

Twee soorten ooglidcorrecties

Er zijn in principe 2 soorten ooglidcorrecties:

  • Bovenooglidcorrectie: hierbij worden de hangende oogleden en/of overhangende huid boven de ogen ‘gelift’.
  • Onderooglidcorrectie: hierbij worden de wallen, verslapte huid en/of rimpels onder de ogen behandeld.

Zoals hierboven beschreven worden beide soorten ooglidcorrecties steeds vaker allebei bij iemand uitgevoerd. Dat snap ik wel, want als je het laat doen, doe het dan meteen goed.

 

Vrij eenvoudige ingreep

Eigenlijk hoef je niet in de rats te zitten als je een ooglidcorrectie wilt laten doen. De ingreep wordt namelijk onder lokale verdoving gedaan, is vrijwel pijnloos en het duurt meestal maximaal een uur. Het herstel duurt gemiddeld 6 weken en de meeste vrouwen hebben er jaren profijt van.

Kies wel voor een goede kliniek waar je goede begeleiding krijgt. Een bovenooglidcorrectie kost ongeveer € 850,-. Sommige verzekeraars vergoeden een bovenooglidcorrectie in het geval van medische redenen. Informeer ernaar bij je zorgverzekeraar. Een onderooglidcorrectie wordt door zorgverzekeraars niet vergoed en de kosten hiervan zijn ongeveer € 1.350,-.

Een kliniek waar je de ingreep voor veel minder geld kunt laten doen is niet aan te raden. De ingreep is weliswaar vrij eenvoudig, maar je gezicht is een kostbaar bezit. Laat de ingreep daarom doen door goed opgeleide plastische chirurgen die verstand hebben van hun vak.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.