Afvallen

5 tips om af te vallen zonder te sporten!

Afvallen kan ook zonder te sporten

Hoe fijn is het dat je ook zonder te sporten kunt afvallen! Misschien gaat het minder snel, maar het kan zeker wel. Er zijn diverse activiteiten te bedenken waardoor je calorieën verbrandt en je lichaam aan het afvallen is. Wat dacht je van de onderstaande ideeën?

 

#1. Tuinieren

Door in de tuin bezig te zijn verbrand je ongemerkt best wel wat calorieën. Vegen, harken, scheppen, spitten, het draagt er allemaal aan bij. En het is niet alleen goed om mee af te vallen, maar ook goed voor je geest. Want door te tuinieren ben je lekker buiten en kun je meteen je hoofd leegmaken.

 

#2. Een vrijpartij

Ja, ja, ook met een vrijpartij verlies je calorieën. Dat kan namelijk een behoorlijke inspanning zijn. Zeker als het bijvoorbeeld minimaal 20 minuten duurt!

 

#3. Huishouden doen

Misschien niet de leukste activiteit uit dit rijtje, maar ook het huishouden doen vergt een inspanning van je lichaam. Stofzuigen, dweilen, ramen zemen, afstoffen en strijken, het zijn allemaal dingen waarmee jij lekker wat calorieën verbrandt!

 

#4. Wandelen

Ga met een stappenteller bijhouden hoeveel je per dag loopt. En probeer bijvoorbeeld dagelijks 5000 stappen te halen. Dat kan ook je wandeling naar de trein, bus of metro zijn die je loopt om naar je werk te gaan. Of het uitlaten van de hond. Of je wandeling naar de supermarkt en weer terug. Kom je niet aan de 5000 stappen? Maak dan elke dag een extra wandelingetje. En fietsen naar je werk of naar de supermarkt is natuurlijk ook gezond en draagt bij aan afvallen.

En nog iets leuks: met winkelen val je ook af, want ongemerkt loop je dan vaak best wel wat meters door een stad of winkelcentrum. Ga dan vervolgens niet naar de Mc Donalds of de snackbar om tijdens het winkelen een vette hap te halen, want dan zijn je verbrande calorieën die je met winkelen hebt verbrand natuurlijk voor niets geweest.

 

#5. Eet gezond

Door snoep, koek, chocola, taart, vette snacks en kant-en-klare gerechten te vervangen door gezonde producten/gerechten, val je ook enorm af. En daar hoef je eigenlijk geen lichamelijke inspanning voor te doen! Door anders te gaan denken over voeding en ook daadwerkelijk gezonder te gaan eten, daar val je ook van af. Qua lichamelijke inspanning kost tip 5 je de minste lichamelijke inspanning. Maar het vraagt daarentegen wel extra mentale inspanning, want je zult foute verleidingen moeten leren weerstaan.

 

Extra tip: ga lekker dansen

Ben je thuis? Zet dan lekker een muziekje op en ga dansen! Dat maakt je niet alleen vrolijk, maar zorgt ook voor het verbranden van calorieën. Of ga lekker op dansles of ga een avondje stappen in de disco. Drink dan bijvoorbeeld tijdens het avondje stappen alleen water in plaats van wijn of bier. Zo val je daadwerkelijk af met een avondje dansen. Wil je toch wel wat gaan sporten om af te vallen? Dan zijn er genoeg sporten waarmee je veel calorieën kunt verbranden!