KoolhydraatarmZoete snacks

Recept gezonde pure chocolade bonbons met frambozen!

Pure chocolade bonbons met 85% cacao

Deze pure chocolade bonbons met frambozen zijn verrassend lekker! En doordat er pure chocolade wordt gebruikt met een cacaopercentage van 85%, zijn deze bonbons ook gezonder dan vele andere bonbons. Ze zijn super snel klaar en de frambozensmaak in combinatie met de pure chocola, kaneel en vanille essence is heerlijk.

 

Handig als je gezond(er) wilt snoepen

Ik ben zelf dol op chocola en er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik het niet eet. Maar sinds ik goed op mijn lijn ben gaan letten, ben ik overgestapt op pure chocola. Ik maak steeds vaker zelf bonbons of andere chocolade lekkernijen met pure chocola. Je kunt er zo leuk mee variëren! Klaar voor het onderstaande recept? Dan gaan we de gezonde pure chocolade bonbons met frambozen maken. Ze zijn koolhydraatarm en dat is handig voor als je gezond wilt snoepen, bijvoorbeeld omdat je aan het afvallen bent.

 

Bekijk ook dit recept: koolhydraatarme chocolade brownies!

gezonde frambozen chocolade bonbons

Recept gezonde pure chocolade bonbons met frambozen

Deze chocolade bonbons zijn gemaakt van pure chocolade met gedroogde frambozen. Het vleugje kaneel en de druppels vanille essence zorgen voor een heerlijke smaak. Gebruik voor de chocolade een reep van 100 gram pure chocolade met een cacaogehalte van 85%. Dit kun je kopen in veel supermarkten en er zijn verschillende merken verkrijgbaar. Wil je wat gezonder snoepen? Dan zijn deze gezonde pure chocolade bonbons met frambozen echt een aanrader!
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje

Equipment

  • 1 Pan met laagje water
  • 1 Kom
  • 1 Lepel
  • Bonbon vormpjes (bijvoorbeeld een siliconen chocoladevorm)

Ingrediënten
  

  • 100 gram pure chocolade (cacaogehalte 85%, bijvoorbeeld de chocoladereep van Lindt Excellence 85%)
  • 1 kleine eetlepel kokosolie
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 3-5 druppels vanille essence
  • 12-15 gevriesdroogde frambozen (zie hieronder in de notities een paar links waar je deze kunt kopen)

Instructies
 

  • Kokosolie en chocolade reep au bain marie smelten
  • Kaneel en vanille essence erdoor roeren
  • Maal in elk bonbon vakje een gevriesdroogde framboos fijn met je vingers
  • Verdeel daarna het chocolademengsel over de chocolade vormpjes en creëer 12-15 bonbons
  • Laat de bonbons minimaal 2 uur in de koelkast hard worden
  • De bonbons zijn 7 dagen houdbaar in de koelkast

Notities

Chocoladereep om te gebruiken:
 
Siliconen bonbon vormpjes:
Een leuk idee voor siliconen bonbonvormpjes vind je hier >>
 
Adressen waar je gevriesdroogde frambozen kunt kopen:
 
Trefwoord bonbons, chocolade, lactosevrij, tussendoortje

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.