Afvallen

Yes! Met deze 25 sporten en activiteiten verbrand je de mééste calorieën!

25 activiteiten en sporten waarmee je sneller afvalt!

Sneller afvallen bereik je door onder andere minder te eten, gezonder te eten en een sport te kiezen waarmee je de meeste calorieën verbrandt. Maar als je meer gaat sporten, dan wil je natuurlijk wel iets doen wat je leuk vindt. Drie keer per week in de sportschool hangen, terwijl je er eigenlijk helemaal niets aan vindt, dat ga je niet lang volhouden. Gelukkig zijn er genoeg sporten en activiteiten die én leuk zijn én waarmee je de meeste calorieën mee verbrandt en dat vind je in de lijst hieronder. Welke kies jij?

 

Bedenk dus eerst goed welke sport(en) je leuk vindt

Veel vrouwen gaan – bijvoorbeeld als goede voornemen in januari – vol goede moed twee keer per week beginnen met sporten. In een nieuwe outfit met joggingbroek, sport bh, sporttas en sport oordopjes stappen ze fris de sportschool binnen. Maar na twee maanden houden ze er alweer mee op, omdat het niet leuk is en/of het niet in hun drukke agenda past. Denk daarom goed na wat haalbaar voor je is en waar je over een jaar nog steeds plezier in zult hebben.

 

En dan nu: de lijst met 25 sporten en activiteiten waar je het snelst mee afvalt

Hieronder vind je de lijst met 25 sporten en activiteiten waarmee je de meeste calorieën verbrandt. Let erop dat het gemiddelden zijn en je niet precies van deze aantallen verbrande calorieën uit moet gaan. Niet alleen je gewicht, maar ook je lengte, je lichaamsbouw, je levensstijl, of je een man of vrouw bent en andere factoren spelen een rol. Maar het zijn gemiddelden waarmee je een goed idee krijgt van hoeveel calorieën je per bepaalde sport of activiteit per uur verbrandt.

 

Lees ook: Waar zitten gezonde eiwitten in die je tijdens het afvallen absoluut móet eten?

 

Korte uitleg van de lijst

Er zijn 3 kolommen met verschillende lichaamsgewichten. Ben je bijvoorbeeld rond de 75 kilo of minder, neem dan de kolom waarbij je het aantal verbrande calorieën per uur ziet voor iemand van 73 kilo. Ben je tegen de 90 kilo, dan neem je de kolom van 91 kilo en ben je meer dan 100 kilo, dan neem je de kolom met 109 kilo.

 

Dit is de lijst (pin de lijst als je het later nog eens wilt bekijken via Pinterest!):

25 sporten en activiteiten waarmee je de meeste calorieen verbrandt

Bron: lifesum.com 

 

Volg je Veertigplus mus al op Facebook?

 

Wat valt op?

Zoals je ziet verbrand je met touwtjespringen en hardlopen (12 km p.u.) veruit de meeste calorieën! Maar met een zwemmen, tennis en squashen ben je ook lekker bezig. Ook met roeien op een roeiapparaat, golfen en power yoga verbrand je best wel veel calorieën. Er zijn zeker nog meer sporten waar je ook lekker veel calorieën verbrandt. Vind je die veel leuker om te doen dan degenen die in dit lijstje staan? Pak het gerust op. Belangrijk is dat je er ook plezier in hebt!

 

3 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER AF TE VALLEN!

Dit zijn de tips:

 

# BONUSTIP 1: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Het boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten is gewild en er zijn al meer dan 150.000 boeken van verkocht! Je krijgt 8 complete weekmenu’s en ook 40 recepten om fijn mee af te vallen!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Boek de Gelukkige Eter (super interessant boek!)

De Gelukkige Eter is een super interessant boek met informatie over hoe je jouw oerbrein kunt aanzetten tot gezond eten. Een must voor iedereen die gezond wil leven, vind ik zelf!

de gelukkige eter carola van bemmelen

BEKIJK HET BOEK HIER >>
# BONUSTIP 3: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Heel fijn boek is dit boek Voeding & Gezond Gewicht. Het helpt je om een gezond gewicht te bereiken én te behouden! Aanrader!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

 

Bewaar deze pin voor later:

25 sporten waarmee je de meeste calorieen verbrandt en snel afvalt 

 

Dit blogartikel bevat affilate links. Voor meer info lees mijn dislaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *