Beauty & Body

7 gróótste make-up fouten die je als 40+ vrouw nooit moet doen!

Met deze 7 make-up fouten lijk je juist veel ouder en dat wil je niet!

Als 40+ en 50+ vrouw wil je er jong en verzorgd uitzien. Men mag best wel zien dat je een jaartje ouder bent geworden, maar niet dat je er in één keer 10 jaar ouder uit ziet! Sommige make-up fouten zorgen er helaas voor dat je er veel ouder uit ziet dan je in werkelijkheid bent. Wil je dit voorkomen? Lees dan hieronder de 7 grootste make-up fouten die veel 40+ en 50+ vrouwen maken en tips hoe je je dan wél goed kunt opmaken!

 

7 make up missers voor de 40+ en 50+ vrouw:

 

#1. Teveel foundation die je op je gezicht smeert

Misser:

Als je ouder wordt dan ontstaan er in je gezicht meer rimpels, vlekjes, oneffenheden en worden bloedvaten op bijvoorbeeld de wangen meer zichtbaar. Je bent dan geneigd om er een extra klodder foundation op te doen dan je normaal deed. Niet doen, want dan gaat het er onnatuurlijk uitzien en lijkt het net alsof je een masker op hebt!

Wat kun je beter doen?

Koop je foundation het liefst bij een winkel waar ze je kunnen adviseren. Dit is misschien iets duurder, maar een foundation is voor veel vrouwen de basis voor de make-up. Vaak wordt er geadviseerd om onder je foundation eerst een primer te doen. Hiermee leg je al een onzichtbare laag aan die je huid egaler maakt en met een goede foundation die je er daarna op doet, krijgt je gezicht een natuurlijke verzorgde kleur.

 

#2. Je gebruikt teveel poeder

Misser:

Net als bij de foundation is het ook bij het poederen van je gezicht belangrijk om niet een te dikke laag poeder aan te brengen en ook niet een te donkere tint. Dat geeft een onnatuurlijke look!

Wat kun je beter doen?

Poeder aanbrengen nadat je je foundation hebt aangebracht zorgt ervoor dat je foundation beter en langer blijft zitten. Maar je kunt dit eventueel ook weglaten, omdat poeder soms ook kan gaan zitten in rimpels en fijne lijntjes en dan worden deze juist weer beter zichtbaar. Beter is dus om poeder te gebruiken als je een wat vettere huid hebt óf door het heel dun aan te brengen boven de wenkbrauwen, neus en onderkin. Een alternatief voor het poederen is de primer die je onder je foundation aanbrengt, zoals hierboven bij het opdoen van een foundation is beschreven.

 

#3. Te donkere blush

Misser:

Misschien zie je er wat bleek uit en denk je dat je met een flinke laag blush er gezonder uit ziet? Helaas, dat gaat dus niet op. Ook een donkere blush is af te raden, want dat maakt je veel ouder.

Wat kun je beter doen?

Kies voor een hele lichte blush en breng de blush iets hoger op je wangen aan. Daarnaast kan het handig zijn om je blush iets verder van je neus aan te brengen en iets meer richting de buitenkant van je gezicht voor een jongere look.

 

Lees ook: Wallen of donkere kringen onder je ogen? Zo camoufleer je ze makkelijk en snel!

 

#4. Te donkere wenkbrauwen

Misser:

Sommige vrouwen krijgen een vollere bos wenkbrauwen die alle kanten op gaan staan, anderen krijgen steeds dunner wordende wenkbrauwen en werken dit bij met een donkere wenkbrauwpotlood. Dat maakt je veel te oud!

Wat kun je beter doen?

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen niet te opvallend zijn. Laat ze dus mooi bijwerken door een schoonheidsspecialiste en gebruik een niet te donkere wenkbrauwpotlood. Kies een tint die iets lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen.

 

#5. Te donkere lippenstift op dunnere lippen

Misser:

Heb je van jezelf dunne lippen of merk je dat je lippen dunner zichtbaar zijn? Te donkere lippenstift laten je lippen nóg dunner lijken en maken je gezicht nog ouder. Voorkom dat je een heel dun zielig streepje als lippen hebt!

Wat kun je beter doen?

Gebruik een lichte kleur lippenstift en daarbij mag je best wel wat buiten de lijntjes komen. Hierbij kun je een lippotlood gebruiken, waarmee je lippen al wat groter ogen. Zorg ervoor dat het lippotlood niet te zichtbaar is, want dat geeft iets onnatuurlijks.

 

Volg je mij al op Facebook?

 

#6. Te zwaar opgemaakt ogen

Misser:

Voor af en toe een feestje is het best leuk om je ogen wat zwaarder op te maken, maar voor je dagelijkse make-up is dat af te raden. Het doet je veel ouder lijken en dat is zonde.

Wat doe je dan wel?

Gebruik een lichtere kleur eyeliner voor op je onderste ooglid. Breng een klein beetje donkere oogschaduw aan alleen op de buitenkant van je ooglid en wrijf dit subtiel uit naar binnen, waardoor de binnenkant van je bovenste ooglid lichter van kleur blijft. Breng een mooie, niet te opvallende eyeliner aan op je bovenste ooglid. Hierdoor krijg je een frisse oogopslag.

 

#7. Extra dikke laag mascara: niet doen!

Misser:

Mascara die een dikke brei maken van je wimpers is echt lelijk. En naarmate je ouder wordt ben je hiertoe misschien geneigd, omdat je wimpers minder kunnen worden. Ook wordt vaak op de onderste wimpers veel mascara gedaan, om je ogen sprekender te laten lijken. Maar klonterige mascara maakt je gezicht ouder en onverzorgd, dus doe het niet.

Wat doe je dan wel?

Breng heel licht de mascara aan op je onderste en bovenste wimpers. Gebruik eventueel een klein wimperkammetje om de wimpers uit elkaar te halen als ze de neiging hebben om aan elkaar te gaan plakken. Breng de mascara dus subtiel aan. Een klein beetje is al genoeg en zorgt voor een frisse en verzorgde blik.

 

Bewaar deze pin voor later:

7 grootste make up fouten die je als 40plus vrouw nooit moet doen

 

Heb jij nog make-up tips?

Weet jij nog andere make-up tips om je gezicht een jongere uitstraling te geven? Zet het gerust in een reactie hieronder. Alle tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *