Lifestyle

Met déze tips ga je extra goed op wintersport en geniet je volop!

Voorkom problemen op wintersport en bereid je daarom goed voor

Heerlijk! De wintersport komt er weer aan! Ben jij een fan van wintersport, dan is het handig dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Maar zéker als je voor de eerste keer naar de sneeuw gaat, dan is het helemaal belangrijk om je er goed op voor te bereiden. Waar moet je op letten?

 

Handige tips om je goed voor te bereiden op je wintersport:

 

# Train je spieren en uithoudingsvermogen

Het kan geen kwaad om enkele weken of maanden voordat je op wintersport gaat je spieren en uithoudingsvermogen alvast te trainen. Ga bijvoorbeeld 2x per week hardlopen of bezoek de sportschool. Of pak een andere sport op waarmee je je lichaam een oppepper geeft.

 

# Koop goede en warme wintersportkleding

Misschien wil je besparen op wintersport kleding? Dat is meestal niet slim. Laat je bijvoorbeeld goed adviseren over thermo ondergoed en waterdichte skikleding. En wil je skischoenen en/of ski’s kopen? Dan is goed materiaal en goed advies ook belangrijk. Het aanbod is namelijk onwijs groot. Zorg ook voor een goede skibril, zoals de Sinner skibril, zodat je ogen goed beschermd zijn tijdens het skiën of wandelen.

Ga je voor het eerst op wintersport, dan is het raadzaam om eerst ski’s en schoenen te huren. Misschien vind je wintersport helemaal niet leuk en dan zit je met dure ski’s en schoenen. Maar ook, als je een beginner bent en je hebt de smaak helemaal te pakken, dan is het fijn om eerst wat verschillende schoenen en ski’s te proberen om daarna iets voor jezelf te kopen.

 

# Zorg voor goede materialen in en om je auto

Zorg voor goede winterbanden en sneeuwkettingen. Het weer in de wintersportlanden kan ineens verraderlijk zijn en dan ben je echt afhankelijk van onder andere goede materialen. Zorg er ook voor dat je genoeg ruitenvloeistof bij je hebt en een ijskrabber. Veel mensen nemen ook een stoffer of klein schepje mee om hun auto bij hevige sneeuwval uit te graven. Zorg er ook voor dat je portieren en sloten niet dichtvriezen!

 

# Oefen thuis met de sneeuwkettingen

Heb je geen ervaring met sneeuwkettingen? Wees wijs en oefen thuis alvast met het omdoen van de sneeuwkettingen om de wielen van je auto. Dan kun je checken of ze goed zijn en je weet beter hoe je ze om moet doen.

 

Volg je mij al op Facebook? Lijkt me leuk!

 

# Probeer de grote drukte te vermijden

Ieder jaar staan we massaal weer in de file richting de Alpen. Mocht je in staat zijn om buiten de drukte om te gaan rijden – of zelfs je wintersport te boeken buiten de schoolvakanties – dan is dat echt aan te raden! Minder files, minder lange wachtrijen bij de liften, het is allemaal een stuk fijner.

 

# Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten

Ga je op wintersport of ben je weer toe aan de terugreis? Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Vertrek bijvoorbeeld iets eerder of later als er slecht weer wordt verwacht. Boek desnoods voor onderweg nog een overnachting in een hotel dichtbij de snelweg. Teveel stress of te lange en te intensieve rijtijden vergroten namelijk de kans op een ongeluk.

 

# Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg

Het kan zijn dat je onderweg veel vertraging hebt door bijvoorbeeld files, slecht weer of andere problemen. Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken bij je hebt.

 

# Ga op tijd tanken

Zorg dat er voldoende brandstof in je tank zit. “Ja logisch”, zul je misschien denken. Maar mocht je lang in de file staan, dan wil je je motor laten draaien om de auto warm te houden. Dat kost veel benzine, zeker als je uren op de snelweg stilstaat vanwege files en/of slecht weer. Zorg er dus altijd voor dat je minimaal een kwart tank aan benzine hebt.

 

# Niet meteen bij aankomst gaan skiën

Het is niet verstandig om meteen na aankomst op de lange latten te gaan staan. Van de auto-, trein-, bus- of vliegreis kun je best wel even moe zijn. Neem lekker even de tijd om te acclimatiseren, slaap een nachtje goed en ga dan pas de volgende ochtend fris en fruitig voor het eerst op de latten staan.

 

# Draag een helm

Alhoewel ieder wintersportland verschillend omgaat met het wel of niet dragen van een skihelm, is het toch raadzaam om er een te dragen. Voor kinderen onder een bepaalde leeftijd is het in veel landen verplicht. Lees hier waar het dragen van een skihelm verplicht is.

 

# Neem skiles om het goed onder de knie te krijgen

Je kunt in Nederland al beginnen met skiles op bijvoorbeeld een indoor skibaan. Dat is fijn, zeker als je nog nooit op de lange latten hebt gestaan. Ook in het wintersportland zelf kun je vaak volop skilessen krijgen. Van privéles tot groepsles, van 1 uur tot een dag tot meerdere dagen. Zeker als je een beginner bent, dan is een groepsles leuk om te doen, bijvoorbeeld afgewisseld met privélessen. In een groepsles lig je vaak in een deuk om elkaars gestuntel en dat geeft een extra touch aan je wintersport.

 

# Geniet!

Wintersport is echt genieten. De gezellige wintersportplaatsen, de knusse kroegjes, de après ski, het lekkere eten en drinken, de prachtige natuur, de verse sneeuw en als je geluk hebt, de stralende zon, het is echt een paradijs. Zeker als je je goed hebt voorbereid, dan is het genieten geblazen. Maar vergeet dus niet: ga goed voorbereid op reis!

 

Bewaar deze pin voor later:

Handige tips om extra goed voorbereid op wintersport te gaan

 

Heb jij nog wintersport-tips?

Weet jij nog tips hoe je goed voorbereid op wintersport kunt gaan? Zet het gerust in een reactie hieronder! Alle tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *