Koolhydraatarme pindakaaskoekjes met chocola en amandelen

Koolhydraatarme pindakaas koekjes om van te smullen

Zoek je een heel makkelijk recept om zelf koolhydraatarme koekjes te maken? Dan zijn deze koolhydraatarme pindakaaskoekjes een aanrader! Met een topping van pure chocola en amandelsnippers zijn ze extra lekker, maar je kunt dat natuurlijk ook weglaten. De pindakaas geeft er een lekkere smaak aan en ze vullen goed. Genieten maar!

 

Pindakaas is een leuk ingrediënt in koekjes

Ik ben zelf dol op pindakaas. En ik was blij verrast hoe je van pindakaas deze lekkere koolhydraatarme koekjes kunt maken. Gebruik dan wel 100% pure pindakaas, dus zonder toevoegingen. De kaneel geeft een extra lekkere smaak en de topping van pure chocola met amandelsnippers maken het extra feestelijk om te zien. Een koekje (met chocola en amandelsnippers) bevat ongeveer 4 gram koolhydraten per koekje.

 

Tip: bekijk ook het recept van koolhydraatarme amandelkoekjes!

 

koolhydraatarme pindakaaskoekjes met chocola en amandelen

Koolhydraatarme pindakaaskoekjes met chocola en amandelen

Deze koolhydraatarme pindakaaskoekjes heb je heel snel gemaakt en zijn super lekker! Doordat ze niet te groot zijn, bevatten ze ook niet teveel koolhydraten, waardoor het goed past binnen een koolhydraatarm dieet of koolhydraatbeperkt dieet. De chocolade en amandelen als topping hoeft natuurlijk niet persé. Laat je het weg, dan bevatten de koekjes zelfs nog iets minder koolhydraten!
Totale tijd 35 min
Gang Koek
Porties 15 koekjes

Equipment

  • Deegkom
  • Handmixer
  • Vork
  • Bakplaat met bakpapier
  • Pannetje met water
  • Glazen kommetje

Ingrediënten
  

  • 200 gram pindakaas (puur, dus zonder toevoegingen!)
  • 25 gram erythritol (of wat stevia, als je dat liever wilt)
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 gram pure chocola, minimaal 85% cacao (optioneel)
  • 1 eetlepel amandelsnippers (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier
  • Doe de pindakaas, erythritol, kaneel en 1 groot losgeklopt ei in een kom en mix het met een handmixer tot een deeg. Meng eventueel daarna het deeg nog even goed met je handen tot je een mooi compact deeg hebt
  • Verdeel het deeg in 15 bolletjes en leg het op het met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat ruimte tussen de bolletjes
  • Druk de bolletjes plat met een vork (allemaal dezelfde dikte, tussen een halve cm en een cm dik)
  • Bak de pindakaaskoekjes 10 - 15 minuten in de oven lichtbruin gaar. Blijf er de laatste minuten bij, zodat ze niet te bruin worden
  • Laat de koekjes goed afkoelen. Je kunt eventueel ook nog een topping toevoegen als de afgekoeld zijn (zie hieronder)
  • (Optioneel) Als ze afgekoeld zijn, schuif de koekjes dan allemaal dicht tegen elkaar aan. Verwarm in een steelpannetje met water au bain marie de pure chocolade
  • (Optioneel) Maak met een lepel chocoladestrepen over de koekjes en verdeel de amandelsnippers over de koekjes. Laat de chocoladestrepen hard worden
  • Bewaar de koekjes in een koektrommel
Trefwoord koolhydraatarm