Kwaaltjes

Hoe limoen jouw weerstand een enorme oppepper geeft!

Limoen en je weerstand: een goede combinatie

Wil je je weerstand een goede oppepper geven? Dan is limoen een aanrader! Dit kleine, vrolijke, groene vruchtje zit bomvol goede vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen om jouw weerstand weer aan te laten sterken en op peil te houden. Lees hieronder alles over!

 

Limoen bevat super veel Vitamine C!

Limoenen zitten boordevol Vitamine C. Vitamine C heb je hard nodig om witte bloedlichaampjes aan te maken. Deze witte bloedlichaampjes beschermen jou namelijk tegen o.a. schadelijke virussen en bacteriën en geven je weerstand dus een goede boost. Daarnaast zit er in limoen ook de stof limonine en dat kan onder andere ontstekingen verminderen en voorkomen.

 

Het bevat ook andere vitaminen en mineralen

Limoen bevat natuurlijk nog meer dan alleen Vitamine C en limonine. Het bevat bijvoorbeeld ook Vitamine B, Vitamine E en Vitamine K, maar wel in veel kleinere hoeveelheden dan Vitamine C. Ook bevat limoen mineralen zoals kalium, natrium, ijzer, koper, calcium en fosfor. Weliswaar ook in kleinere hoeveelheden dan Vitamine C, maar toch, alle beetjes helpen.

 

Vrijwel geen koolhydraten

Limoenen passen ook heel goed in een koolhydraatarm dieet, want zij bevatten heel weinig koolhydraten. Dus dat is ook mooi meegenomen.

 

Vitamine C haal je voornamelijk uit je voeding!

Om dagelijks aan je portie Vitamine C te komen, zul je voeding moeten eten en drinken die dit bevat. Je lichaam maakt namelijk zelf geen Vitamine C aan.

 

Hoeveel heb je dan dagelijks nodig?

Als volwassene heb je dagelijks ongeveer 75 milligram Vitamine C nodig. Als je dagelijks genoeg groente en fruit eet, dan kom je daar in principe wel aan. Maar, voel je je grieperig en/of merk je dat je weerstand een oppepper kan gebruiken? Dan is het goed om een limoen uit te persen en in een goed glas water te verdunnen en op te drinken.

 

Lees ook: 2 redenen waarom citroen speciaal voor jouw hormonen goed is!

 

Wat doe ik zelf?

Ik merk dat ik veel baat heb bij limoen en ik probeer dagelijks een geperste limoen te verdunnen in een glas met water en op te drinken. En als ik geen limoenen in huis heb, dan wissel ik het af met citroenen. Want ook citroenen zitten bomvol Vitamine C.

Het lukt heus niet elke dag, maar dat is niet erg, want ik probeer daarnaast ook gezond te eten. En ik moet eerlijk zeggen: ik ben al heel lang niet meer verkouden en grieperig geweest! En een voordeel van limoen ten opzichte van citroen: in de meeste limoenen zitten er geen pitjes in, dus je kunt het heel makkelijk uitpersen en in een glas met water doen of verwerken in de heerlijkste gerechten.

 

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus is niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik van het product of de dienst!