Kwaaltjes

2 weetjes waarom citroen speciaal voor jouw hormonen goed is!

Citroen heeft een goede werking op je hormonen en wel hierom!

Ik word altijd vrolijk van de kleur, geur en frisse smaak van citroen. Het zuurtje van citroen is soms even wennen en doet je mond misschien samentrekken, maar het blijft een heerlijke citrusvrucht. Maar het doet veel meer dan dat! Wist je bijvoorbeeld dat je als vrouw met citroen je hormonen meer in balans kunt houden? Heel belangrijk, bijvoorbeeld als je als 30+ vrouw, 40+ vrouw of 50+ vrouw in de overgang zit of als je gewoon op elke leeftijd lekker in je vrouwenlichaam wilt zitten. Lees hieronder waarom jouw hormonen dol zijn op citroen.

 

#1. Citroen maakt je lichaam van binnen minder zuur. Ja echt!

Je zou denken dat je met het nuttigen van citroen teveel zuur binnen krijgt en je lichaam ‘zuurder’ wordt! Maar niets is minder waar: citroen maakt je lichaam juist basisch! Basisch betekent dat het je lichaam minder zuur maakt. En dat is heel belangrijk. Waarom? Een te zuur lichaam kan ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld ontstekingen en lichamelijke klachten in je lichaam ontstaan.

Een te zuur lichaam ontstaat vaak door het eten van verkeerde voeding, zoals te veel suiker, foute vetten en slechte koolhydraten. Jouw hormonen in je lichaam kunnen er niet goed tegen als je lichaam van binnen te zuur is. Dan raken je hormonen in disbalans en kunnen zij hun werk niet meer optimaal uitvoeren. Daardoor kan de werking van bijvoorbeeld je (hormoon)cellen afnemen, doordat zij zwakker worden en afvalstoffen niet goed kunnen afvoeren. Ontstekingen zien dan de kans om toe te slaan met lichamelijke kwaaltjes, of erger, met chronische ziektes als gevolg.

Hormonen zijn ontzettend belangrijk voor je algehele gezondheid, dus koester ze en wees lief voor ze door citroen toe te voegen aan je dagelijkse menu.

 

#2. Het maakt je bijnieren vrolijker

In je bijnieren worden diverse hormonen aangemaakt, waaronder cortisol en adrenaline. Deze hormonen, en andere hormonen die in je bijnieren worden gemaakt, heb je elke dag keihard nodig. Citroen bevat uitermate veel vitamine C en dat bevat antioxidanten die je cellen beschermen tegen schade. Beschadigde cellen kunnen niet meer goed hun functie uitoefenen, zoals ik hierboven al beschreef en dit kan gezondheidsklachten en hormoonschommelingen veroorzaken.

Wees daarom goed voor je bijnieren en geef ze – naast gezonde voeding en weinig toxische stoffen – elke dag een scheutje citroen. Je bijnieren worden heel blij van citroen (en dus van vitamine C), want het houdt ze gezonder.

 

Citroen doet nog veel meer!

Dit artikel gaat specifiek over wat citroen voor je hormonen betekent. Maar citroen heeft nog veel meer goede eigenschappen voor je gezondheid. Een greep van deze gezondheidsvoordelen vind je in mijn andere blogbericht: Om déze 7 redenen zou je elke dag citroensap moeten drinken!

 

Hoe voeg je citroen toe aan je dagelijkse menu?

De makkelijkste manier is om een flinke scheut verse citroensap in een glas lauwwarm water toe te voegen en direct na het opstaan te drinken. Lukt het niet om dat ’s ochtends te doen, dan kan een ander tijdstip van de dag ook, maar probeer er een gewoonte van te maken door het ‘s ochtends na het opstaan en voor het ontbijt te doen.

Spoel daarna je mond met wat slokken gewoon water, want citroen kan je tandglazuur aantasten. Beter is ook om na het drinken van citroen minimaal een half uur te wachten met het poetsen van je tanden, zodat je glazuur heel blijft.

 

Volg je mij al op Instagram? Lijkt me leuk!

 

Heb jij nog tips?

Heb jij citroen ook aan je dagelijkse menu toegevoegd en wil je je ervaringen hierover delen? Of heb je nog andere tips over citroen en welke positieve invloed het heeft op je hormonen? Zet het gerust in een reactie hieronder. Ook als je dit bericht interessant vindt om te delen, gebruik de handige social media buttons onderaan dit bericht.

 

Bewaar deze pin voor later:

2 weetjes waarom citroen speciaal voor jouw hormonen goed is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *