Huis & tuin

5 meest gewilde verbouwingen aan een huis!

Een verbouwing, zoals nieuwe gevelbekleding, is interessant!

“Oost west, thuis best”, een leuk gezegde vind ik altijd. Oftewel: er gaat niets boven een knus, gezellig en fijn thuis! Veel mensen met een eigen huis investeren dan ook graag in hun domein. Een verbouwing, een renovatie, een volledig nieuw interieur, nieuwe accessoires, er is volop keuze. Maar, wat zijn nu de meest gewilde verbouwingen aan een huis? En welke verbouwing is ook nog eens interessant wat betreft de waardestijging van je huis? Dat lees je hieronder.

 

De 5 meest voorkomende verbouwingen aan een huis:

 

#1. Renovatie aan de buitenkant van je huis

Veel huiseigenaren investeren in het renoveren van de buitenkant van een huis. Denk aan het schilderen van het houtwerk, het vervangen van het dak of het vervangen van de gevel door nieuwe, beter geïsoleerde muren. Er is dan ook een ruim aanbod aan diverse soorten gevelbekleding. Welk materiaal wordt hiervoor meestal gebruikt? Houten gevelbekleding, kunststof gevelbekleding of wat dacht je van metaal, PVC of lei? Een dergelijke renovatie geeft je huis niet alleen een mooiere uitstraling, maar het kan ook een waardestijging geven, doordat het huis beter geïsoleerd is en minder onderhoud nodig heeft.

 

#2. Je huis groter maken met een aanbouw

Een aanbouw is ook heel populair. Vaak wordt er gekozen voor een extra dakkapel, een uitbreiding van de woonkamer of een serre. Dit kan heel lucratief zijn voor de waardestijging van je huis. Een huis met een grotere woonoppervlakte is nu eenmaal meer gewild dan een huis met een kleinere woonoppervlakte.

 

#3. Een onaantrekkelijke zolder omtoveren tot een extra slaap- of werkkamer

Heb je een zolder die moeilijk te bereiken is, die donker is en onaantrekkelijk is om er te slapen of te werken? Denk er dan over om het te verbouwen tot een paleisje. Dit wordt namelijk vaak gedaan. Een zolder die bijvoorbeeld met een vaste trap te bereiken is, goed geïsoleerd is en één of meerdere dakramen of dakkapellen heeft, is een aanwinst voor je huis.

Richt het met lichte kleuren en leuke accessoires in en je hebt weer een extra plek voor jezelf of voor je gezin. En ook toekomstige kopers van je huis zijn dol op een zolder die multifunctioneel inzetbaar is.

 

#4. Het verbouwen van de keuken en/of badkamer

Natuurlijk, het verbouwen van de keuken en/of badkamer kan in dit rijtje niet ontbreken. En het is ook logisch dat je je oude badkamer of keuken wilt vernieuwen. Maar, een grote waardestijging van je huis zal het meestal niet geven. Dat komt doordat iedereen een andere smaak en andere voorkeuren heeft voor wat betreft de keuken en badkamer.

Ga je je huis verkopen, dan is er een reële kans aanwezig dat nieuwe kopers het gedeeltelijk of zelfs helemaal gaan vervangen. Over smaak valt namelijk niet te twisten. Dat wat jij mooi en comfortabel vindt, dat vindt een ander misschien niet. Houd daar dus rekening mee!

 

#5. Je huis verduurzamen

Dit is echt een topper als het gaat om de waardestijging van je huis. Ook zorgt het voor lagere energiekosten en dat is mooi meegenomen. En je helpt de natuur ook een handje door zuiniger met energie om te gaan. Hoe kun je je huis verduurzamen? Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en ook door het beter isoleren van ramen, kozijnen, vloeren, het dak en de gevel. Maar ook door het installeren van bijvoorbeeld een slimme thermostaat. In diverse thermostaat handleidingen vind je daar uitgebreide informatie over. Alle kieren en gaten in huis goed isoleren bespaart je eveneens een hoop geld en het maakt je huis aantrekkelijker voor toekomstige kopers.

 

Bewaar deze pin voor later:

5 meest gewilde verbouwingen aan een huis

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *