Om déze 7 redenen zou je elke dag citroensap moeten drinken!

Citroensap geeft je lichaam een fijne oppepper!

Citroen kent iedereen wel! Deze vrolijke, geelgekleurde vrucht straalt je tegemoet. Het is heerlijk verfrissend om door een drankje te doen en het geeft gerechten een lekker zuurtje. Maar wist je dat citroenen boordevol gezonde voedingsstoffen zitten? Deze voedingsstoffen peppen je lichaam goed op. Handig voor als je je lichaam extra gezond wilt houden of bij vervelende kwaaltjes zoals hoge bloeddruk en gewrichtspijn. Dit zijn de 7 grootste voordelen van citroen en waarom het dus goed is voor jou.


#1. Het geeft een boost aan je immuunsysteem

Citroen zit boordevol vitamine C en dat helpt om je weerstand te verhogen en een boost te geven aan je immuunsysteem. Een gezond immuunsysteem is beter in staat om ziektes zo snel mogelijk te lijf te gaan, waardoor je grotere kans hebt om gezond te blijven. Men zegt dat een glas lauwwarm water met een halve uitgeperste citroen al een positieve invloed kan hebben op je immuunsysteem, dus waarom zul je dat dagelijks niet proberen?


#2. Het kan je darmen helpen

Heb je regelmatig last van onrustige darmen of een opgeblazen gevoel, tegen misselijkheid aan? Probeer dan of een glas lauwwarm water met een uitgeperste halve citroen verlichting geeft. Het schijnt dat citroenzuur je maagzuur stimuleert om het eten sneller te verteren. Ook zorgt het voor een betere stoelgang en schonere darmen.


#3. Je huid wordt mooi zacht en soepel

Citroen bevat veel vitamine C en dat stimuleert de aanmaak van collageen. Collageen maakt je huid zachter en soepeler. Ook zorgt de Vitamine C ervoor dat wondjes sneller genezen.


Lees ook: 12 redenen waarom je elke dag kiwi’s zou moeten eten!


#4. Het kan je bloeddruk verlagen

Citroenen bevatten kalium en kalium kan een bloeddrukverlagend effect hebben. Dus probeer het eens als je merkt dat je een hoge bloeddruk hebt.


#5. Verzacht je gewrichtspijn

Heb je last van pijnlijke gewrichten, dan zou je citroensap eens moeten proberen. Veel mensen met bijvoorbeeld (beginnende) reuma hebben last van chronische ontstekingen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door ophoping van urinezuur in je gewrichten. Citroensap is in staat om dit urinezuur uit je gewrichten te halen. Hiermee wordt je gewrichtspijn aangenaam verlicht.


#6. Kan nierstenen voorkomen

In een artikel van Scientas staat dat er in Amerika onderzoek is gedaan naar het effect van citroensap op het verminderen van de aanmaak van nierstenen. Uit dit onderzoek blijkt dat citroensap helpt tegen nierstenen. Als je elke dag 2 liter water met citroensap drinkt, dan zou dat de kans op nierstenen verkleinen.


#7. Helpt tegen bloedarmoede

Bij een bloedarmoede heb je veelal een tekort aan ijzer. Citroenen zorgen ervoor dat je lichaam het ijzer uit andere voedingsmiddelen beter kan opnemen. Mooie eigenschap!


Extra weetje!

Citroen helpt ook om je vrouwelijke hormonen in balans te houden. Hoe, dat lees je hier!


Leuk kookboek dat in het teken staan van citroen!

Wil je vaker citroen gaan toevoegen aan je eten en drinken? Dan is het onderstaande kookboek erg leuk ter inspiratie!


# The Lemon Kitchen kookboek

Ontdek weergaloze recepten van The Lemon Kitchen: een kookboek met de citroen in de hoofdrol. Een verrassende en verfrissende vrucht! Ontdek 45 unieke recepten voor elk seizoen, zodat je altijd voorzien bent van je dagelijkse dosis vitamine Citroen.

Voorafgaand aan de recepten ontdek je de eigenschappen die met name biologische citroenen zo nuttig, gezond en smaakvol maken. Van sap tot zeste leer je de bijzondere fruitsoort van binnen en buiten kennen – en binnen de kortste keren heb je er naast peper en zout een derde basisingrediënt in de keuken bij.


Heb jij nog tips?

Gebruik jij de mooie werking van citroenen ook voor andere kwaaltjes? Zet het gerust in een reactie hieronder. Alle tips zijn welkom!


Bewaar deze pin voor later:

7 redenen waarom je elke dag citroensap zou moeten drinken


Kleine waarschuwing: 
Veertigplus mus en de eventuele genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie van de hierboven vermelde producten en het opvolgen van adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je desnoods goed informeren door een deskundige!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *