Beauty & Body

12 redenen waarom je elke dag kiwi’s moet eten!

Kiwi’s zijn verrassend gezond!

Kiwi’s, ik ben er dol op! Het liefst eet ik elke dag een kiwi, omdat ik het lekker vind én omdat ik heb gehoord dat ze heel gezond zijn. Als 40+ vrouw wil ik er namelijk alles aan doen om mij jong, gezond en fit te blijven voelen. Maar laatst vroeg ik mij af, zijn kiwi’s eigenlijk wel gezond zoals vaak wordt beweerd? Want, misschien bevatten kiwi’s stoffen waar je mee uit moet kijken, of niet? Gelukkig is het antwoord: JA! Kiwi’s zijn súpergezond en dat komt sowieso door de onderstaande 12 voordelen!

 

12 voordelen van het eten van kiwi’s:

#1. Kiwi’s bevatten maar liefst 17 vitamines en mineralen en is daarmee één van de meest gezonde fruitsoorten!

#2. Het houdt je huid jonger en elastischer door de grote hoeveelheid vitamine E.

#3. Het is rijk aan vezels en ze bevatten het enzym Actinidine en dat is fijn voor je spijsvertering.

#4. Doordat er veel foliumzuur in zit, is dit voor veel vrouwen goed tijdens de zwangerschap! Foliumzuur kan de kans op afwijkingen bij de foetus verkleinen.

#5. Kiwi’s bevatten heel veel vitamine C! Vitamine C draagt bij aan een goed immuunsysteem (je wordt minder snel ziek) en het houdt je botten, gewrichten en je hart gezonder.

#6. Handig bij het afvallen: kiwi’s bevatten weinig calorieën! Een gemiddelde kiwi bevat tussen de 45 en 55 calorieën per stuk. Natuurlijk zitten er wel fruitsuikers in, dus eet niet meer dan 2-3 kiwi’s per dag.

#7. Door de vele mineralen, waaronder kalium, kunnen ze je bloeddruk gezonder en op peil houden.

#8. Kiwi’s kunnen de kans op ontstekingen verminderen doordat het goede antioxidanten bevat.

#9. Kiwi’s bevatten luteïne en zeaxanthine. Dit is belangrijk om maculadegeneratie te voorkomen. Dit is een oogziekte die op latere leeftijd zelfs blindheid kan veroorzaken.

#10. Kiwi’s kunnen je vrolijker maken! Dat komt door bepaalde enzymen die erin zitten en deze enzymen hebben een positieve invloed op een deel van je hersenen die je gemoedstoestand bepalen.

#11. Men denkt zelfs dat kiwi’s de klachten bij astma kunnen verminderen, omdat o.a. de vitamine C die in kiwi’s zitten zorgen voor betere luchtwegen!

#12. Ze zijn lekker klein en compact, dus handig om onderweg mee te nemen in je tas.

 

Volg jij mijn Facebookpagina van Veertigplus mus al? Lijkt me leuk!

 

Nadelen eten van kiwi’s

Zitten er nadelen aan kiwi’s? Ik heb er niet veel kunnen vinden, maar er zijn er in ieder geval twee:

  1. Sommige mensen krijgen een allergische reactie als zij een kiwi eten. Dat kan komen door de Actinidine die erin zit. De allergische klachten kunnen zijn: nare prikkeling in de mond, zwelling van de lippen en pijn in de kaakgewrichten of zelfs galbulten. Het blijkt dat mensen dit vaker hebben bij het eten van de groene kiwi’s en minder vaak bij de gele kiwi’s. Mocht je er last van hebben, dan zou je dus de gele kiwi’s kunnen proberen.

 

  1. Een ander nadeel is dat er fruitsuikers in kiwi zitten. Dus als je aan het afvallen bent, dan moet je er niet teveel van eten.

 

Conclusie:

Kiwi’s zijn súpergezond! Ik probeer elke dag sowieso 1 kiwi te eten, waarbij ik de gele kiwi’s het lekkerst en sappigst vind. Kiwi’s zitten bomvol gezonde vitamines en mineralen en worden dus niet voor niets vitaminebommetjes genoemd!

 

Bewaar deze pin voor later:

12 redenen waarom je elke dag kiwi's moet eten

 

Heb jij nog tips?

Wat is voor jou de belangrijkste reden om kiwi’s te eten? En heb jij nog andere tips, bijvoorbeeld lekkere recepten met kiwi? Zet je tips en ideeën gerust in een reactie hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *