Kwaaltjes

Geen tampons en maandverband meer met Moodies Undies ondergoed!

Menstruatie ondergoed dat heerlijk zit

Al een tijd loop ik met de wens rond om vrijwel geen tampons of maandverband meer te hoeven gebruiken als ik ongesteld ben. Het liefst zou ik willen overstappen op een menstruatie broekje dat comfortabel zit. Ik kwam Moodies Undies menstruatieondergoed tegen en ben dat gaan uitproberen. En ik kan je alvast verklappen: het zit heerlijk! Ik ontdekte veel voordelen en kwam ook 2 kleine aandachtspuntjes tegen. Lees hieronder mijn review, waarin ik je ook vertel over een leuke kortingscode die ik je mag geven!

 

Geen gedoe meer met tampons en maandverband

Ik heb onlangs al de stap gemaakt om vrijwel geen tampons meer te gebruiken, omdat ik het niet meer fijn vind voelen. Maar ook maandverband vind ik steeds minder lekker zitten. Het verschuift, de plakrand kan soms ineens aan je huid kleven en ik merk dat mijn huid regelmatig geïrriteerd is als ik een paar dagen rondom mijn menstruatie maandverband heb gedragen. Daarnaast vind ik het eigenlijk zonde om elke keer het gebruikte maandverband te moeten weggooien en dat daardoor de afvalberg groeit.

 

5 grote voordelen van de Moodies Undies menstruatie broekjes

 

#1. Het voelt super zacht aan

Ik heb de zwarte Seamless Hiphugger uitgeprobeerd. Op dit moment is er keuze uit 3 modellen en vanaf januari 2022 komen daar nog 3 nieuwe modellen en nieuwe kleuren bij!

Wat mij meteen opviel is dat het menstruatie broekje is gemaakt van heel zacht materiaal. Ik vind dat heel fijn aanvoelen en het draagt daardoor zeer comfortabel. Eigenlijk voel je bijna niet dat je het draagt!

moodies undies menstruatie ondergoed

 

#2. Weinig tot geen huidirritatie meer

Mijn huid, waar normaal gesproken het maandverband tegenaan zit, is niet meer geïrriteerd met het menstruatiebroekje. Daar ben ik heel blij mee, want hierdoor jeukt mijn huid niet meer, geeft het geen branderig gevoel meer en is het niet meer rood.

 

#3. Het geeft mij een gerust gevoel dat het niet gaat lekken

Met maandverband en tampons heb ik regelmatig het gevoel dat het kan gaan lekken. Met het Moodies Undies menstruatieondergoed heb ik dat onzekere gevoel gelukkig niet meer. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende diktes van het kruisje op basis van het absorptieniveau. Het fijne is dat bijvoorbeeld de moderate heavy, heavy en heavy overnight broekjes ook perfect te gebruiken zijn bij (licht) urineverlies of bij zware menstruatie vanwege de overgang. Dat vind ik een fijn idee voor als ik deze ‘kwaaltjes’ krijg en ga ik dan ook zeker bestellen!

moodies undies menstruatieondergoed

 

#4. Ik hoef niks meer weg te gooien

Ik ben blij dat ik een steentje kan bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Tijdens mijn menstruatie hoef ik namelijk geen gebruikte tampons en maandverband meer weg te gooien, doordat ik het wasbare Moodies Undies broekje draag.

 

#5. Je kunt het makkelijk wassen

Natuurlijk moet je het Moodies Undies broekje wel elke keer wassen als je het hebt gedragen. Er wordt aangeraden om het eerst even onder de kraan of onder de douche af te spoelen en daarna te wassen in de wasmachine. Zo doe ik dat ook en dat gaat prima. Ik was het in de wasmachine op de voorgeschreven 30 graden met het wasmiddel dat ik gewend ben. Wasverzachter gebruik ik voor het broekje niet en dat wordt ook afgeraden.

 

2 minpuntjes die ik heb ervaren:

Met een review moet je ook kritisch zijn, vind ik. Maar, om eerlijk te zijn heb ik met moeite 2 kleine minpuntjes kunnen vinden, want ik ben heel enthousiast over de Moodies Undies menstruatie broekjes. Toch heb ik dus 2 kleine minpuntjes gevonden, te weten:

 

#1. Het vinden van de juiste maat was even lastig

Ik was best wel aan het twijfelen welke maat ik zou nemen. Ik twijfelde tussen maat M of maat L. Er is weliswaar op de website van Moodies Undies een maattabel, maar ik twijfelde toch nog steeds.

Volgens hun maattabel zou ik maat M kunnen nemen, maar ik heb toch besloten om maat L te kiezen om uit te proberen. En toen ik het broekje thuis per post ontving en het ging passen was ik heel blij dat ik een maatje groter had genomen en dus had gekozen voor maat L.

Dus, als jij een maat gaat kiezen, probeer dan eerst 1 maat broekje uit. Kies dan misschien eerst voor een maatje groter dan dat de maattabel aangeeft. En als dat bevalt, schaf er dan meerdere aan. Of als je een maatje groter of kleiner wil, dan kan dat natuurlijk ook.

 

#2. Er blijven huidschilfers achter op de stof

Wat mij opviel is dat er best wel wat huidschilfers op de stof achterblijven bij het uittrekken van het broekje. Vooral op de zwarte stof zie je dat best wel goed. Met name in de herfst en winter heb ik vaker last van een iets drogere huid en dat kan wat schilfertjes geven op bijvoorbeeld mijn benen en billen.

Het is geen groot probleem dat je de huidschilfertjes op de stof ziet zitten, maar het is wel iets wat mij opviel. Maar met goed uitschudden en met je hand over de stof wrijven, haal je de meeste huidschilfertjes er makkelijk weer af.

 

Mijn conclusie: een aanrader voor iedere vrouw

Ik heb tot nu toe een hele goede ervaring met het Moodies Undies menstruatieondergoed. Het geeft mij een zeker gevoel dat het niet gaat lekken, het zit fijn, het is makkelijk te wassen en ik draag bij aan een iets kleinere afvalberg.

Ook vind ik het een groot voordeel dat je in hun assortiment kunt kiezen uit broekjes die je kunt gebruiken bij urineverlies en/of bij zware menstruatie, bijvoorbeeld omdat je in de overgang zit. Zo is er voor iedere vrouw wat wils!

 

Ik mag je 20% korting geven!

Probeer het daarom ook uit! Ik mag je een korting geven van maar liefst 20% op je aankoop. Ga naar de website van Moodies Undies en gebruik de kortingscode Plusmus20.

 

Deze kortingscode is geldig t/m maart 2022 en niet in combinatie met andere kortingen.

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.