Afvallen

7 tips om jezelf goed te wegen zonder de grootste teleurstellingen!

Jezelf wegen moet wel leuk zijn, toch?

Wanneer is het beste moment om jezelf te wegen? Want, zéker als je fanatiek aan het afvallen bent, dan vier je feest als je weer een kilo bent afgevallen. Maar ook als je niet aan het afvallen bent en je wilt je gewicht in de gaten houden, is het handig om te weten wanneer je je het beste kunt wegen. Maar is het wel nodig om je élke dag te wegen? En wanneer moet je je vooral NIET gaan wegen? 7 tips hoe je de beste weegresultaten krijgt zonder de grootste teleurstellingen.


#1. Na het opstaan en na je grote boodschap

Het beste moment om jezelf te wegen is ’s ochtends als je bent opgestaan, je nog niks hebt gegeten en gedronken, je hebt geplast en de grote boodschap hebt gedaan. Dan is je lichaam het ‘leegst’. Het eten van de dag ervoor is verteerd en eruit en je hebt nog geen nieuwe voeding tot je genomen.


#2. Sta zonder kleding op de weegschaal

Het klinkt logisch dat je zonder kleding op de weegschaal moet staan om echt jouw eigen lichaamsgewicht te meten. Toch zijn er mensen die hun onderbroek of sokken aan houden of die denken dat een T-shirt niet het verschil uitmaakt. Maar elke gram die de weegschaal minder aangeeft is mooi meegenomen, dus trek al je kleding uit voordat je op de weegschaal staat.


#3. Eén keer per week op woensdag

Laatst kreeg ik een tip van iemand om je maar 1x per week te wegen en dan het beste op de woensdag. De reden om je 1x per week te wegen is dat je dan vaak écht de verschillen kunt zien ten opzichte van een week ervoor. En op de woensdag, omdat dat de dag is waarop je lichaam het meest ‘representatief’ is om te wegen.

Het weekend heeft minder zin, omdat je dan vaak anders of meer of ongezonder eet dan de rest van de week en de maandag en dinsdag ben je qua gewicht vaak weer in balans aan het komen na het weekend. Dus de woensdag zou de beste dag voor je kunnen zijn om je te wegen.


#4. Schommelingen door je hormonen

Het vrouwenlichaam heeft qua gewicht best wel last van schommelingen door hormonen. Met name tijdens je menstruatie! Dan houdt je lichaam vaak meer vocht vast en tja, dat zorgt natuurlijk voor meer lichaamsgewicht. Sla het wegen tijdens je menstruatie dus lekker over en doe dat pas weer enkele dagen nadat je menstruatie voorbij is.


#5. Spieren wegen ook zwaarder

Ben je fanatiek aan het sporten geslagen, omdat je wilt afvallen? Ben je bijvoorbeeld 3x per week 5 km gaan hardlopen, hang je urenlang in de meest zware fitnessapparaten of ben je een fanatieke zwemmer geworden? Dan kan het zijn dat je weegschaal een gewicht laat zien waar je in het begin niet blij van wordt. Dat komt omdat je spieren aan het vormen bent en spieren zijn zwaarder dan vet. Dus laat je hierdoor niet ontmoedigen, want je bent wél goed bezig. Je raakt je vet kwijt en krijgt er spieren voor terug.


#6. Zet je weegschaal op een goede plek

Voorkom dat je je weegschaal op een hobbelige ondergrond zet, want dan is de kans groot dat de meetresultaten niet goed weergegeven worden. Het beste is om je weegschaal op een harde egale ondergrond te zetten. De stenen vloer van je badkamer zou dus een goede plek kunnen zijn. Let ook goed op dat je weegschaal niet wiebelt op bijvoorbeeld de voegen van tegels op de badkamervloer.

Volg je Veertigplus mus al op Facebook?


#7. Verdeel je gewicht gelijk over je beide voeten

Sta je eenmaal op de weegschaal, dan is het belangrijk om je gewicht goed over je beide voeten te verdelen. Voor veel weegschalen is dit belangrijk. Sta niet gebukt, maar gewoon rechtop.


3 BONUSTIPS DIE IK VOOR JE HEB EN DIE JE HELPEN OM AF TE VALLEN!

Hieronder vind je 3 boekentips en programma’s die je helpen met afvallen!

# BONUSTIP 1: Boek ‘De Eetswitch, afvallen zónder dieet’ (bestseller!)

In dit zeer populaire boek De Eetswitch, afvallen zonder dieet leer je hoe je blijvend kunt afvallen zonder te diëten! Je krijgt 75 super gezonde en lekkere recepten en de handige Lazyfitgirl richtlijnen voor in de supermarkt en extra tips en trics rondom afvallen. Wil je nog een stapje verder en graag extra begeleiding met afvallen? Bekijk dan ook de Lazyfitgirl Transformatiecursus die door veel vrouwen met succes is gevolgd!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 2: Boek Voeding & Gezond Gewicht (Aanrader!)

Dit interessante boek Voeding & Gezond Gewicht helpt je om een gezond gewicht te behalen en te behouden! Aanrader!

voeding en gezond gewicht marjolein dubbers

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten 

Van het leuke boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten zijn al meer dan 150.000 boeken van verkocht! Je krijgt 8 complete weekmenu’s en 40 recepten om lekker mee af te vallen!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 


Extra tip van de Veertigplus mus

Houd voor jezelf bij hoeveel je weegt. Het werkt motiverend als je week na week ziet dat je bent afgevallen en/of dat je op gewicht bent gebleven als dat de bedoeling was. Ben je weer aangekomen, noteer dit dan ook. Je voelt je er dan misschien rot over, maar dit kan daardoor wél weer een extra motivatie zijn om fanatieker te gaan sporten en gezonder te leven. Houd er ook mee dat na je veertigste je stofwisseling anders wordt, waardoor het moeilijker wordt om na je veertigste af te vallen, maar met geduld en inzet gaat het je lukken.

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *