Lifestyle

4 bijzondere eigenschappen van katten die jou gelukkiger maken!

Een kat is een bijzondere geluksbrenger…

Katten, ze zijn zo leuk! Heel veel mensen zijn dol op katten. Niet voor niets zijn er momenteel ruim 2,5 miljoen katten in Nederland. Maar wist je ook dat katten een aantal bijzondere eigenschappen bezitten die helend werken op mensen?

Zeker als jij zelf of iemand binnen je gezin bijvoorbeeld ziek of gestrest is of extra mentale zorg nodig heeft, dan kan een kat hierin een helende werking hebben. Natuurlijk hebben honden, zoals een Jack Russell hond, ook een helende werking op mensen, maar katten zeker dus ook. Lees hieronder 4 waanzinnige eigenschappen van katten die jou en/of je gezin gelukkiger maken!


#1. Het spinnen werkt als een rustgevende factor

Het gespin van een kat op schoot of van een kat die je liefdevol aait heeft een rustgevende werking. Dat komt omdat je even niet hoeft te denken aan de zorgen van alledag als je naar het gespin luistert. Daardoor ontspan je meer en dat heeft een positieve werking op lichaam en geest. Ook associëren mensen het kattengespin met huiselijke gezelligheid en liefde en dat gevoel kan een helende werking op je hebben.


Volg je Veertigplus mus al op Facebook?


#2. Ze verminderen je gevoel van eenzaamheid

Veel katten staan je al op te wachten als je terugkomt nadat je een paar uurtjes bent weggeweest. Dan zijn ze blij je weer te zien en dat geeft het gevoel dat je ertoe doet.

Ook verminderen katten het gevoel van eenzaamheid, omdat zij je graag gezelschap houden, op z’n tijd met je willen spelen en je natuurlijk 1001 kopjes geven als ze graag wat te eten willen. Het idee dat er een lief, pluizig maatje in huis is, vermindert bij mensen het eenzame gevoel.


#3. Een kat verbindt je met de natuur

Katten zijn heel puur in hun gedrag. Ze doen wat ze willen en als ze iets in hun kop hebben, dan gebeurt dat ook. Zowel binnen als buiten zijn de meeste katten echte jagers. Door te kijken en te observeren hoe zij de wereld zien en hoe zij zich voortbewegen in hun kattenbestaan, voel je een enorme verbinding met de natuur.

Dit ervaar je vooral als je je kat aanschouwt als hij buiten is. Bijna niets ontgaat hem. Dat nodigt jou ook uit om meer oog te hebben voor dat ene vliegje, dat bewegende blaadje en die mooie tak met bloemen. Door de ogen van jouw kat ze je vaak veel meer dingen in de natuur dan je zelf in eerste instantie zou zien en dat brengt je dichter tot de natuur. Oké, ze eten weleens vogeltjes en muisjes op, maar ook dat is Moeder Natuur.


#4. Ze laten je lachen en dat stimuleert je gelukshormoon

Katten kunnen vaak echte clowns zijn. Ze halen allerlei gekke capriolen uit, kunnen ineens uit het niets een grappige sprong maken en met hun mimiek en indringende ogen kunnen zij je goed laten weten dat ze het weer op hun heupen hebben. Ze kunnen je in een deuk laten liggen om hun malle gedrag en met lachen wordt het gelukshormoon aangemaakt, waardoor je een blijer gevoel hebt. En al deze bijzondere eigenschappen zitten gewoon in jouw kat!


Bewaar deze pin voor later:

4 bijzondere eigenschappen van katten die jou gelukkiger maken


Heb je tips of wil je jouw ervaringen delen?

Wil jij graag met anderen delen hoe jouw kat je heeft geholpen in bijvoorbeeld een moeilijke situatie? Of heb je nog meer bijzonderheden aan je kat ontdekt die helend op je werken? Zet het gerust in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *