Lifestyle

5 leuke bestemmingen voor je wintersport!

Waar ga jij naar toe op wintersport?

Krijg je bij de gedachte aan wintersport al de kriebels in je buik? Zin om je lange latten weer aan te trekken of om heerlijke wandelingen in de sneeuw te gaan maken? Ik kan mij dat goed voorstellen. Ook ik ga graag op wintersport en geniet dan van skiën, wandelen, après ski, avondjes bij de haard en lekker eten en drinken. Weet je nog niet waar je naar toe wilt gaan? Dan heb ik alvast 5 leuke wintersport bestemmingen voor je uitgezocht, zowel dichtbij huis als iets verder weg.

 

5 bestemmingen waar je prima op wintersport kunt gaan:

 

#1.  Winterberg in Duitsland

Winterberg in Duitsland is een leuke bestemming voor als je redelijk dichtbij huis op wintersport wilt. Vanuit Utrecht ben je er met de auto in een kleine 4 uur rijden. Je kunt daar heerlijk een weekend of een midweek naar toe gaan, maar een dag op en neer rijden kan zelfs ook!

Winterberg is misschien minder sneeuwzeker dan bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk. Maar, als het flink koud is in Nederland, dan kun je er vrijwel zeker van uit gaan dat je daar kunt skiën. Het is er kindvriendelijk en vooral voor beginners een goede locatie om je er uitstekend te vermaken. Er zijn genoeg accommodaties, variërend van hotels, huisjes, appartementen, pensions en bed & breakfasts.

 

#2. Slovenië

Misschien totaal niet het eerste wintersportland waar je aan denkt, maar ook in Slovenië kun je prima skiën. Slovenië heeft bijna 300 km aan pistes. Vooral in de Julische Alpen vind je diverse wintersportplaatsen en skiliften. Vaak vind je er nog de authentieke sfeer en massatoerisme zul je daar niet vinden.

Ook is een voordeel dat het er vaak goedkoper is dan bijvoorbeeld Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Dus, als je echt eens iets anders wilt, ga dan een keer lekker op wintersport in Slovenië! Het is goed bereikbaar met zowel de auto als het vliegtuig.

 

#3. Frankrijk

Natuurlijk staat Frankrijk sowieso bij veel mensen in de top 3 van wintersportlanden. En dat is niet zo vreemd, want je kunt er je hart ophalen. Er is voor ieder wat wils: voor jong en oud, voor wandelaars, skiërs, snowboarders, langlaufers, voor avonturiers, feestgangers en voor stille genieters. Wist je dat Frankrijk ruim 10.000 km aan pistes heeft? Dus kies maar uit wat je wilt. Dus voel je een winterdip opkomen, ga dan lekker op wintersport, bijvoorbeeld in het gevarieerde Frankrijk.

 

#4. Canada

Heb je zin om buiten Europa te skiën? Dan is Canada zeker een aanrader. De woeste natuur en fantastische pistes zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Bijvoorbeeld in het skigebied Whistler Blackcomb heb je veel pistes, maar er zijn uiteraard nog veel meer skigebieden. Misschien is Canada niet zo uitgesproken qua après ski, zoals in Oostenrijk, maar je zult daar zeker een heerlijke wintersport beleven. Het is even een stuk verder reizen en het vliegen maakt het misschien wat duurder, maar het is absoluut de moeite waard.

 

#5. Oostenrijk

Oostenrijk mag in mijn lijstje zeker niet ontbreken. Het voelt voor mij als thuiskomen als ik dit land bezoek, zowel in de zomer als in de winter (dat heb ik trouwens ook met Zwitserland).

In Oostenrijk vind je veel plaatsen waar massa’s toeristen graag naar toe gaan, zoals in Tirol, Salzburgerland en Vorarlberg. Daar kun je feesten tot in de late uurtjes en je hart ophalen aan de vele pistes, wandelroutes en loipes.

Zoek je liever een rustiger oord in Oostenrijk, dan vind je bijvoorbeeld in Steiermark, Karinthië en Ober-Österreich plaatsen waar niet tot nauwelijks massatoerisme is en waar je vaak de authentieke sfeer nog proeft. Oostenrijk is dus heel gevarieerd qua aanbod. Afhankelijk van waar je zit, is het niet een heel goedkoop wintersportland, maar de herinneringen aan je wintersportvakantie zullen uiterst waardevol zijn. Zowel met de auto, trein, bus en het vliegtuig ben je in enkele uren al op je bestemming en kan het genieten beginnen.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.