Word je dik van brood? Ja of nee?

Is het waar dat je van brood dik wordt?

Brood, ik ben er gek op. Maar je hoort ook verhalen dat brood je dik maakt! Vooral wit brood zou een dikmaker zijn. Nu ik 5 kilo ben afgevallen en dat graag zo wil houden, ben ik benieuwd of het waar is dat brood je dikker maakt. Want, ik zou flink balen als ik door brood weer wat kilo’s aankom. Ben jij ook benieuwd of brood je dik maakt? Lees dan hieronder verder!

 

En het antwoord is…

Nee, brood is geen dikmaker! Dat zegt het Voedingscentrum. Maar TEVEEL brood kan je wel dikker maken! Maar dat geldt eigenlijk voor heel veel: teveel van iets eten of drinken is vrijwel nooit goed, zeker als iets ongezond is, zoals koekjes, snoep, taart, chips, alcohol, etc. Wat bepaalt of je wel of niet van brood aankomt, is hoeveel brood je per dag eet, welk soort brood je eet en (heel belangrijk!) wat je erop smeert!

 

Vooral volkorenbrood zou je prima kunnen eten

Veel mensen die afvallen, verminderen het aantal koolhydraten dat zij dagelijks binnenkrijgen. En in brood zitten koolhydraten! Dus iemand die afvalt laat brood het liefste achterwege. Er zijn zelfs diëten die het eten van brood afraden. Natuurlijk is het belangrijkste dat je daarin zelf beslist wat je wel of niet doet en wat je lichaam wel of niet nodig heeft. Maar het Voedingscentrum raadt af dat je brood volledig uit je dieet laat, ook als je aan het afvallen bent.

 

Lees ook: 10 tips en trucs om snel en makkelijk 5 kilo af te vallen!

 

Hoe zit dat dan?

Dagelijks heb je koolhydraten nodig. Dit heb je nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in groente, fruit en volkoren producten. Daarom is volkoren brood een aanrader om te eten, ook als je afvalt. Eén tot drie sneetjes per dag met gezond beleg erop zou juist goed voor je zijn.

In volkoren brood zit namelijk zetmeel en het zetmeel in volkoren brood behoort tot de ‘langzame koolhydraten’. Doordat het een langzame koolhydraat is, heeft je lichaam genoeg de tijd om de voedingsstoffen eruit te halen, waardoor het niet als lichaamsvet wordt opgeslagen. Maar in volkoren brood zitten ook gezonde vezels, vitamines, mineralen en een beetje jodium. Dit alles heeft een gunstig effect op je stoelgang en darmhuishouding.

 

De meningen verschillen over wit brood!

Als je internet afstruint, dan kom je nogal tegenstrijdige berichten tegen over wit brood. De één zegt dat wit brood veel slechter is dan volkoren brood en de ander is weer veel positiever over wit brood. Je leest bijvoorbeeld dat wit brood snelle koolhydraten bevat, waardoor het lichaam ineens teveel energie binnenkrijgt en de koolhydraten opslaat als lichaamsvet. Dat zou slecht zijn.

Ook wordt er gezegd dat wit brood wordt gemaakt van het binnenste gedeelte van de tarwekorrel, terwijl juist de buitenste laag van de tarwekorrel de meeste voedingsstoffen bevat. Daardoor zou witbrood veel ongezonder zijn dan volkoren brood. En dan zijn er mensen die zeggen dat wit brood best gezond is, als je er maar niet teveel van eet en genoeg volkoren producten per dag eet, zoals groente, fruit, volkoren rijst en volkoren pasta.

 

Dus ja, kun je nu wel of niet wit brood eten?

Afgaande op wat het Voedingscentrum zegt, ben ik al maanden veel minder wit brood gaan eten. Sowieso eet ik minder brood dan vroeger en ben ik overgestapt op voornamelijk volkoren brood. Ik blijf het gewoon lekker vinden om brood te eten en tegenwoordig kun je zo ontzettend veel soorten heerlijk volkoren brood en broodjes kopen! Dus, zoals ik het doe, ik eet minder bood, ik eet maximaal 1 tot 3 sneetjes brood per dag met gezond beleg erop en het brood dat ik eet bestaat voor 80% uit volkoren brood en 20% wit brood. Wit brood blijf ik namelijk nog steeds super lekker vinden en af een toe een stukje wit brood is volgens het Voedingscentrum geen dikmaker. Oef, gelukkig!

 

3 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Zoek je een fijn afslankprogramma? Hieronder vind je 3 super fijne bonustips met online afslankprogramma’s die je helpen om makkelijker en sneller af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire online afslankprogramma’s die heel veel vrouwen al hebben gevolgd! Dit zijn de 3 bonustips die ik je graag geef en kijk gerust welk afslankprogramma bij je past:


# BONUSTIP 1! 

Het zeer populaire Afvallen met Nederland programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

Volg dit complete dieetprogramma en bereik het gewicht dat je graag wilt bereiken! Boordevol lekkere en gezonde recepten, waardoor je slanker wordt en je je fit voelt.

→ 7 tot 12 kilo afvallen in 10 weken tijd!

→ Gezond op gewicht met lekker eten

→ Meer zelfvertrouwen, energie en een gezonder lichaam

→ Elke dag recepten, oefeningen en informatie

→ 30 dagen tevredenheidsgarantie! Niet tevreden? Geld terug!

Klik hier voor meer info: Afvallen met Nederland Programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

 

AfvallenmetNederland


# BONUSTIP 2! 

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieetproduct in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Klik hier voor meer info over de verschillende dieetpakketten van Dieetpro! Al vanaf € 49,90 per maand!

 


# BONUSTIP 3!

Het populaire Koolhydraatarm 50 Dagen Programma!

Wil jij écht makkelijk afvallen zonder jezelf suf te sporten of uit te hongeren? Dan is het populaire Koolhydraatarm 50 Dagen Programma echt wat voor jou! Start met afvallen op plaatsen waar je lichaam makkelijk vet opslaat, zoals je buik, billen en benen! Al 50.000 vrouwen gingen je voor!

Dit programma bestaat uit een boek dat je krijgt thuisgestuurd en bestaat uit:

→ 7 super handige weekmenu’s (bespaar tijd!)

→ 7 kant-en-klare boodschappenlijstjes (bespaar tijd én geld!)

→ 150 overheerlijke afslankrecepten (geniet tot 6 keer per dag van lekkere maaltijden en snacks).

Klik hier voor meer info: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Voor slechts 37 euro!

 

 

Bewaar deze pin voor later:

Word je dik van brood ja of nee

 

Kleine waarschuwing:
Veertigplus mus en de genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij het opvolgen van adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je desnoods goed informeren door een deskundige!

Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *