5 tips om voor de zomervakantie nog even wat kilo’s af te vallen!

Wil jij gauw nog even wat kilo’s afvallen voor de zomervakantie? Dat kan!

De zomervakantie schiet al lekker op. Nog een paar weken of maanden te gaan en dan kun je lekker genieten van je welverdiende vakantie. Voor veel vrouwen is dit het moment om nog even wat kilo’s kwijt te raken. Bijvoorbeeld, vijf kilo, tien kilo of misschien twee of drie kilo om nét even wat lekkerder in de leuke zomerjurk of bikini te kunnen rondlopen. Maar hoe doe je dat? Hoe val je nog wat kilo’s af, zodat jij slanker de zomer in kunt gaan? Lees hier 5 handige tips die je een heel eind op weg helpen!


5 tips om vóór de zomervakantie nog wat kilo’s kwijt te raken:

#1. Reken terug van je te bereiken streefdatum naar nu

Wat mij enorm helpt is dat ik vooraf bedenk hoeveel kilo’s ik wil afvallen en wanneer ik dat bereikt wil hebben. Dan weet ik gelijk hoeveel gram ik per week moet afvallen om dat doel te bereiken. Een voorbeeld: stel dat het vandaag 15 april is en je wilt 1 juli ongeveer 5 kilo zijn afgevallen. Dat is 10 weken waarin je 5 kilo wilt kwijtraken. Dat betekent dus een halve kilo afvallen per week. Of, stel dat je 3 kilo wilt afvallen in 1 maand tijd. Dat is 750 gram per week. Dat is al een mooi begin om te weten waar je aan toe bent.


TIP! Lees hier mijn blogbericht over hoe je Makkelijk en Snel 5 Kilo Binnen 10 Weken Afvalt!


#2. Reken ook uit hoeveel calorieën je moet verbranden om af te vallen

We gaan nog een stap verder! Want, nog een handig hulpmiddeltje dat mij heel erg heeft geholpen met afvallen is het volgende: reken uit hoeveel calorieën je per week moet verbranden om je streefbericht te bereiken. In mijn blog ‘Hoeveel Calorieën Moet Je Verbranden Om 1 Kilo Af Te Vallen?’ lees je dat je ongeveer 7.000 calorieën moet verbranden om 1 kilo af te vallen. Dit kan van mens tot mens iets verschillen, maar het is wel een fijn uitgangspunt.

Voorbeeld

Als we deze 7.000 calorieën als maatstaf aanhouden en we nemen het voorbeeld van hierboven dat je 5 kilo wilt afvallen in 10 weken tijd. Dan houdt dat in dat je 3.500 calorieën per week moet verbranden om een halve kilo per week af te vallen.

Hoe bereik je dit? Als je dagelijks al ervoor kiest om 500 calorieën minder te eten, omdat je gezonder gaat eten, dan zit je aan het einde van de week al aan de 3.500 calorieën die je moet behalen om een halve kilo per week af te vallen. Sport je daar nog 2-3 keer per week bij, waarbij je per keer bijvoorbeeld 300 calorieën verbrandt, dan moet dit doel zéker haalbaar zijn. Belangrijk hierbij is dat je natuurlijk wel gezond eet en verkeerde suikers, verkeerde vetten, foute koolhydraten en alcohol niet nuttigt.

Ander voorbeeld:

Je wilt 10 kilo afvallen in 10 weken, dan betekent dat 1 kilo per week afvallen. Om dit te bereiken zul je 7.000 calorieën moeten verbranden, want hierboven schreef ik dat je ongeveer 7.000 calorieën moet verbranden om 1 kilo af te vallen. Kies je ervoor om 1000 calorieën minder te eten per dag en je sport er 3-4 keer per week bij, waarbij je bijvoorbeeld 300 calorieën per keer verbrandt, dan kom je aardig in de richting van 1 kilo afvallen per week. Ook hierbij is het belangrijk dat je gezond eet en drinkt.


#3. Word een andere ‘jij’

Afvallen begint met je leven anders in te richten. En het liefst blijvend anders in te richten, want het zou zonde zijn als de kilo’s na het afvallen er binnen een paar weken weer aan zitten. Natuurlijk is de vakantieperiode altijd moeilijker om op je lijn te letten. Je gaat vaker uit eten, drinkt vaker een glaasje wijn, eet een lekker ijsje, hebt borreltje op een terrasje hier, gezellig barbecue bij vrienden daar en voor je het weet is het weer september en ben je dikker dan ooit. Houd daarom de onderstaande regels in je achterhoofd die mij ook hebben geholpen:

 • Schep je bord minder vol op, daardoor eet je minder en krijg je minder calorieën binnen
 • Eet meerdere kleine porties gezond eten per dag, dan alleen maar een ontbijt en een diner. Dit is beter voor je spijsvertering en komt het afvallen ten goede
 • Wees bij elke hap meer bewust wát je eet. Is het een gezonde hap die je in je mond stopt of kan het best wel weg blijven, omdat je aan het snoepen bent? Zitten er gezonde voedingsstoffen in? Is het gemaakt van gezonde en pure ingrediënten?
 • Laat light drankjes, veel te zoete vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken zoveel mogelijk staan en drink veel water
 • Wees niet te streng voor jezelf, een dagje zondigen mag best, maar doe het niet zoals vroeger én pak daarna meteen de draad weer op van het afvallen
 • Creëer een andere mindset bij jezelf. Motiveer en stimuleer jezelf om dóór te gaan en wees gewoon happy met jezelf. Je mag er zijn, je bent een mooi mens die een nóg mooier mens van zichzelf wil maken door een aantal kilo’s af te vallen
 • Wees blij met elke gram die je afvalt. Gaat het even een tijdje wat minder snel? Geef de hoop niet om, maar ga juíst door. Dit is niet het moment om te stoppen, maar om door te gaan. Waarom? Als het je lukt om na je dip toch weer extra grammen, ponden of kilo’s af te vallen, dan ben je extra trots op jezelf.

#4. Thuis sporten via deze app

Wil je liever thuis sporten dan op de sportschool? Of wil je én op de sportschool sporten én thuis ook? Fitchannel is dan een aanrader. Lekker thuis sporten op jouw manier, op jouw moment en in jouw tempo!


#5. Gebruik een handige App op je mobieltje

Wil je liever afvallen met de hulp van een App? Dan zijn dit een paar handige om te gebruiken:

 • Virtuagym
 • Lifesum
 • MyFitnessPal
 • Mijn eetmeter

2 BONUSTIPS DIE JE HELPEN OM MAKKELIJKER EN SNELLER AF TE VALLEN!

Zoek je een fijn afslankprogramma? Hieronder vind je 2 super fijne bonustips met online afslankprogramma’s die je helpen om makkelijker en sneller af te vallen. Het zijn waanzinnig populaire online afslankprogramma’s die heel veel vrouwen al hebben gevolgd!


# BONUSTIP 1! 

Het zeer populaire Afvallen met Nederland programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

Volg dit complete dieetprogramma en bereik het gewicht dat je graag wilt bereiken! Boordevol lekkere en gezonde recepten, waardoor je slanker wordt en je je fit voelt.

→ 7 tot 12 kilo afvallen in 10 weken tijd!

→ Gezond op gewicht met lekker eten

→ Meer zelfvertrouwen, energie en een gezonder lichaam

→ Elke dag recepten, oefeningen en informatie

→ 30 dagen tevredenheidsgarantie! Niet tevreden? Geld terug!

Klik hier voor meer info: Afvallen met Nederland Programma! Al vanaf € 7,50 per maand!

 

AfvallenmetNederland


# BONUSTIP 2! 

DieetPro: het nummer 1 dieet van Nederland!

Wist je dat X-factor winnares Lisa Loïs onder andere met DieetPro 30 kilo is afgevallen? Echt top!

DieetPro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is.

Daarnaast bevat DieetPro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.

Niet voor niets is DieetPro al drie jaar op rij het best verkochte dieetproduct in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Zij hebben verschillende handige kant-en-klare pakketten, waarmee je kunt afvallen, zoals het Slimme Start Pakket, het Slank & Fit Pakket, het Maandpakket en het Lisa’s Choice pakket (samengesteld door Lisa Loïs).

Klik hier voor meer info over de verschillende dieetpakketten van Dieetpro! Al vanaf € 49,90 per maand!

 

 

 


 

Heb jij nog tips?

Wat helpt jou om nog enkele kilo’s af te vallen voor de zomervakantie? Zet je ideeën gerust in een reactie hieronder!


Bewaar deze pin voor later:

5 tips om voor de zomervakantie nog wat kilo’s af te vallen


Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de eventuele genoemde specialisten, apps en tv-programma’s zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij het opvolgen van adviezen en/of het afnemen van genoemde diensten. Verdiep je goed alvorens gebruik en laat je desnoods goed informeren door een deskundige!


Dit blogbericht bevat affiliate links. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *