Help! Waarom ren ik mezelf zo vaak voorbij?

O jee, je rent en je vliegt weer

Herken je dit ook? Je doet 1001 dingen tegelijk, je rent en je vliegt overal en nergens naar toe, je hoofd loopt over van allerlei gedachtes, je zit boordevol energie en dat neemt razendsnel af en de dagen en weken vliegen voorbij. Dit is typisch een geval van ‘jezelf voorbij rennen’. En dit kun je het beste eraan doen.

 

Na een tijdje helemaal op

Ik heb het best vaak in mijn leven gehad dat ik mezelf voorbij ren. Zo ook de afgelopen dagen. Ik zit altijd boordevol plannen en ideeën. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Gelukkig heb ik een positieve mind en zie overal kansen. Ik wil alles uit het leven halen. Maar te vaak is het mij overkomen dat ik met 150% ergens tegenaan ga en na een tijdje dan ben ik helemaal ‘op’. Niet dat ik overspannen ben of in een burn-out terecht kom, maar ik merk dat ik gewoon tijdelijk met mijn lichaam en geest aan het pieken ben.

 

Volg je mij al op Facebook? Lijk me leuk!

 

Ha! Deze keer anders!

Maar deze keer wilde ik het anders doen. Je moet van je fouten leren, toch? Het ‘ik-ren-mezelf-weer-voorbij’-moment voelde ik vorige week weer aankomen. Ik had hele drukke dagen achter de rug, allemaal leuke dingen met mijn werk, en merkte dat de energie weer sneaky uit mijn lijf druppelde. “Aha! Nu ben ik je voor!”, dacht ik. En dat heeft gewerkt! Ik heb direct mijn pen laten vallen, ben de natuur in gegaan, heb lekker een boek gelezen, geslapen, tv gekeken, niets gedaan, lekker gegeten en gedronken, een fietstocht van 50 km gemaakt, ideeën en plannen opgeschreven zodat ik ze even los kon laten en dat was heerlijk! Even 3 dagen weinig doen en ontspannen. Waarom doe je dat eigenlijk niet vaker?

 

Trek de stekker er af en toe even uit

Eigenlijk is de remedie tegen ‘jezelf-voorbij-rennen’ niet moeilijk. Gewoon even de stekker eruit trekken. De wereld draait echt wel door als je letterlijk en figuurlijk je pen laat vallen en even helemaal niets doet. Het grappige is, is dat je je niet alleen weer oplaadt met nieuwe energie, maar dat je ook weer nieuwe inzichten krijgt. Door tijdelijk afstand te nemen van iets, ga je dingen vanuit andere perspectieven zien en dat kan weer een hele verrassende, verrijkende of bijzondere wending geven aan waar je mee bezig was. Alsof de puzzelstukjes dan in elkaar vallen.

 

Lees ook: Wauw! Dit zijn de 10 grootste voordelen van Mindfulness!

 

Rust is het beste medicijn

Het is al heel vaak gezegd door heel veel artsen en specialisten: rust is in dit geval het beste medicijn. Met rust ga je ontspannen en komt je lichaam minder onder hoogspanning te staan. De adrenaline neemt af, waardoor je lijf niet constant het gevoel heeft dat het alert moet zijn. Kortom, neem je rust, rust en rust.

 

Heb jij nog tips?

Hoe ga jij om met de ik-ren-mezelf-voorbij-momenten? Of heb je ze niet, omdat je tijdig je rust neemt? Heb je tips? Schrijf ze gerust in een reactie hieronder!

 

Bewaar deze pin voor later:

waarom ren ik mezelf zo vaak voorbij

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.