DinerKoolhydraatarm

Recept koolhydraatarme pasta bolognese van courgetti!

Deze koolhydraatarme pasta bolognese van courgetti is snel gemaakt!

Courgetti zijn pasta-slierten gemaakt van verse courgette. Het is een lekker alternatief voor gewone pasta. Courgetti is handig voor als je koolhydraatarm eet, maar ook als je niet tegen gluten kunt of als je gewoon gezonde pasta wilt eten. Voor het zelf maken van courgetti gebruik ik een handige spiraalsnijder.

 

Natuurlijk kun je courgetti ook kant-en-klaar kopen. Dit vind je in de meeste supermarkten. Veel (eet) plezier met het onderstaande recept van deze gezonde pasta bolognese!

 

Bekijk ook dit recept met courgetti: Recept koolhydraatarme courgetti met heerlijke vis!

 

Koolhydraatarme pasta bolognese van courgetti

Deze super lekkere koolhydraatarme pasta bolognese is om je vingers bij af te likken! De gewone pasta is vervangen door pasta dat is gemaakt van sliertjes courgette, ook wel courgetti genoemd. Extra gezond en volledig koolhydraatarm! Het recept is makkelijk te maken en heel snel klaar. Eet smakelijk!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 400 gram courgetti
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 8 cherrytomaatjes
  • 100 gram groene aspergetips (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak je zelf courgetti? Maak dan met de spiraalsnijder sliertjes van de courgette. Koop je de courgetti kant-en-klaar? Dan kun je deze stap overslaan
  • Snijd de knoflook in stukjes
  • Pak een koekenpan, doe er 1 eetlepel olijfolie in en fruit de stukjes knoflook
  • Voeg het gehakt aan de koekenpan toe en bak het gaar
  • Voeg aan het gehakt de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak aan toe en laat het zachtjes nog 10 minuten op laag vuur door sudderen
  • Pak ondertussen een steelpannetje en vul het tot de helft met wat water en breng het aan de kook. Doe de groene aspergetips erin en kook ze 2-3 minuten gaar, maar niet te gaar. Gier het af en laat het in de pan
  • Pak een wok en verwarm 1 eetlepel olijfolie. Bak de courgetti al roerend in ongeveer 3 minuten gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Was de cherrytomaatjes en halveer ze
  • Pak 2 borden en verdeel de courgetti en de bolognesesaus over de 2 borden. Garneer met Parmezaanse kaas, cherrytomaatjes en de groene aspergetips
  • Optioneel: vind je het lekker dat de Parmezaanze kaas gesmolten is? Doe dan de courgetti en de bolognesesaus op een bord en garneer met Parmezaanse kaas. Zet het bord dan even onder de grill (pas op: het bord is heet!) en garneer het met de cherrytomaatjes en groene aspergetips
  • Eet smakelijk!
Trefwoord koolhydraatarm